arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gülcan Karadag-Temel

Het gezicht van: Gulcan Karadag-Temel

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Gülcan (Gül) Karadag-Temel.

Gulcan is 38 jaar en werkzaam als onderwijscoördinator.

Merk je dat je ouder wordt?

"Jazeker, maar iedere leeftijd heeft iets bijzonders en de fase waar ik nu in zit, vind ik wel heel fijn. Ik vind mezelf nu ook mooier dan toen ik jonger was. Ik leef heel bewust, gezond en doe mijn best om meer te bewegen.
En ik hou van make-up, maar dan wel less is more-look.. Ik vind het soms zonde hoe de jeugd van tegenwoordig er nu uitziet. Dat heeft volgens mij met hun levensstijl te maken, maar vooral het effect van sommige influencers op social media. Soms zie ik meiden van twintig die er bijna ouder uitzien dan ik. Soms zie ik meiden van twintig die er bijna ouder uitzien dan ik."

"Mijn streven is om meer te bewegen. Ik vind het vooral fijn om aan pilates en yoga te doen. Niet overdreven, beide één keer per week, maar het houdt me, tijdens mijn drukke leven, goed stabiel. En ik zou graag meer kracht willen doen, maar het lukt me niet altijd om daar de tijd (en rust) voor te vinden. Toch zou het goed zijn, want ik merk dat ik meer last van mijn rug krijg. Dat heeft deels met leeftijd te maken, maar ook met het feit dat ik een baan heb waar ik veel zit."

Fillers

"Ik heb mijn eigen fillers, ik heb gelukkig nog wel bolle wangen, dus nog geen behoefte aan botox en fillers. Ik zeg 'nooit nooit', maar op dit moment zeg ik nee."

"Ik heb een goede huid, wel een dunne huid rond mijn ogen, maar daar heb je ook weer crèmepjes voor. En ik denk dat veel drinken ook al veel doet." (Lachend:) "Water drinken. Geen wijn!"

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Ik hou van natuurlijke producten. Correctie: ik hou van natuurlijke producten die hun werk doen. Ik vind Perris een fijn merk, ik vind de producten heel fijn om mijn huid mee te reinigen en te scrubben. Ik gebruik de peeling om de dag, soms wel dagelijks."

Mijn tip? Veel drinken. Vooral veel water drinken." Lachend: "Nee, nog steeds geen wijn.


"Verder wissel ik mijn producten af. Dr. Sebagh vind ik super en de Skin Food van Weleda vind ik heel erg fijn. Ik ben zeker niet trouw aan één merk."

"In de zomer gebruik ik vaak minder producten en in de winter weer vitamine E-olie omdat mijn huid dan droger is. Ik doe bijna elke dag iets anders. Naargelang van het moment en de fase van het jaar."

"Ik geloof echt in maskers. De ene keer heb ik een droge huid en wil ik hem meer hydrateren en de andere keer heb ik een onrustige huid en dan kies ik voor een masker om mijn huid weer te kalmeren. Mijn huid is van nature in de winter een beetje grauw dus dan helpt een self tan spray heel erg goed. Ik gebruik nu de druppels van Tan-Luxe, deze meng ik dan met mijn dagcrème of bodylotion, wel goed je handen wassen na het insmeren als je geen oranje palmen wilt hebben."


Wat is jouw beautytip?

"Veel drinken. Vooral veel water drinken." (Lachend:) "Nee, nog steeds geen wijn. Je rimpelvorming is grotendeels genetisch bepaald, maar ik geloof echt dat mijn huid mooier is, omdat ik veel drink. En verzorg je huid goed. Niet alleen met een goede crème, maar ook met een verzorgend masker."

"Je hormonen spelen ook een rol: wat vanbinnen zit, komt dan naar buiten. Vooral rond je hormoonwisseling, als je huid onrustig is, dan is het goed om regelmatig een masker te gebruiken. Minimaal twee keer per week, maar als het nodig is kan het ook om de dag."

Wat is jouw beautyzonde?

"Mijn guilty pleasure is dat ik echt wel van snoepen hou. Ook hartig." (Lachend:) "Het liefst dagelijks, maar ik probeer het allemaal met mate te doen.
En koffie, maar ik heb een maximum van vier koppen op een dag, dus dat is niet echt extreem. En dat is toch ook nog redelijk gezond?"

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Momenteel geef ik mijn huid wel een goed cijfer. Het wisselt, maar mijn hormoonhuishouding is net weer in balans. Nu geef ik mijn huid wel een 8,5."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram