arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Hilde Zwaan

Het gezicht van: Hilde Zwaan

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Hilde Zwaan.

Hilde is 36 jaar en werkzaam als kapster.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, flink! Nou mag ik eigenlijk niet klagen, want ik heb eigenlijk nooit iets aan mijn huid gedaan. Ik was er altijd heilig van overtuigd dat het hele verouderingsproces aan mij voorbij zou gaan, maar dat was ijdele hoop. Ik ben dus sinds kort begonnen aan een inhaalslag."

"Eigenlijk ben ik al te laat. Ik hou van lachen en dat zie je terug in mijn gezicht, dat tekent. En wat ik ook doe, daar valt niet tegenop te smeren. Ik doe echt heel goed mijn best nu: ik gebruik elke dag een serum en een dagcrème, maar dan nog..."

Botox

Botox en fillers vind ik helemaal niks. Ik veroordeel het niet, maar ik heb er helemaal niks mee. Misschien gek om te zeggen, maar het interesseert me gewoon niet. Hetzelfde geldt voor dat 'healthy' gebeuren. Dat interesseert me ook niet. Ik leef niet gezond en ik leef niet ongezond. Ik ben er absoluut niet mee bezig.

"Sinds vorig jaar ben ik ook met sporten gestopt. Ik ben al sinds mensenheugenis non-stoplid, maar het doet helemaal niks voor me. Ik heb altijd een bepaald gewicht, daar zit ik nooit onder of boven. Sport ik wel, sport ik niet: ik blijf altijd hetzelfde.
Ik heb een natuurlijk gewicht, waar ik altijd weer op terugkom. Kijk, je ziet natuurlijk wel iets, maar niet noemenswaardig. Ik ben gewoon tevreden. Misschien dat ik over een jaar weer de behoefte voel om te gaan sporten, maar dan word ik toch weer gewoon lid?"

Doe normaal! In deze tijden, met social media, het lijkt wel alsof iedereen perfect is. Loosen up. Ik ben juist blij dat ik imperfect ben.

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik slaap op mijn buik, dus als ik 's ochtends wakker word, dan zit mijn gezicht helemaal in de kreukels. En mijn decolleté is ook echt een landkaart. Sinds ik Skin for Skin gebruik is het meer als gehalveerd. Het duurt niet meer zo lang voordat mijn gezicht zich weer ontpopt. Ik ben sneller mens. En sinds ik nepwimpers heb, denk ik 's ochtends ook niet meer: 'O shit, I look like shit."

's Ochtends was ik mijn gezicht met een washandje. En dan gebruik Eucerin Hyaluron-Filler. Die vind ik top, ik vind hem echt lekker. En verder doe ik niks, Eucerin is het enige. Ik heb weleens zo'n hele huidverzorgingslijn gekocht met een cleanser, lotion en weet ik veel wat allemaal nog meer, maar dat is niks voor mij."

"'s Avonds doe ik het niet anders. Ik ga wel elke avond minimaal een uur in bad. Ik ben verslaafd aan mijn bad. (Lachend:) Daar schijn je dus ook slank van te blijven. Nee, maar even serieus, daar ben ik echt verslaafd aan. Gewoon even chillen, een serie kijken op Netflix of een boek lezen. Als ik niet in bad kan, is mijn avond niet compleet."

Ik ben niet echt een zonmens, ik vind het alleen lekker om af en toe onder de zonnebank te gaan. Maar dan smeer ik me gewoon in hoor. En ik doe het alleen in aanloop naar de zomer.

"Maar ik doe dus eigenlijk helemaal niks, behalve Eucerin en Skin for Skin. Maar even serieus, sinds ik dat slik zijn de rimpels op mijn decolleté echt gehalveerd. Het is sowieso allemaal minder geworden, ik kan er niet echt een vinger op leggen, maar het zijn gewoon een aantal kleine dingen bij elkaar, waardoor het een groots effect heeft.
O, en ik gebruik een BB Cream van Collistar met SPF, dat is toch ook goed?"


Wat is jouw beautytip?

"Doe normaal! In deze tijden, met social media, het lijkt wel alsof iedereen perfect is. Loosen up. Al die perfectie is niks voor mij. Moet ik me daarmee vergelijken? Elke dag perfect voor de dag komen? Ik ben juist blij dat ik imperfect ben.
Ik kan me er ook helemaal niks bij voorstellen. Dat je elke ochtend uren voor de spiegel staat. Ik gebruik alleen mascara en eyeliner, maar nooit geen foundation, concealer of poeder. Ik snap het ook niet. En vooral die jonge meisjes: die hebben het niet eens nodig."

Wat is jouw beautyzonde?

"Een wijntje. En een sigaretje. Tja, ik rook en ik hou van wijn. Het is echt niet veel, gemiddeld 6 sigaretten per dag. En ik rook pas mijn eerste sigaret na de lunch.
Verder heb ik niet echt een zonde. Ik ben ook niet echt een zonmens, ik vind het alleen lekker om af en toe onder de zonnebank te gaan. Maar dan smeer ik me gewoon in hoor. En ik doe het alleen in aanloop naar de zomer."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7? Het kan natuurlijk altijd beter, maar dan moet ik er misschien ook wat meer aan doen. Ik heb laatst voor het eerst van die ampullen van BABOR gebruikt met hyaluronzuur. Zo'n shotje vind ik wel prettig. Misschien als ik dat wat vaker zou doen, dat het een 8 wordt."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram