arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Jacky van den Hoek

Het gezicht van: Jacky van den Hoek

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Jacky van den Hoek.

Jacky is 23 jaar en volgt een opleiding tot huidtherapeut.

23 jaar, dan ben je toch nog niet met anti-aging bezig?

(Lachend:) "Als het goed is, merk ik nog niet dat ik ouder word. Ik weet in ieder geval wat ik moet doen om mijn huid in goede conditie te houden. Ik heb eerst een opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd en ik ben nu bijna afgestudeerd als huidtherapeut."

"Los daarvan ben ik altijd al bezig met de huid. Hoe verzorg je je huid het best? En research doen naar de beste producten. Wat is goed voor je en wat is niet goed voor je. Daarmee bedoel ik vooral ingrediënten zoals parfum, die je moet vermijden en waar je huid op kan reageren."

Huidtherapeut

"Als schoonheidsspecialiste draait het meer om 'lekker'. Lekkere huidverzorging en een lekkere geur. Het gaat meer om de totale beleving van een gezichtsbehandeling. Tijdens deze opleiding leer ik juist dat je parfum zo veel mogelijk moet vermijden en dat bepaalde ingrediënten huidaandoeningen kunnen verergeren."

"Ik heb fillers in mijn bovenlip. Valt niet op hè? Maar ik had echt een hele kleine bovenlip. Ik heb mijn lippen nu drie keer laten opvullen, echt heel erg blij mee.
Verder ben ik vooral bezig met huidveroudering voorkomen. Ik heb de fractionele 1540-laser laten doen en een chemische peeling. En toen ik nog niet zo veel verstand had van bepaalde behandelingen, ben ik begonnen met permanent ontharen met IPL.
Zo zonde. Nu weet ik dat IPL minder effectief is dan ontharen met bijvoorbeeld de Alexandrite laser in combinatie met de Nd:YAG-laser. Ik heb acht behandelingen gehad, maar uiteindelijk is het allemaal weer teruggekomen." (Lachend:) "Maar dat was vroeger, toen was ik nog jong en onervaren."


Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Ik gebruik verschillende merken. Vooral Dr. Jetske Ultee, Paula's Choice en Skinceuticals. Van Jetske gebruik ik reinigingsproducten en de zonnebrandcrème, van Paula's Choice de exfoliant en van Skinceuticals CE Ferulic en de Phyto Corrective."

"'s Ochtends reinig ik mijn huid vaak alleen met wat water. Is niet goed, ik weet het, maar ik ben nog weleens lui. Ik gebruik CE Ferulic onder mijn dagcrème en daarna dus de zonnebrandcrème van Dr. Jetske Ultee. In de avond reinig ik wel mijn huid heel uitgebreid en dan doe ik de Phyto Corrective van Skinceuticals vaak op."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik zou het eigenlijk niet weten. Even nadenken, ik hou wel van slecht eten: taart, gebak en chocolade, maar ik probeer wel zo veel mogelijk gezond te eten.
Ik heb een jaar lang geen vlees gegeten, maar daar ben ik mee gestopt. Ik at alleen vis, maar na verloop van tijd ben ik toch weer een keer carpaccio gaan eten. Zo lekker. Dat was eigenlijk het enige wat ik echt miste. Ik had echt een craving voor carpaccio."

"Ik vond het soms best lastig om vegetariër te zijn. Het is moeilijk uit te leggen, maar als je geen vlees eet, ben je toch wat beperkter in je keuze. Vooral op crackers en brood ben je toch voornamelijk aangewezen op pindakaas, smeerkaas of avocado." (Lachend:) "Ik at echt bergen pindakaas. Het klinkt misschien gezond als je geen vlees eet, maar je wordt gedwongen om meer vetten te eten. Gezonde vetten, maar het is nog steeds vet."

Wat is jouw beautytip?

"Dat heeft denk ik ook weer met eten te maken. Ik denk dat je gewoon alles moet eten. En genieten. Als je je constant moet houden aan een streng dieet, dan ben je alleen maar met voeding bezig. Dat kan toch nooit goed zijn? Ik denk juist dat je gewoon moet eten wat je wilt. Gezond, maar wel gewoon alles wat je wilt. En bewust genieten."

"In de periode dat ik geen vlees at, heb ik veel documentaires gezien over 'health'. Maar ik denk dat je gewoon gevarieerd moet eten. Het is ook niet zo dat ik me ineens heel anders of beter voelde toen ik geen vlees at.
En met vegan heb ik al helemaal niks, dan mag je echt niks meer eten."


Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7? Ik heb nooit last gehad van puistjes, tot 2 jaar terug. Sinds ik gestopt ben met de pil, is mijn huid toch onrustiger geworden. Ik heb boven mijn ogen eczeem en ik word heel snel rood. Het lijkt wel alsof er een aantal ingrediënten zijn, waarop ik raar reageer. Dan schiet ik letterlijk in de vlekken. Heel gek, in ieder geval het onderzoeken waard..."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram