arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Hiske Sportel-2

Het gezicht van: Hiske Sportel

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Hiske Sportel.

Hiske is 26 jaar en eigenaresse van Venkel.

26 jaar en dan al een eigen zaak?

"Het ondernemen zit in mijn bloed. Mijn vader is zelfstandig ondernemer en mijn broers hebben ook allebei een eigen zaak, dus ik denk dat het van huis uit ook wel een beetje gestimuleerd wordt. Daarnaast heb ik het geluk gehad dat ik iets gevonden heb wat zo goed bij me past."

"Het is een combinatie van horeca en gezonde voeding. Ik heb mijn hele leven in de horeca gewerkt en mijn moeder is ongeveer de gezondste vrouw die ik ken, dus het komt allemaal samen. Ik heb gewoon helemaal mijn plek gevonden."

Gezond leven

"Gezonde voeding staat centraal in mijn leven. Natuurlijk zondig ik nog wel vaak, maar omdat mijn basis goed is, heeft het niet zo veel consequenties.
Ik eet één maaltijd per dag met koolhydraten en verder veel groente, vlees, vis en gezonde vetten. Ik denk dat dat echt een enorm verschil maakt."

"Ik ben nog helemaal niet met anti-aging bezig. Misschien dat het ooit komt, maar het speelt nu nog geen rol in mijn leven. Ik voel me goed en zit ook echt lekker in mijn vel. En ik heb ook enorm geluk met mijn huid. Ik kan echt alles doen wat ik wil, heb nooit last van oneffenheden, ook niet in mijn puberteit."

Ik heb psoriasis op mijn hoofdhuid en een paar kleine plekjes op de rest van mijn lichaam. Een tijd geleden kreeg ik een plekje in mijn gezicht en toen 'freakte' ik wel. De paniek brak echt uit.


Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Niet echt eigenlijk iets. Ik gebruik eigenlijk alleen vitamine E-crème van Jacob Hooy.
Ik gebruik die vitamine E-crème ook niet om mijn huid te verzorgen, maar ik vind het gewoon lekker om 's ochtends even in mijn gezicht te wrijven. En daar helpt die crème bij. Ik heb ook niet het gevoel alsof hij iets voor mijn huid doet."

"Verder helemaal niks. Geen zonnebrandcrème niks. En 's avonds ook niks. Niet reinigen, gewoon niks."

Wat is jouw beautytip?

"Ik eet heus niet alleen maar gezond. Ik denk alleen dat het belangrijkste is dat de basis goed is. Als je ervoor zorgt dat je voornamelijk gezond eet, dan hoef je je ook niet zo druk te maken als je dat een keer niet doet.
Het gaat erom dat gezond eten een routine wordt. Het moet in je systeem zitten, in plaats van dat je continu je best moet doen om de juiste keuzes te maken."

"Gezond eten betekent niet per se vegetarisch. Ik eet ook vlees en vis. Gezond eten betekent variatie en gezonde vetten. Ook voor je huid. Dus vette vis, noten avocado en de juiste olie."

Ik heb een tijdlang het Auto-Immuun Protocol gevolgd. Dat is heel streng. Het kwam er eigenlijk op neer dat ik alleen nog maar groente, noten, vlees en vis at. Ook bijna geen fruit.


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik denk dat ik er heel veel heb. Ik rook, en ik drink ook wel alcohol. Ik vind een avond uit echt zo gezellig." (Lachend:) "Maar ja, alles met mate."

"Ik ben gelukkig geen zoetekauw. Ik hou niet van frisdrank en ik heb nooit cravings naar suiker. Ik ben meer een hartige snacker.
Ik denk dat het wel heel veel scheelt als je geen suiker eet, want dat is echt het ergste voor je huid."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik ben eigenlijk heel tevreden, dus wel een 8,5. Ik heb ook een hele makkelijke huid."

"Ik heb psoriasis op mijn hoofdhuid en een paar kleine plekjes op de rest van mijn lichaam. Een tijd geleden kreeg ik een plekje in mijn gezicht en toen 'freakte' ik wel. De paniek brak echt uit."

"Ze komen en gaan en ik krijg steeds nieuwe plekjes, maar ik wilde het echt niet in mijn gezicht. Toen heb ik 4 maanden het Auto-Immuun Protocol gevolgd. Dat is heel streng. Het kwam er eigenlijk op neer dat ik alleen nog maar groente, noten, vlees en vis at. Ook bijna geen fruit.
Het doel van dit dieet is dat je je lichaam eigenlijk even reset. Je brengt je immuunsysteem tot rust, zodat je klachten verminderen. Na die 4 maanden kan je langzaam weer bepaalde voedingsstoffen gaan eten."

"Ik moet zeggen dat ik het niet helemaal gered heb. Ik kon helemaal niks meer eten en het ging echt ten koste van mijn sociale leven. Zelfs als ik met vriendinnen thuis at, kon ik bijna niet mee eten. Ik moest echt overal op letten. Het is niet helemaal weg, maar ik merk wel hoeveel verschil het gemaakt heeft. Mijn psoriasis werd een stuk minder, dus het AIP heeft me wel heel erg geholpen. Dat heeft ook weer mijn vermoeden bevestigd hoe belangrijk voeding voor je huid is."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram