arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Heleen Schellevis

Het gezicht van: Heleen Schellevis

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Heleen Schellevis.

Heleen is 48 jaar en heeft een tussenjaar.

Merk je dat je ouder wordt?

"Jazeker. Mijn ogen zijn achteruitgegaan, maar daar doe ik wat aan. Nu ik elke dag luteïne slik, merk ik dat ik mijn leesbril niet meer nodig heb. Echt waar. Het is een duur potje, Royal Green Asthaxanthine, maar ik neem mijn bril niet meer mee. Dat zegt wat. Geweldig. Ik vind het zo mooi dat je dat met supplementen kunt bereiken."

"En ik zie het ook aan mijn huid dat ik ouder word. Ik zit nog wel in de zon, ook wel zonder factor, maar niet meer dan twintig minuten. Dan ga ik uit de zon. Heel bewust. Daarna smeer ik me in, of ik blijf eruit. Ik zie het gewoon aan mijn huid als ik in de zon heb gezeten."

"Ik heb een opleiding tot voedingsdeskundige gedaan. Daar zat ook orthomoleculaire voeding bij. Dat is echt een superleuke en interessante opleiding, want je leert precies welke supplementen je kan slikken en waarvoor. Hoe vaak en hoeveel, maar ook wat de gevaren zijn. Ik slik al jaren Imedeen, een topvitamine voor je huid. Dat is ook niet goedkoop, maar ik zie het echt als investering voor mijn huid."

Intermediate fasting werkt ook zo goed voor mijn huid. Ik merk dat ik minder cellulite heb, ik zie het allemaal strakker worden. Ik ben best oud, maar het kan echt. Als je maar de juiste dingen doet.


"Als ik het geld had, had ik zeker al een aantal dingen laten doen, maar ik kan het niet betalen. (Lachend:) "Ik heb een heel lijstje. Ik zou heel graag een boven- en onderooglift laten doen. Puffy eyes zitten in de familie.
Als ik goed en gezond leef, dan valt het mee, maar na een avond bij de buurvrouw heb ik de volgende dag enorm opgezwollen ogen. Natuurlijk heb ik daar een crèmepje voor en ik smeer ook een vitamine C-serum op mij ogen, maar het haalt het niet bij een operatie. Ik wil gewoon heel graag mijn bovenoogleden iets verstrakken."

Gezond leven

"Ik doe nu ongeveer 3 maanden aan intermediate fasting. Ik eet 16 uur per dag niet en 8 uur wel. Wat een verademing. Ik slaap 10 x beter, mijn lichaam is rustiger en ik word fitter wakker. Ik heb ook geen puffy eyes. En je valt ervan af.
Als je maar 8 uur per dag kan eten, word je vanzelf bewust van wat je in je mond stopt. Niet dat ik zo veel snoep, maar ik snaai minder. Sowieso ben ik daar doordeweeks vrij spartaans in. Ik vind het nog steeds heerlijk om samen met mijn man Netflix te kijken, maar nu doe ik dat zonder wijn en chips."

"Intermediate fasting werkt ook zo goed voor mijn huid. Ik merk dat ik minder cellulite heb, ik zie het allemaal strakker worden. Ik ben best oud, maar het kan echt. Als je maar de juiste dingen doet."

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Een vitamine C-serum is het voor mij gewoon. Niet elk merk is goed, het ligt namelijk ook aan het percentage. Kijk goed naar het merk en naar het percentage, maar het is zo goed. Ik vind een vitamine C-serum echt een aanrader voor iedereen."

"Ik gebruik het twee keer per dag, niet alleen voor mijn gezicht, maar ook op mijn ogen, mijn hals en mijn decolleté. Ik gebruik nu een Amerikaans merk, dat je ook in Nederland kan kopen, echt ongelooflijk goed. En ik heb ook een fantastische handcrème. Mijn handen zijn 10 jaar jonger geworden in een paar maanden tijd, hij is echt geweldig. Deciem, echt een heel betaalbaar merk."

"Verder gebruik ik veel producten van Jetske Ultee. Ik gebruik haar zonnebrandcrème en ze heeft ook een goed vitamine A-serum. En verder gebruik ik gewoon Q10 van Nivea, die crème is eigenlijk gewoon hartstikke goed en heel betaalbaar. Het hoeft ook allemaal niet zo duur te zijn."


Wat is jouw beautyzonde?

"Rode wijn vind ik wel heel lekker en koffie kan ik ook nog steeds niet laten staan. En je kan me ook wakker maken voor een patatje met. Ik eet heel gezond, de basis is gezond, maar als ik in het weekend op een terras zit, dan bestel ik ook die bitterballen."

"Mijn dochter moet zien dat ik normaal ben. Ik wil haar niet het beeld meegeven dat ik heel extreem ben. Mijn moeder deed dat wel. Ik ben zelf macrobiotisch opgevoed, de eerste 10 jaar van mijn leven heb ik nooit een snoepje gezien. Toen ik ging studeren en op kamers ben gaan wonen, kwam ik ook meteen 10 kilo aan. Ik heb echt alles ingehaald, potten Nutella, cake, roze koeken, ik heb alles opgegeten. Dat is ook niet goed."

Wat is jouw beautytip?

"Mijn tip is dat als je echt iets wil veranderen, dat dat ook kan, als je er zelf maar in gelooft. Maak een plan en ga er gewoon voor. Het is allemaal niet zo moeilijk. Als je wilt afvallen, ga dan niet op één of ander dieet, maar geloof in een andere levensstijl. Zorg dat je die knop omzet en ga gezonder eten en duik die sportschool in. Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Het gaat vaak om kleine trucs, die een wereld van verschil kunnen maken."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Gezien mijn leeftijd, geef ik mijn huid wel een 8. Als ik de verkeerde dingen doe en de verkeerde dingen eet, dan zie je dat meteen aan mijn huid en aan mijn ogen. Maar als ik mijn puffy eyes onder controle heb, dan is het goed."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram