arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Floor Kleyne

Het gezicht van: Floor Kleyne

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Floor Kleyne.

Floor Kleyne is 33 jaar en werkzaam als freelance haarstylist.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, mega! Voor mijn gevoel heeft het ineens toegeslagen. Misschien heeft het ook te maken met te weinig slaap. Ik heb soms shoots die tot 's avonds laat doorgaan en ik werk veel met muzikanten, dus ik kom vaak 's nachts thuis. En dan heb ik de volgende dag gewoon weer een meeting staan om 09.00 uur."

"Het wisselt natuurlijk heel erg, maar meestal slaap ik niet meer dan vijf en een halfuur per nacht. Dat is te weinig, maar met de kids lukt het me ook niet om het in te halen. Heel sporadisch slaap ik meer, maar dat komt eigenlijk nauwelijks voor. Die acht uur per nacht heb ik in ieder geval al heel lang niet meer gehaald."

Ik denk er nu trouwens over om mijn pony te laten uitgroeien en alsnog botox te nemen.


"Ik streef niet naar perfectie. Ik vind uniek zijn belangrijker dan standaard beauty. Ik heb liever dat je me cool vindt, dan dat je over me zegt dat ik zo'n mooi meisje ben."
Ik vind het leuk om creatief te zijn. Ik vind kleding leuk, ik vind make-up leuk en ik vind tattoos ook leuk. Ik zit heus niet helemaal onder, maar ik heb er zeker een stuk of acht. Zoiets...
Mijn vader en broertje zijn tatoeëerder en soms experimenteren ze op mij. In de beginfase is niet alles even goed gelukt, maar dat vind ik juist z'n charme hebben."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik ben heel erg fan van Paula's Choice. Ik vind die naam zo truttig, maar het is echt goed spul. Ik heb meteen de hele blauwe RESIST-lijn gekocht."

Roaccutane

"Ik heb tot voor kort heel erge acne gehad, maar dan ook echt heel erg. Sinds ik Roaccutane heb geslikt is het minder. Mijn huid werd er alleen wel heel droog van, de rimpels schoten erin. Maar echt... Mijn hele voorhoofd zat ineens vol met rimpels. Het was botox of een pony. Omdat ik kapper ben, was de keuze snel gemaakt en heb ik maar een pony genomen."

"Tegelijkertijd met Roaccutane ben ik ook overgestapt op Paula's Choice en nu durf ik niks anders meer te gebruiken.
Zoals mijn huid nu is, zo is hij in jaren niet geweest. Vroeger was mijn huid ook altijd dof, maar sinds ik Paula's Choice gebruik is er gewoon weer leven in de brouwerij."

Ik rook niet, ik drink niet, maar ik drink gewoon heel veel cola light. Maar dan ook heel veel. Echt heel veel.


"Ik durf nu met alleen een BB-Cream naar buiten. Voorheen moest ik eerst allerlei make-upsessies doen met lagen foundation. Ik werd er helemaal gek van, want dat ben ik niet. Ik ben liever iets rauwer.
Als 's avonds de deurbel ging en ik had mijn make-up er al afgehaald, dan wilde ik eigenlijk niet opendoen. Het was echt een soort minitrauma, en in mijn hoofd maakte ik het natuurlijk allemaal nog veel erger."

"'s Ochtends reinig ik mijn huid, dan gebruik ik het serum van Paula's Choice en dan de blauwe dagcrèmefluïd, of zoiets. Ik heb echt mijn hele badkamer vol staan. Ik heb ook nog een exfoliator en een uv-filterachtig ding."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik ben altijd bezig met gezond eten, want dan voel ik me beter. Zowel qua energie, als qua huid, maar het is ook gewoon psychologisch. Als ik gezond eet, dan voel ik me beter over mezelf. Ik heb alleen een mega cola light-verslaving. Die is echt XXL. Ik krijg van mijn omgeving vaak commentaar dat het niet echt oké is."

"Ik rook niet, ik drink niet, maar ik drink gewoon heel veel cola light. Maar dan ook heel veel. Echt heel veel. Ik ben dus heel gezond, behalve dat. Maar ik denk dat iedereen wel iets heeft, een stiekeme guilty pleasure."

"Hetzelfde geldt voor sporten. Ik ben gewoon heel zwart-wit: of ik ga helemaal tot het gaatje of ik doe het helemaal niet. Ik zit nu in mijn niet-periode. Het is iets psychologisch, Ik hou niet van medium, in niks."


Wat is jouw beautytip?

"Ik denk dat mijn tip is dat je wel wat unieker mag zijn met je haar. Iedereen heeft precies hetzelfde haar. Kijk naar naar het modebeeld, maar laat je karakter zien in je haar.
Ook met lang haar kan je heel veel doen: een pony, een plukje hier, een plukje daar. Gewoon net even anders. Durf te laten zien wie je bent, zoals je dat ook met je kleren doet."

Welk cijfer geef je aan huid?

"Als ik mezelf vergelijk met anderen, dan is het niet hoog. Ik word te veel omringd met knappe mensen. Echt sommige mensen waar ik mee werk, zijn 'fucking perfect'.
Ik weet dat ik mezelf niet mag vergelijken met anderen, maar uiteindelijk doe je dat natuurlijk wel."

"Als ik kijk naar mijn huid en hoe die het afgelopen halfjaar geëvalueerd is, dan ben ik natuurlijk hartstikke blij en geef ik mezelf een 9."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram