arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Femke Dekker Interieur

Het gezicht van: Femke Dekker

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Femke Dekker.

Femke is 37 jaar en werkzaam als interieurontwerpster en heeft ze haar eigen interieurstudio Femkeido.

Merk je dat je ouder wordt?

(Lachend:) “Het is wat het is… Eigenlijk ben ik me er pas sinds één of twee jaar bewust van dat ik niet meer zo jong ben. Het gaat ineens allemaal best hard.”

“Het klinkt misschien gek, maar ik word altijd veel jonger geschat. Ik was er zelfs tot voor kort nog van overtuigd dat als ik met mijn kinderen op pad was, dat ze misschien wel dachten dat ik de oppas was. Maar dat stadium ben ik echt voorbij. Ik heb nog steeds niks te klagen, maar ik realiseer me wel dat ik er niet meer uitzie als een meisje van begin twintig.”

Ik geloof er ook wel in dat als een crème zo duur is, dat hij dan ook wel goed moet zijn. Natuurlijk geldt dit niet voor alles in het leven, maar ik denk dat dit bij La Prairie wel het geval is. Ik heb vertrouwen in het merk.

“Ik ben eigenlijk best blij met hoe ik opdroog, vind mezelf misschien zelfs wel mooier dan vroeger, maar ik ben er wel bezig dat ik richting de veertig ga. Ik ben me ook meer bewust als het gaat om gezond eten en bewegen. Ik ben altijd al sportief geweest, maar nu sta ik er ineens bij stil dat het ook daadwerkelijk goed voor me is. Vroeger dacht ik er niet over na, dan ging ik gewoon sporten om het sporten, maar nu realiseer ik me ineens dat het voor het ouderdomsproces goed is om te blijven bewegen en dat je ook niet meer elke week bij de McDonald's zit.”

"Anderen zien hem niet, maar ik stoor me aan mijn fronsrimpel. Het is eigenlijk meer een deuk, maar in een bepaald licht dan zie ik het extra goed. Ik ben ook al twee keer op consult geweest bij een kliniek bij mij om de hoek, maar uiteindelijk heb ik geen afspraak gemaakt. Ik ben geen tegenstander, maar het komt er gewoon niet van."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik gebruik de producten van La Prairie. Ik hou van mooie dingen en bij La Prairie spreekt de luxe en kwaliteit me aan. Ik geloof er ook wel in dat als een crème zo duur is, dat hij dan ook wel goed moet zijn. Natuurlijk geldt dit niet voor alles in het leven, maar ik denk dat dit bij La Prairie wel het geval is. Ik heb op één of andere manier vertrouwen in het merk.”

“Natuurlijk kost een crème van La Prairie in verhouding veel geld, maar ik word er ook echt blij van. Ik bewaar de verpakkingen ook nog even, ik vind het allemaal zo mooi."

"Het werkt trouwens ook tweeledig: omdat ik zulke dure producten gebruik, ben ik me er nog bewuster van dat ik mijn huid extra goed moet verzorgen. Zo zorg ik ervoor dat mijn huid altijd gereinigd is, voordat ik mijn dag- of nachtcrème gebruik. Je kan toch niet zo’n dure crème opsmeren als je niet daarvoor je huid uitgebreid schoongemaakt hebt.”


"’s Ochtends reinig ik mijn gezicht met een foam van Maria Galland en daarna gebruik ik een crème. Het verschilt per dag wat ik dan gebruik, ik wissel emulsie en de dagcrème met elkaar af."

“Deze La Mer Moisturizing Soft Lotion ruikt ook echt zo lekker. Ik hou er gewoon niet van als een crème stinkt. La Mer of La Prairie, als het stinkt smeer ik het niet op. Ik ben mijn assortiment sinds een halfjaar langzaam aan het uitbreiden. Het begon eerst alleen met de nachtcrème, sinds kort heb ik daar de La Prairie Anti-Aging Emulsion en de dagcrème aan toegevoegd. De oogcrème van La Prairie vind ik ook echt geweldig, maar ik moet natuurlijk niet door gaan slaan."

Wat is jouw beautytip?

“Ik merk dat als je zo min mogelijk suiker, ongezonde vetten en complexe koolhydraten eet, dat je dat echt terugziet aan je huid. Je straalt en krijgt die gezonde glow."


"En nog een tip: zit niet aan je gezicht. Nooit, ook niet als je net je handen gewassen hebt. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is, maar probeer zo min mogelijk aan je gezicht te frunniken.”

Wat is jouw beautyzonde?

“Misschien moet ik bovengenoemde tip meer zelf toepassen, want ik vind het dus moeilijk om van een pukkel af te blijven. Ik kan een puistje gewoon niet negeren, daar moet ik aanzitten. Het gaat steeds beter, maar als ik eerlijk ben blijf ik het moeilijk vinden dat als ik iets heb om er dan vanaf te blijven.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Het eerste wat in me opkomt is een 6,5, maar dat is niet helemaal terecht. Vooral de laatste jaren is het beter geworden. Ik heb nooit echt acne gehad, maar ik heb wel altijd last van oneffenheden. Ik kan soms vol jaloezie kijken naar een volmaakte huid. Hoe kan dat? Dat heb ik nooit gehad en zal ik nooit hebben. Ondanks dat maak ik er toch een 7,5 van.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram