arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Eveline Lieuwma-Puijk

Het gezicht van: Eveline Lieuwma-Puijk

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Eveline Lieuwma-Puijk.

Eveline is 37 jaar oud en werkzaam als 'female artist'.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ik gedraag me wel iets jonger, maar ik word gewoon oud. Ik krijg ook steeds meer pigmentvlekken, daaraan kan je zien dat mijn huid al heel veel zonneschijn te verduren heeft gehad.
Vooral die rond mijn oog wordt steeds groter. (Lachend:) Ik word op een gegeven moment waarschijnlijk een piraat. En mijn wallen zijn ook echt annoying."

Ik ben een tijdje doorgeslagen. Toen heb ik mijn lippen laten doen en mijn hele voorhoofd zat onder de botox. Niks bewoog meer. Eerlijk gezegd vond ik het fantastisch, maar uiteindelijk slaat het natuurlijk nergens op.

"Ik vind het wel leuk om in mijn hersens om ouder te worden. Ik ben minder onzeker en ik vind alles wat minder boeiend. Maar hoe mijn gezicht en lichaam eruit ziet vind ik minder leuk."

"Ik moet steeds meer moeite doen om mijn ogen open te houden. Het is een soort krachttraining, best heftig. Daarom gebruik ik ook botox, om de boel ietwat omhoog te trekken.
Ik haat het. Ik zie er gewoon altijd vermoeid uit, dat had ik vroeger echt nooit. Verder haat ik mijn pigment en dat ik hamsterwangen krijg. Ik word straks echt een bulldog. Dat vind ik vervelend, maar verder vind ik het onwijs leuk dat ik ouder word. Ik hoop dat ik heel oud mag worden."


Botox

"Botox is mijn 'guilty pleasure'. Ik word vaak jonger geschat, maar dat heeft denk ik te maken met het feit dat ik al meer dan 10 jaar botox gebruik. Ik heb namelijk nooit huidverzorgingsproducten gebruikt. Nooit.
Eerst baby-botox, omdat ik het toch wel redelijk spannend vond, maar daarna ben ik een tijdje doorgeslagen. Toen heb ik mijn lippen laten doen en mijn hele voorhoofd zat onder de botox. Niks bewoog meer. Eerlijk gezegd vond ik het fantastisch, maar uiteindelijk slaat het natuurlijk nergens op."

"Inmiddels heb ik het uit laten werken, maar ik blijf het mooi vinden dat botox alles omhoogtrekt. Het effect op mijn ogen vind ik sexy, echt fantastisch. Ik heb ook niet het idee dat ik eruitzie als iemand die zichzelf helemaal vol laat spuiten."

Sporten

"Ik sport met ups and downs. Ik kan heel hard en intensief trainen, 3 keer per week met een personal trainer en dan ineens gebeurt er iets en ga ik 4 maanden lang elke dag zuipen. Ik ben helemaal in balans wat dat betreft."

"Ik zit nu weer in mijn gezonde periode, nadat ik maanden niks heb gedaan. Ik ben 7 weken sober. Ik had gehoopt dat ik me fantastisch zou voelen als ik geen alcohol meer zou drinken, maar dat is helaas nog niet zo.
Ik zie er ook gewoon beter uit als ik me klem zuip. En ik had stiekem gehoopt dat ik enorm slank zou worden, maar dat zit er ook niet in. Het tegenovergestelde is waar: ik heb een onderkin en een dik hoofd. En mijn hersens functioneren ook minder. Ik weet het niet, ik moet kennelijk nog even wennen aan een leven zonder alcohol."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik heb dus nog nooit iets aan mijn huid gedaan. Pas sinds 3 maanden gebruik ik consequent een lotion, serum en olie. Ik heb ook zo'n gezichtsborstel gekocht, waarmee ik elke ochtend en avond mijn huid mee reinig."

"Ik doe sowieso elke ochtend en avond hetzelfde. Ik gebruik ook nog Micellair water van Garnier om alles mee schoon te maken. Daarna een lotion van Kenzoki, een serum van FAYU en een zonnebrandcrème van Environ, factor 30. O, en ik heb ook nog een oogcrème van KLAPP."

Wat is jouw beautytip?

"Gebruik vanaf je 27ste botox. Echt, het werkt. Ik denk dat als je niet meer boos kan kijken, dat het ook een psychisch effect heeft. Je wordt er blijer van."


"Misschien iets algemener: gebruik zonnebrandcrème vanaf het moment dat je kan lopen. Ik was vroeger echt niet bezig met later, maar ik denk dat je van jongs af aan veel water moet drinken en jezelf goed verzorgen."

Wat is jouw beautyzonde?

(Lachend:) "Heb je alles hierboven gelezen? En ik slaap ook te weinig. Ik vind het niet fijn als mensen meekijken als ik aan het werk ben, dus ik doe veel 's nachts.
Ik draag een gasmasker, maar dan nog zijn spray paint en lijm niet bevordelijk voor je haar en huid, maar daarnaast eet ik ook slecht. En met slecht bedoel ik ook echt slecht. En met drank op werk ik ook veel makkelijker."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7,5? Ik vind mijn huid wel oké voor mijn leeftijd. Ik vind hem alleen een beetje vlekkerig. En ik moet ook echt weer botox."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram