arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Evelien Platteeuw

Het gezicht van: Evelien Platteeuw

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Evelien Platteeuw.

Evelien is 29 jaar en werkzaam als pr- en communcatiemanager.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik merk het aan allerlei (kleine) dingen. Lichamelijk, maar ook aan mijn huid. Ik heb vroeger veel last gehad van acne, maar dat is eigenlijk nog steeds niet helemaal weg. Mijn huid is nog steeds onrustig, maar wordt tegelijkertijd ook ouder. Ik heb nu acne én fijne lijntjes."

"Ik had eigenlijk gehoopt dat ik een punt zou bereiken waarbij mijn huid helemaal egaal zou zijn, maar niets is minder waar. Ik heb nog steeds acne en nu komen ook de eerste rimpels om de hoek kijken. Het is niet eerlijk verdeeld."

"Een aantal maanden geleden heb ik thuis een glycolzuurpeeling gedaan, en dat heeft niet goed uitgepakt.
Ik weet niet exact wat ik fout heb gedaan, maar ik heb daarna pigmentvlekken op mijn wangen gekregen. Waarschijnlijk heb ik een product gebruikt of heb ik iets verkeerd gedaan, want ineens waren ze er.
Kennelijk ben ik te kort na de peeling onder de zonnebank gegaan, of iets dergelijks, maar ze zitten er en ze gaan ook niet meer weg. Daar baal ik van, want zo komt er steeds meer bij."


"Ik vind wel steeds meer mijn draai in het leven, ook qua carrière. Ik ben heel creatief en ben een tijdlang zoekende geweest naar wat ik wil en waarin ik kan uitblinken, maar ik merk dat ik rustiger word, meer gefocust.
Ik denk dat ik zo langzamerhand heb gevonden wat bij me past. Er past veel bij me, maar er is orde in de chaos." (Lachend:) "Nou zal het altijd wel enigszins chaostich blijven, dat heeft ook te maken met die creativiteit, maar er komt wel meer structuur in."

Sporten

"Vooral de laatste twee jaar ben ik fanatieker gaan sporten. Ik ben ook 5 kilo afgevallen. Ik was niet dik, maar ik wilde gewoon strakker worden.
In het begin was het misschien ietwat extreem, maar nu is het iets minder. Vier keer per week sporten is gewoon niet vol te houden."

"Ik merk ook dat als ik het druk heb en ik niet kan sporten, dat ik me minder goed voel. Ik kan het niet goed uitleggen, maar het is niet hetzelfde gevoel als ik sport."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik zowel de producten van Paula's Choice als die van Universkin. Ik gebruik ze naast elkaar. "


"'s Ochtends reinig ik mijn huid met Paula's Choice en daarna gebruik ik het serum van Universkin. Ik ben sinds 6 weken met personal skin care begonnen. Om te bepalen welke ingrediënten goed voor mijn huid zijn, heb ik eerst een huidanalyse laten doen, maar ik vond de uitslag niet heel verrassend. De focus ligt bij mij vooral op het verminderen van pigment en onzuiverheden."

"Ik heb het idee dat mijn huid rustiger is geworden en dat mijn poriën kleiner zijn. Ik heb altijd grove poriën gehad en dat is echt minder geworden.
Ik merk verschil, dus het heeft wel een toegevoegde waarde. Ik kan alleen niet met zekerheid zeggen of dat met het persoonlijke aspect van de producten te maken heeft of met de pure ingrediënten."

"Het spreekt me wel aan dat er in Universkin geen parfum of andere toegevoegde troep zit.
Ik heb echt veel merken geprobeerd, maar omdat ik een gevoelige huid heb, krijg ik al snel uitslag. Veel merken beloven van alles, maar het helpt meestal niet, het wordt er soms zelfs erger van."


"En ik gebruik natuurlijk altijd de Sunscreen SPF 50+. Ondanks dat hij zo dik is, vind ik hem heel lekker. Ik smeer hem elke dag op, hopelijk worden mijn pigmentvlekken dan minder."

Wat is jouw beautyzonde?

"Chips. Echt! Geen poespas, gewoon van die simpele ribbelchips. Die vind ik zo lekker. Als ik ernaar kijk, is die zak al leeg."

Heb je een beautytip?

"Vooral gezond eten. Ik merk aan mezelf dat als ik het even laat gaan, dat ik meteen uit mijn ritme ben.
Ik heb niet alleen een gevoelige huid, maar ook gevoelige darmen. Als ik slecht eet, dan merk ik gelijk dat alles uit balans is."

"Gezond eten, veel water drinken en producten gebruiken die bij je passen. En blijf daar ook bij. Probeer niet te veel (en te snel!) te wisselen van huidverzorgingsproducten."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7. Sowieso wil ik echt graag van die pigmentvlekken af. Daardoor moet ik ook altijd make-up te dragen. Oké, ik verplicht mezelf om make-up te dragen, maar ik wil ze gewoon wegwerken.
Misschien verbeeld ik het me, maar soms heb ik het gevoel dat mijn pigmentvlekken erger wordt door de concealer. Maar dat zal wel in mijn hoofd zitten."

"Ik denk dat als mijn pigmentvlekken minder zouden zijn, dat het geheel rustiger oogt en ik uiteindelijk ook meer tevreden over mijn huid kan zijn."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram