arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Het gezicht van Iwona Hettinga

Het gezicht van: Iwona Hettinga

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Iwona Hettinga.

Iwona is 60 jaar en werkzaam als directeur van Neoderma Nederland.

Over 3 dagen word je 61 jaar. Merk je dat je over de zestig bent?

"Ik zeg liever dat ik iets langzamer word. Ik ben nog steeds heel actief: ik werk, ik sport, ik heb hobby's, ik volg Italiaanse les en ik lees boeken, maar ik merk bijvoorbeeld wel dat ik sneller moe ben. Ik ben natuurlijk geen dertig meer en dat zal ik ook nooit meer worden, maar ik vind het helemaal niet erg.
Ik wil wel graag mooi oud worden, maar dat gaat helaas niet vanzelf, daar zul je iets voor moeten doen."

"Ik sport twee keer per week met een personal trainer. Natuurlijk is dat luxe en ik ben me er zeker van bewust dat het fijn is dat ik me zoiets kan veroorloven, maar ik wil ook voorkomen dat ik last krijg van mijn rug. Met mijn werk kan ik me een blessure niet permitteren, dus ik wil vooral zorgen dat er niets gebeurt."

"Mijn werk is mijn hobby, maar nu probeer ik het wel iets rustiger aan te doen, meer tijd maken voor mezelf. Zo plan ik tegenwoordig de vrijdagavond helemaal vrij. Dan ga ik uitgebreid in bad en tel ik alle zegeningen van de week. Ik sta er even stil bij dat alles goed is gegaan, want dat is in mijn ogen niet vanzelfsprekend."


"Acht jaar geleden is mijn man plotseling overleden. Vanwege mijn kinderen en mijn bedrijf moest ik door, maar mijn hele wereld stond op z'n kop. Ik heb twee koffers gepakt, ben verhuisd en een nieuw leven zonder hem begonnen. Inmiddels heb ik er vrede mee dat de jongen uit Friesland met wie ik meer dan dertig jaar getrouwd ben geweest, er niet meer is."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"In de winter is mijn huidverzorgingsritueel sowieso anders dan in de zomer. Ik ben van mening dat je minimaal één keer per halfjaar moet wisselen, om te voorkomen dat je huid went aan de ingrediënten. Als je constant dezelfde producten gebruikt wordt je huid lui en gaat hij zelf minder collageen en elastine aanmaken."

"Ik reinig mijn huid onder de douche en daarna gebruik ik een tonic lotion, een serum en een oogcrème. De huid van je ogen is anders en vraagt om een andere verzorging dan de rest van je gezicht."

"Op het moment gebruik ik de Neoderma Intelligence Advanced Power Lift Cream. Ik vind de diamanten en parels in deze crème ook wel enigszins bij de periode van het jaar passen. En twee keer per week een oppervlakkige peeling met Apricot & Almond scrub en daarnaast doe ik al meer dan 24 jaar om de zes weken een Biopeeling."

"Ik probeer gezond te eten: weinig suikers in verband met verkleving van je collageen, de juiste vetten, veel groente en meer dan twee liter water per dag. En ik zit nooit in de zon. Natuurlijk ontkom je er nooit helemaal aan, maar ik ben er heilig van overtuigd dat je voor elke zonnestraal uiteindelijk de prijs betaalt."

Wat is jouw beautytip?

"Lief voor jezelf zijn. Natuurlijk is het belangrijk om je naasten lief te hebben en rekening te houden met je omgeving, maar je moet ook om jezelf durven te geven. En positief in het leven staan: dromen hebben en een doel nastreven. Als je opgeeft, dan houdt het op.""Het zijn de kleine dingen die het doen, zoals regelmatig een boek lezen, eten in een goed restaurant (met een glas Dom Pérignon), een schoonheidsbehandeling of een detoxweek. Geen man, geen kinderen, maar gewoon een moment voor jezelf."

Heb je een zonde?

"Ik drink soms een glaasje champagne te veel. (Lachend): maar dat is goed voor je huid, toch? Ik geniet van het leven en hou van lekker eten, maar ik kan mezelf niet veel verwijten. Ik vind het ook fijn om mezelf te verwennen. Mijn motto: 'Geld maakt niet gelukkig, als je maar wel kan shoppen.'"

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 9,5, maar dat heeft eigenlijk alles te maken met mijn leeftijd. Ik ben natuurlijk geen tovenaar en kan er niet ineens uitzien als een veertigjarige, maar als je kijkt naar wat ik allemaal heb meegemaakt dan ben ik hartstikke tevreden."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram