arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Evelyn van Hasselt

Het gezicht van: Evelyn van Hasselt

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Evelyn van Hasselt.

Evelyn is 38 jaar en hoofdredacteur van het online magazine Holistik.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, dat merk ik zeker. Ik vergelijk ouder worden met de levensloop van een bloem. Nu ik 38 jaar ben, sta ik voor mijn gevoel nog volop in bloei. Maar de eerste blaadjes beginnen al te verkleuren en zelfs al een beetje te verschrompelen."

"Om de scherpe randjes van het verouderingsproces te halen, ben ik op mijn 33ste begonnen met botox in mijn voorhoofd. Een paar jaar later ontdekte ik (tijdelijke) fillers. Wat een goede arts daar allemaal mee kan, is echt mind blowing. Inmiddels onderga ik één keer per jaar een touch up: een minimale hoeveelheid botox in mijn voorhoofd en wat fillers bij mijn slapen en jukbeenderen."

"Als mensen vragen of ik ‘iets heb laten doen,’ dan ben ik altijd eerlijk. Ik schaam me niet voor het feit dat ik injectables heb. Ik zou me pas schamen als ik erover zou liegen. Voor mij is het gebruiken van botox en fillers een manier om gracieus ouder de worden. Of anders gezegd: het verliezen van mijn schoonheid (want zo voelt het toch een beetje) wat minder in my face te krijgen."


"Ik heb moeite met ouder worden. Of nee, er ouder uitzien. Ik ben nog niet zover dat ik voel dat schoonheid van binnenuit komt. Dat je op je allermooist bent als je maar blij bent met jezelf. Het lukt me simpelweg niet om ieder nieuw lijntje in mijn gezicht liefdevol te omarmen. Maar ik streef er wel naar. Dat is toch ook een goed uitgangspunt?

"Met mijn lichaam ben ik wel blij. Ik zit lekkerder in mijn vel dan 10 jaar geleden. Ik ben niet per se slanker of strakker, maar staar me niet meer blind op maat 38. Ik ben 1.70 en weeg 66 kg en dat is prima zo. Er is geen dieet dat ik niet heb gevolgd en sinds ik daarmee ben gestopt, blijf ik netjes op gewicht. Zonder er al te veel moeite voor hoeven te doen."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Het grappige is dat ik, sinds ik hoofdredacteur ben van Holistik andere keuzes ben gaan maken. Holistik is bedoeld als A guide to the greater you. En dat geldt ook voor mezelf. Ik probeer bewustere keuzes te maken, ook op het gebied van skincare. Steeds meer synthetische producten maken plaats voor een natuurlijke variant: vrij van parfum, parabenen en andere toevoegingen."

"Ik ben op dit moment echt fan van de producten van het Zuid-Afrikaanse merk Esse. Onder de douche reinig ik mijn gezicht met hun Sensitive Cleanser. Daarna gebruik ik de Nourish Moisturizer. Deze crème is parfumvrij, maar heeft wel een lichtzoete geur die ik dus echt heerlijk vind."


"Voor mijn lippen gebruik ik de Ultra Nourishing Lip Balm van Nuxe. ‘s Avonds maak ik mijn huid weer schoon en smeer ik voor de nacht een laagje Cream Mask van Esse op. Ik ben niet echt trouw, maar heb wel een aantal favoriete merken. Naast Esse en Nuxe, gebruik ik ook graag Earth Line, Mádara en Korres."

Wat is jouw beautyzonde?

"Mijn voeten hebben het zwaar. Op één of andere manier vergeet ik die dus altijd. Ik neem mezelf zo vaak voor om ze beter te verzorgen, maar het zit gewoon niet in mijn systeem. Pas als het buiten warmer wordt en de tijd van open schoenen is aangebroken, begin ik als een malle met smeren. Maar dan is het eigenlijk al te laat."Wat is jouw beautytip?

"Ik heb er eigenlijk twee, mag dat ook? Stop met je eigen wenkbrauwen epileren en laat het voortaan doen door een professional. En dan het liefst met een touwtje. Je weet niet wat je meemaakt."

"Mijn tweede tip is iets gevaarlijker: experimenteer met een zelfbruiner voor je gezicht. Als ik een paar nachten slecht heb geslapen en een beetje pips zie, knap ik er optisch enorm van op. Als mijn huid iets bruiner is, lijken mijn tanden ook witter en mijn ogen blauwer. O ja, en mijn oogwit lijkt ook ineens witter."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8. Ik ben heel blij met de structuur van mijn huid, ik heb fijne poriën. Ik heb ook zelden rode vlekjes of puistjes. Ik vermoed wel dat als ik nooit botox of fillers zou hebben gebruikt, ik nu wat meer rimpels hebben. Vooral op mijn voorhoofd. Misschien was het cijfer dan ook wel iets lager geweest, een 7,5 denk ik."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram