arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ilse van Manen

Het gezicht van: Ilse van Manen

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Ilse van Manen.

Ilse is 24 jaar en werkzaam als trainee.

24 jaar, dat is nog hartstikke jong.

"Ja, eerlijk gezegd gebruik ik ook nog geen anti-agingproducten. Maar, ik vind het goed verzorgen van mijn huid wel heel erg belangrijk en hou ik al wel rekening met de toekomst. En zodra ik 25 jaar ben, stap ik meteen over op een antirimpelcrème. Vanaf die leeftijd gaat de conditie van je huid alleen nog maar achteruit, dus dat lijkt me een goed moment om ermee te beginnen."

"Ik heb geen makkelijke huid, hij is vaak onrustig en ik heb eigenlijk altijd wel last van puistjes. Sowieso lastig, maar al helemaal op mijn leeftijd. Ik word er onzeker van en heb ook het gevoel alsof iedereen het ziet. Daarom vind ik het waarschijnlijk ook zo belangrijk om mijn huid 's ochtends en 's avonds goed te reinigen. Het is bijna dwangmatig, maar ik zal nooit naar bed toe gaan zonder mijn gezicht goed schoon te maken. Het maakt niet uit hoe laat het is, ik zal altijd mijn huid reinigen."

Ik zweer bij de producten van het Kruidvat. Op één of andere manier vind ik het merk echt geweldig. Ik ben het gaan gebruiken nadat uit een test bleek dat de crème van het Kruidvat beter is dan die van La Mer. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik het ermee eens ben.

Gezond leven

"Ik probeer zo gezond mogelijk te leven, ik heb sinds een week het hardlopen weer opgepakt, de eerste 4 kilometer zitten er weer op. Ik heb me ingeschreven voor een groot hardloopevent en over 4 maanden moet ik 16 kilometer kunnen rennen, dus ik moet hard aan de bak. Nu het weer licht wordt buiten, moet ik van mezelf minimaal 3 keer per week naar buiten om te lopen."


"Ondertussen probeer ik ook nog gezond te eten, weinig brood, veel groente en ik kook eigenlijk altijd vers. Dan weet je tenminste zeker wat erin zit. Het komt amper voor dat ik eten bestel. En ik zorg dat ik genoeg drink op een dag. Gelukkig hou ik van thee, dus het lukt me makkelijk om genoeg te drinken; minimaal twee liter. Ik drink in ieder geval geen frisdrank. Als je met cola roest kan verwijderen, dan kan het nooit goed voor je zijn?"

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik zweer bij de producten van het Kruidvat. Op één of andere manier vind ik het merk echt geweldig. Ik ben het gaan gebruiken nadat uit een test bleek dat de crème van het Kruidvat beter is dan die van La Mer. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik het ermee eens ben."

"Ik reinig mijn huid 's ochtends en 's avonds met de gezichtsreinigingspads en ik gebruik daarnaast ook aparte pads voor mijn ogen. Het is voor het eerst dat mijn ogen niet geïrriteerd zijn als ik mijn make-up eraf haal. Meestal heb ik na afloop echt last van mijn ogen, maar deze pads kan ik zonder problemen gebruiken."

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wel mooi vind als ik bruin ben. Ik weet dat het slecht is voor mijn huid, maar uiteindelijk vind ik het nog belangrijker om een kleurtje te krijgen.

"Daarna gebruik ik altijd een dag- of een nachtcrème, ik kan niet zonder. Als ik dat niet doe, dan voel ik dat meteen aan mijn huid, die voelt dan vooral heel droog en trekkerig aan. En sinds kort gebruik ik ook een oogcrème. Eerst alleen als als ik moe was, maar ik gebruik hem steeds vaker. Ik vind hem eigenlijk wel heel erg lekker."


Wat is jouw beautyzonde?

"Het lukt me niet om van mijn puistjes af te blijven. Op één of andere manier moet ik er altijd aan zitten. Ik weet dat het niet mag en dat het er altijd lelijker op wordt, maar toch lukt het me niet om het niet te doen."

"En dat ik me niet altijd goed tegen de zon bescherm is natuurlijk ook heel slecht. Natuurlijk gebruik ik wel zonnebrandcrème als ik op vakantie ben, maar dan het liefst niet een al te hoge factor. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wel mooi vind als ik bruin ben. Ik weet dat het slecht is voor mijn huid, maar uiteindelijk vind ik het nog belangrijker om een kleurtje te krijgen."

"Het zit ook gewoon niet in mijn systeem, ik denk er eenmaal niet aan. Nu gebruik ik bijvoorbeeld ook niks. Ook niet als ik het terras op ga. Alhoewel, er zit trouwens wel een SPF in mijn foundation. Al vraag ik me af of dat voldoende is..."

Wat is jouw beautytip?

"Sowieso ben ik een voorstander van goed reinigen. Ik haat het als ik 's ochtends wakker word en mijn wimpers plakken aan elkaar, omdat ik mijn mascara er niet afgehaald heb. Ik merk het ook echt aan mijn huid als ik 's avonds mijn huid niet schoongemaakt heb. Dan voelt hij de dag daarna vetter aan en heb ik voor mijn gevoel ook meer last van oneffenheden en puistjes. Ik geloof echt dat reinigen de basis is voor een mooie huid. "

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7,5. Ik blijf het lastig vinden dat mijn huid zo onrustig is. Ik zou het dolgraag willen verbeteren, maar heb eigenlijk geen idee hoe. Stiekem hoop ik dat het met mijn leeftijd te maken heeft en dat het vanzelf beter wordt."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram