arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Helgar Wiersma

Het gezicht van: Helgar Wiersma

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Helgar Wiersma.

Helgar is 60 jaar en werkzaam als afdelingshoofd publiekszaken bij de gemeente.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja en nee. Ik moet zeggen dat mijn energie nog op hetzelfde niveau is als dertig jaar geleden, maar aan mijn huid zie je natuurlijk wel dat ik verander. Weer een rimpel erbij. Maar dat is eigenlijk het enige.
Nee, dat is niet helemaal waar, want ik merk dat mensen anders op me reageren. Het klinkt misschien een beetje negatief, maar alsof ik afgedankt ben. Soms zie ik hun verbazing. Ze veronderstellen dat ik sommige zaken niet weet. Dan zie ik een bepaalde blik; 'dat je dat weet.'
Het vooroordeel dat ik vroeger had ten opzichte van ouderen is nu op mij van toepassing. Ik vind het niet erg, maar ik zie het wel gebeuren."

Ik heb één keer botox in mijn voorhoofd laten zetten, maar dat was geen succes. Op één of andere manier werd het niet strak, maar ging het hangen. Het was verschrikkelijk, ik leek net een heks.

Gezond leven

"Ik let heel erg op wat ik eet. Ik onthou mezelf niks, maar ik let wel op. Ik eet gezonde en gevarieerde maaltijden en prop mezelf niet vol. Ik rook niet, drink wel wijn, wandel heel veel en ik doe oefeningen om mijn spieren sterk te houden.
Dat merk je ook als je ouder wordt, dan neemt je spiermassa af. Dan valt er ineens een velletje over je knie. Zodra dat gebeurt, ga ik oefeningen doen om gespierdere bovenbenen te krijgen. Of van die kipfiletjes. Tja, dan moet je weer flink trainen."

Botox

"Ik heb één keer botox in mijn voorhoofd laten zetten, maar dat was geen succes. Op één of andere manier werd het niet strak, maar ging het hangen. Het was verschrikkelijk, ik leek net een heks."


Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Biodermal. Eigenlijk al een paar jaar. Olaz gebruik ik soms ook en Estée Lauder Night Repair ook weleens, maar Biodermal is gewoon mijn merk.
Ik vind de huidolie zo fijn. Je kan hem los gebruiken, maar je kan hem ook in je crème doen. En verder heb ik Anti Age crème voor 50+. Toen ik zestig werd heb ik ook de dagcrème gekocht voor 60+, maar eerst even die andere opmaken."

Zonnebrandcrème

"Dat merk ik ook, dat mijn huid droger wordt, rimpeliger. Waarschijnlijk door de zon. Ik heb vroeger heel veel in de zon gezeten, ook in het buitenland gewoond, maar nu let ik op. Ik pas heel goed op met de zon. Ik smeer nu eigenlijk pas echt elke dag trouw een zonnebrandcrème.
Ik geniet nog wel van de zon, maar echt in de zon liggen doe ik niet meer. Ik wandel wel veel, dus ik krijg ongemerkt toch nog veel zon mee. En ik vind het lekker om af en toe even in de zon te zitten met een boek, maar dat is het. Echt bakken doe ik niet meer. Tijdens mijn vorige vakantie naar Mallorca heb ik eigenlijk de hele dag onder een parasol gezeten. Ik vind het niet meer fijn. Ook omdat ik me realiseer dat die kleur zo weer weg is, maar de schadelijke gevolgen blijven."

Wat is jouw beautytip?

"Zorg dat je nooit afhankelijk bent. Van niemand niet. Dat is het eerste wat ik mijn dochters heb meegegeven. Als er iets is, zorg dat je zelf weet hoe je eruit komt. Dat begint al op jonge leeftijd: je telefoonnummer, je huisadres en hoe je weer thuiskomt.
En je eigen geld verdienen. Laat je niet paaien door kerels met geld. Zorg dat je altijd financieel onafhankelijk bent. Haal het beste uit jezelf en ga niet bij de pakken neerzitten. Van tegenslag groei je."

"Nog een laatste tip: zie hoe bevoorrecht je bent. Kijk naar wat je hebt, in plaats van wat je niet hebt. Alleen al het feit dat je hier geboren bent, met alle mogelijkheden die zich aanbieden. Daar zou je iedere dag heel dankbaar voor moeten zijn. Ik ben eigenlijk nog niet klaar: iets voor een ander overhebben. Niet pesten, niemand onnodig kwetsen en als je ziet dat er onrecht aangedaan wordt, dat het je beroert. Dat dus. Dat krijg je allemaal terug."

Is het nu al afgelopen? Echt? Jammer, ik vind het zó leuk. Ik denk ineens na over dingen waar ik nog nooit over heb gedacht. Wie denkt er nou over z'n zonde? Wie geeft zijn huid nou een cijfer?

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik ben soms knoerthard. Hard voor mezelf, maar ook voor een ander. Dat heeft ook deels weer met die onafhankelijkheid te maken. Ik kan moeilijk met zwakte omgaan. In mijn ogen heb je altijd een keuze. Dat is misschien niet echt een zonde, maar het is wel mijn minst mooie karaktereigenschap. En daar word je ook lelijk van."

Welk cijfer geef je je huid?

"Eigenlijk wel een 7,5. Nee, een 7. Drie punten in mindering voor mijn hals, mijn borsten en mijn buik. En ik heb heel veel moedervlekken. Er komen er ook steeds meer ouderdomsvlekken bij. Het begint te komen."

"Is het nu al afgelopen? Echt? Jammer, ik vind het zó leuk. Ik denk ineens na over dingen waar ik nog nooit over heb gedacht. Wie denkt er nou over z'n zonde? Wie geeft zijn huid nou een cijfer?"

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram