arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Jackelin Frank

Het gezicht van: Jackelin Frank

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Jackelin Frank.

Jackelin is 48 jaar en werkzaam als huidcoach in haar eigen salon, Jackelin Frank.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, zeker weten. Eigenlijk ging tot mijn veertigste alles goed, zag ik weinig veranderingen, maar vooral de laatste twee jaar wordt mijn huid droger. Ik vermoed ook dat het met de overgang te maken heeft. Ik heb last van hartritmestoornissen en mijn huid verslapt, zeker mijn kaaklijn en wangpartij. (Lachend:) Daar moet aan gewerkt worden."

"Aan de andere kant vind ik het ook leuk om ouder te worden. Ik ben rustiger en wijzer geworden. En ik vind het minder belangrijk wat andere mensen van me vinden. Vroeger kon ik me alles persoonlijk aantrekken, dat heb ik nu gelukkig niet meer."

Botox

"Ik gebruik sinds 10 jaar botox boven mijn wenkbrauwen, frons en in mijn kin. Mijn oogleden beginnen iets te zakken en ik heb ook zo'n cellulite-kin en dat wil ik met botox een beetje tegengaan. Verder zweer ik bij bindweefselmassage.
Ik ben natuurlijk heel behendig met mijn handen, dus ik probeer het voornamelijk zelf te doen, maar ik gebruik ook facial cuppings."

"Ik doe het om de dag, de ene keer 's ochtends en de andere keer 's avonds. Ik zie bindweefselmassage echt als sporten voor je gezicht. Vooral als je een kuur doet, is het echt belangrijk om het thuis ter ondersteuning te blijven doen."

Ik gebruik natuurlijk wel de juiste producten, maar ik ben er stellig van overtuigd dat als ik minder suiker zou eten, ik me energieker zou voelen en dat mijn huid er beter uit zou zien.

Gezond leven

"Ik doe mijn best. Ik probeer 3 x per week te sporten en gezond te eten. Ik drink alleen veel te weinig. Ik heb er een hekel aan om naar het toilet te gaan, dus uit een soort van automatisme drink ik dan ook minder. Ik heb gewoon geen tijd om te plassen... Ik weet het, het is superslecht."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik hou echt van makkelijk, effectief en simpel. Ik heb zeker geen 10 potjes op mijn toilettafel staan. Ik gebruik wel hoogwaardige producten, van Maria Galland en Perris."

"Ik douch zowel 's ochtends als 's avonds. Ik vind het gewoon heel erg lekker. Ik reinig mijn gezicht altijd met een foam, die van Maria Galland, nummer 60. Daarna elke dag een anti-aging peeling van Perris. Die kan je elke dag gebruiken en zorgt ervoor dat mijn huid van binnenuit steviger wordt. Verder geen serum, maar alleen een dagcrème. O, en een halscrème. Ook van Maria Galland, die is vrij vol en superlekker."


Wat is jouw beautyzonde?

"Suiker. Zeker. Net iets te veel, net iets te vaak. Ik zorg ook niet altijd even goed voor mezelf. Dan eet ik tussen de bedrijven door even snel een krentenbol of een eierkoek in plaats van een gezonde boterham met kaas, tomaat en sla.
Natuurlijk eet ik ook weleens een boterham, maar ik neem niet de rust om te eten, ik maak er geen feest van. En dan komt het regelmatig voor dat ik dan aan het eind van de dag thuiskom en in de snoeppot graai."

"Ik heb een aantal symptomen die er op wijzen dat ik in de premenopauze zit. Ik zou dus eigenlijk meer moeten sporten en minder suiker moeten eten, maar ik doe het niet.
Ik gebruik natuurlijk wel de juiste producten, maar ik ben er stellig van overtuigd dat als ik minder suiker zou eten, ik me energieker zou voelen en dat mijn huid er beter uit zou zien."


Wat is jouw beautytip?

"Mooie wenkbrauwen. Ik kan wel zeggen dat je je gezicht goed moet reinigen, maar dat zegt iedereen en dat weet ook iedereen. Ik vind echt dat mooie wenkbrauwen zo'n verschil kunnen maken.
Het hoeft ook niet meteen helemaal anders, het gaat er gewoon om dat je de wenkbrauwen die je van nature hebt meegekregen, laat stylen. Dat geeft je meteen een open, frisse blik en je hebt ook minder make-up nodig."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik tevreden ben met mijn huid. Hij is redelijk stabiel. Soms kan hij vochtarm zijn of wat droger, maar dat is vrij makkelijk oplosbaar. Of het lost zichzelf op. Nee, ik ben echt tevreden."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram