arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Inge van der Steeg

Het gezicht van: Inge van der Steeg

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Inge van der Steeg.

Inge is 55 jaar en werkzaam als digital producer.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, gewoon aan alles. Ik heb een halfjaar geleden de beslissing genomen om drastisch aan de lijn te gaan. Ik ben door de overgang best wel wat aangekomen en daardoor zat ik niet lekker in mijn vel. Ik ben nu 12 kilo afgevallen met Cambridge en daardoor voel ik me beter. Ik voelde me door al die kilo's echt een oude taart."

"Voorheen zat ik vooral veel op de bank. Ik had nergens zin in. Nu ik zo veel ben afgevallen en minder suiker eet, voel ik me als herboren. Als ik nu een periode minder op mijn voeding let, dan merk ik dat meteen. Dan ben ik gelijk weer ontzettend moe.
Ik wil nog 3 kilo afvallen en als die eraf zijn, dan is het alleen nog maar een kwestie van onderhouden en meer sporten."

Het leuke aan ouder worden is dat je weer tijd krijgt voor andere dingen. Ik hoef ook minder, ik hoef geen gigantische carrière meer te maken, ik hoef niet meer mezelf uit te sloven en ik hoef er niet meer top uit te zien. Ik kan gewoon weer mezelf zijn.

Elektrische fiets

"Ik heb sinds kort een elektrische fiets. Ik heb me er eerst tegen verzet, maar ik ben gewoon graag buiten, dus uiteindelijk ben ik toch gezwicht.
Ik vind het fijn dat ik niet zo bezweet op kantoor aankom en heb zo het idee dat ik toch ook iets aan beweging doe."

"Ik ga niet naar de sportschool, maar ik wandel wel heel veel. Ik sta sowieso elke dag een halfuur tot 45 minuten op de loopband en daarnaast probeer ik gewoon zo veel mogelijk lopend te doen."


"Het leuke aan ouder worden is dat je weer tijd krijgt voor andere dingen. Rond je dertigste ben je voornamelijk aan het zorgen, maar nu kom ik weer meer aan mezelf toe.
Ik hoef ook minder, ik hoef geen gigantische carrière meer te maken, ik hoef niet meer mezelf uit te sloven en ik hoef er niet meer top uit te zien. Ik kan gewoon weer mezelf zijn."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik Skin Fitness van Perris, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik geen trouwe smeerster ben. Ik heb vroeger acne gehad en het is niet te tellen hoe vaak ik een allergische reactie heb gehad op een crème. Hierdoor ben ik altijd heel huiverig om producten te gebruiken. Maar ik vind Perris gewoon echt top."

Face Finishing van Perricone

"Ik maak mijn gezicht schoon met micellair water. Het merk maakt niet zo veel uit, wat ik toevallig tegenkom. En verder doe ik niks, behalve Skin Fitness. Dat is een soort peeling, maar wel een softe versie.
En daarnaast gebruik ik de Face Finishing van Perricone. Die heeft een SPF en dat vind ik heel belangrijk. Ik heb een aantal jaren geleden een melanoom op mijn rug gehad en sindsdien ben ik iets voorzichtiger geworden."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik geloof niet dat ik die echt heb... Ik ben heel erg strikt, misschien zelfs iets te strikt in mijn schoonheidsrituelen: ik ga elke zes weken naar de schoonheidsspecialiste en de kapper en elke drie maanden naar de mondhygiëniste. Ik maak de afspraken het liefst al voor een heel jaar, zo secuur ben ik daarin. Maar is dat een zonde?"

"En ik ben dus echt verslaafd aan suiker. Het maakt niet uit, als het maar zoet is. Als ik uit eten ga dan kan je me niet gelukkiger maken met een voorgerecht en een toetje. Ik kan echt genieten van zoet. Nu ik aan het afvallen ben, eet ik ook gewoon suiker. Ik hou niet van zoetstof, dus 's ochtends doe ik ook gewoon suiker door mijn yoghurt, maar daar blijft het bij. Ik weet nu hoe ik mezelf een halt kan toeroepen."

Wat is jouw beautytip?

"Probeer jezelf te zijn en laat je niet (te veel) beïnvloeden door anderen. Juist op het gebied van cosmetische ingrepen. Als je volledig achter je beslissing staat, probeer dan ongevraagd advies van anderen te negeren."

"Ik merk het nu zelf ook, ik wil binnenkort een ooglidcorrectie laten doen, maar om één of andere reden proberen sommigen me daar vanaf te brengen door te roepen dat het onzin is en het vooral niet nodig is. Maar het is mijn beslissing en met de mening van een ander heb ik niks mee te maken."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Toch wel 8, zelfs nadat ik zo veel ben afgevallen. Ik had verwacht dat het minder zou worden, maar het valt me juist op dat mijn huid rustiger is. Ik heb veel minder last van oneffenheden. Het heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ik minder suiker eet, mijn huid ziet er veel beter uit."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram