arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Hanane Bergwijn

Het gezicht van: Hanane Bergwijn

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Hanane Bergwijn.

Hanane is 36 jaar en werkzaam als beautician bij Het Haartheater.

36 jaar?! Je ziet er een stuk jonger uit.

"Ik voel me ook nog jong, in ieder geval niet bijna veertig. Ik heb geen kinderen, dus dat houdt me misschien ook wel jong. En mijn genen. Die stevige huid heb ik van mijn moeder."(Lachend:) "Ze is 65 jaar en ziet er nog steeds uit als een kleuter. Maar misschien heeft het ook wel met mijn levensstijl te maken. Ik ben vrij saai, ik ga nooit uit en ik drink geen alcohol. Maar ja, ik rook wel en ik eet fried chicken. Ik ben getrouwd met een Surinamer, dus mijn hele leven bestaat uit fried chicken."

Ik ben 36 jaar, maar ik wil me ook vrouw voelen. Ik wil er niet uitzien als dat 22-jarige meisje. Ik weet het niet, ik vind vol gewoon mooier.

"De eerste rimpels komen. Als ik heel lang frons, dan blijft die rimpel zitten, dus daar ben ik wel over aan het nadenken. Om die rimpel te laten behandelen met botox, maar ik vind het doodeng. Ik ben zo bang dat ik er dan ineens totaal anders uit ga zien, daarom heb ik het nog niet gedaan."

Sporten

"Normaal wel, maar ik ben al een tijd bezig om aan te komen. Klinkt raar, maar ik heb altijd een te lage BMI gehad. Sinds mijn puberteit ben ik al bezig om aan te komen, maar het is nooit gelukt. Tot nu toe. Ik heb nu een soort siroop, Apetamin en daar krijg je zo'n eetlust van. Ik heb zo'n honger, niet normaal. Ik ga nu 's nachts mijn bed uit om boterhammen te eten. Eindelijk lukt het, ik ben nu ongeveer 11 kilo aangekomen."

"Door mijn ondergewicht voelde ik me geen vrouw. Ik ben 36 jaar, maar ik wil me ook vrouw voelen. Ik wil er niet uitzien als dat 22-jarige meisje. Ik weet het niet, ik vind vol gewoon mooier.""Ik voel me steeds mooier, steeds vrouwelijker en zit lekkerder in mijn vel. Mijn kleren gaan strakker zitten, ik moet zelfs nieuwe kleren kopen." (Lachend:) "Wat ik helemaal niet vervelend vind.
In het algemeen wordt dun als de standaard gezien, maar ik vind vol gewoon mooier. Misschien, omdat ik het nooit ben geweest. In mijn hoofd zie ik mezelf ook voller, in ieder geval niet zo dun."

"Zodra ik op mijn streefgewicht ben, wil ik weer gaan sporten en met krachttraining weer vormgeven aan mijn lichaam. Ik heb nog een paar kilo te gaan. Ik vind mijn armen nog te dun, dus daar kan nog wel wat bij." (Lachend:) "Maar daar hebben we de fried chicken voor."

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Mag ik het hardop zeggen? Ik gebruik al jaren gewoon Nivea, de blauwe pot. Die gebruik ik altijd al, van kinds af aan. Iedereen verklaart me voor gek, omdat er siliconen in zitten, maar 'it keeps me young'. Beter dan botox, toch?"


"Nivea werkt gewoon voor mij. En dat voor € 1,50, misschien zelfs nog wel minder. Ik heb alle dure merken geprobeerd, La Mer, La Prairie, maar ik krijg er gewoon uitslag van. Ik heb in principe helemaal geen moeilijke huid, behalve als ik overstap op een andere crème. Dan zit ik meteen helemaal onder. Na La Mer heb ik bijna een jaar nodig gehad om mijn huid weer rustig te krijgen."

Nivea

"'s Ochtends reinig ik mijn huid met water en zeep. Ik maak het mezelf vooral heel makkelijk. Het maakt me niet uit wat voor zeep. Douchegel, maar ik vind zo'n blok ook heerlijk, dan trekt mijn huid zo.
Daarna dus Nivea. En ik gebruik die Nivea ook weleens als masker. Gewoon een dikke laag en dan smeer ik hem na verloop van tijd in."

"Ik heb ook een scrub van EmerginC, die is eigenlijk voor je lichaam, maar ik gebruik hem ook voor mijn gezicht. Meestal twee keer per week, maar als mijn huid geïrriteerd is, dan het liefst vaker. En een beetje keukenzout erdoorheen. Uitdrogen die handel. Daarna voelt je huid zo lekker zacht."

Wat is jouw beautyzonde?

"Roken? Ja, ik rook. Slecht hè? Een half pakje per dag. Maar verder doe ik niet zo veel. Ik ga niet uit, daar ben ik niet van. Ik ben vooral heel zen. Misschien is dat wel het geheim, niet te veel moeten. Ik ben heel rustig.
Waar anderen constant roepen dat ze moeten afspreken en dat ze wat moeten drinken met elkaar. Ik moet helemaal niks. Ik moet alleen wat drinken met mezelf. Rust."

"Misschien is dat ook gelijk mijn beautytip: niks moet. Meer aan jezelf denken, in plaats van aan anderen.

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Hmmm, even nadenken, een 8? Ik heb een hele makkelijke huid. Ik heb een klein vlekje op mijn wang, maar dat is dan ook mijn enige en grootste probleem. Ik krijg hem ook niet weg. Maar verder ga ik niet klagen." (Lachend:) "O ja, op mijn grijze haren en grijze wenkbrauwen na."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram