arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Flavia Alves

Het gezicht van: Flavia Alves

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Flavia Alves.

Flavia is 29 jaar en werkzaam als shopmanager bij Zadig et Voltaire.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik word er constant op gewezen. (Lachend:) vooral na een avond stappen word ik met mijn neus op de feiten gedrukt, ik heb minder energie en minimaal twee keer zo lang nodig om te herstellen.
Ik kan ook niet meer alles doen wat ik zou willen, dat heeft met mijn leeftijd te maken, maar ook met mijn werk. Ik kan moeilijk met een kater op kantoor aankomen. Daarom maak ik bewust ook andere keuzes, dan kies ik er
voor om thuis te blijven in plaats van de stad in te gaan."

Beauty speelt zo'n belangrijke rol in Brazilië, alles draait om schoonheid. Elke twee weken een mani- en pedicure, minimaal één keer per week naar de kapper om je haar te laten föhnen.

"Ik vind het ook wel leuk, de veranderingen die het ouder worden met zich meebrengen. Ik vergelijk het soms weleens met Tetris, ik merk dat de puzzelstukjes langzaam in elkaar beginnen te vallen."

Brazilië

"Ik woon sinds een aantal maanden in Nederland en ik moet nog wel wennen. Het is allemaal zo anders dan in Brazilië, echt een cultuurverschil. Hier lijkt iedereen een open boek met een vrije geest, maar het tegenovergestelde is waar: iedereen is juist heel erg gesloten."

"Beauty speelt zo'n belangrijke rol in Brazilië, alles draait om schoonheid. Elke twee weken een mani- en pedicure, minimaal één keer per week naar de kapper om je haar te laten föhnen.
En plastische chirurgie is ook volkomen normaal: op je zestiende laat je je borsten vergroten en als je je neus niet mooi vindt, dan doe je er iets aan. Echt, een neuscorrectie is de normaalste zaak van de wereld."

"Ik kwam er ook achter dat je in Nederland niet zomaar een bodyscan kunt laten doen. Dat is in Brazilië ook anders, daar liet ik mezelf elke 6 maanden uitgebreid checken. Een bloedtest en mijn bloeddruk opmeten, het hoort er gewoon bij. Hier keek de arts me vragend aan toen ik vroeg waar ik me kon laten testen..."


Zodra ik thuiskom, drink ik standaard een glas water en voordat ik ga slapen ook nog één. Dan maar veel plassen. Het is zo belangrijk dat het vanbinnen goed zit, misschien wel het allerbelangrijkst.

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ondanks mijn Braziliaanse afkomst doe ik niet zo veel. Ik gebruik op dit moment de producten van Rituals. Ik vind vooral de geur echt fantastisch, maar mijn huid reageert er ook zo goed op."

"'s Ochtends was ik mijn gezicht alleen met water. Daarna gebruik ik een dagcrème van Rituals en doe ik mijn make-up. Ik gebruik geen aparte zonnebrandcrème, maar wel altijd een foundation met SPF15 of 30.
's Avonds is het allemaal net even iets uitgebreider, dan maak ik mijn gezicht schoon met de face wash van Biodermal en gebruik
ik de ene keer een nachtcrème van Lancôme en de andere avond die van L'Oréal. Ik probeer het echt goed af te wisselen om te voorkomen dat mijn huid aan de producten gaat wennen. Sowieso verander ik elke 6 maanden van merk. Ik denk echt dat het goed is om te wisselen van producten. Ik merk het ook aan mijn haar: als ik steeds maar dezelfde shampoo en conditioner gebruik, dan wordt mijn haar pluizig en droog."

Wat is jouw beautytip?

"Ik ben er heilig van overtuigd dat je (huid) niet zonder water kan. Ik drink minstens 3 liter water per dag. Zodra ik thuiskom, drink ik standaard een glas water en voordat ik ga slapen ook nog één. Dan maar veel plassen. Het is zo belangrijk dat het vanbinnen goed zit, misschien wel het allerbelangrijkst."
Verder slik ik een multivitamine en gebruik ik altijd een foundation met SPF, zelfs als de zon niet schijnt. De zon is één van de grootste externe oorzaken op het gebied van huidveroudering. Maak niet de fout om op een bewolkt
e dag geen zonnebrandcrème te gebruiken."


Heb je een beautyzonde?

"Roken. Ik weet dat het slecht is, maar op dit moment heb ik niet de wilskracht om te stoppen. Het hoort ook gewoon bij me, ik rook al meer dan 15 jaar. De ene dag meer dan de andere: soms rook ik er maar twee en de andere dag zijn het er tien."

"En ik drink cola, minstens één liter per dag. Zo veel frisdrank is natuurlijk ook niet echt goed voor je. Ik probeer wel gezond te leven, maar dat lukt me niet altijd. En ik vind het ook saai. Ik vind het lekker om 's middags warm te eten en gezond eten is meestal koud. Ik doe wel mijn best, maar soms heb ik gewoon zin in gebakken eieren met bacon.
Ik begin de dag meestal vol goede voornemens en dan neem ik fruit, havermoutrepen en een salade mee naar kantoor, maar als ik dan honger heb, loop ik toch nog naar de supermarkt om iets lekkers te kopen..."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik ben zeker tevreden, ik geef mijn huid ook echt een 7, misschien wel een 7+, maar er zijn ook wel een aantal punten ter verbetering. Ik stoor me aan mijn grove poriën, de mee-eters op mijn neus en mijn pigmentvlekken. (Lachend:) in totaal drie punten in mindering dus."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram