arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Evelien Leijten

Het gezicht van: Evelien Leijten

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Evelien Leijten.

Evelien is 33 jaar en werkzaam als beautyexpert en eigenaresse van Residence de Beauté.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ik merk het aan kleine dingen: ik heb bijvoorbeeld net iets meer slaap nodig. Dat is misschien ook inherent aan het werk, maar ik moet echt wel voldoende slapen om uitgerust te zijn. Ik denk toch dat dit ook komt door het ouder worden. Als ik een avond laat naar bed ga, dan zie ik het gelijk aan mijn ogen. En heb dan ook echt wel een dag nodig om weer op te laden."

"Verder kan ik niet zeggen dat ik iets zie of voel. Ik heb nog geen rimpels en ik voel me ook gewoon goed. Het is best leuk om ouder te worden. Ik word er ook rustiger door. Ik voel een soort innerlijke rust die ik nog niet had toen ik twintig was. Ik merk wel dat het steeds belangrijker is om meer tijd voor mezelf in te plannen."

Botox is totaal niet nodig. Door te investeren in een gezond leven, huidverbeterende behandelingen en supplementen die je weefsel versterken, kun je net zo veel bereiken. Het kost alleen wat meer. En meer tijd.

Gezond leven

"Ik leef natuurlijk ook extreem gezond. Voor mij is dat normaal, ik voel me er ook fijn bij. Ik slik supplementen, drink geen frisdrank, bijna geen koffie en minimaal alcohol. Ik hou meer van vers sap en kruidenthee. Ik weet niet... dat 'doe-eens gekgevoel' ken ik niet. Ik moet bijna moeite doen om het fout te doen. Het neigt ook eerder naar 90/10 dan 80/20.
Ik vind het gewoon leuk om zo te leven, ik krijg er juist energie van. Ik merk ook echt verschil als ik iets ongezonds eet. Het lijkt misschien een nadeel als je je lichaam zo goed kent, maar dan voel je het wel meteen als je iets niet goed doet. En ik beschouw het als een cadeau dat ik meteen een signaal krijg als ik iets niet goed doe."


"Hoe je je voelt is in mijn ogen ook belangrijk voor een mooie huid. En daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Je energieniveau hangt voor een groot gedeelte samen met je levensstijl. Als je niet lekker in je vel zit, dan ben jij de enige die er echt iets aan kan veranderen, maar dat kost wel moeite. Je moet er echt voor kiezen om dat patroon te doorbreken. Het is een stuk makkelijker om je kop in het zand te steken en het allemaal bij het oude te laten, maar dan gebeurt er natuurlijk niks.
Als je gezond leeft, regelmatig sport en af en toe een moment voor jezelf plant dan kom je volgens mij vanzelf in die positieve flow. En dat zie je terug aan je huid."

Botox

"Ik snap de aantrekkingskracht van botox wel. Het klinkt misschien gek, maar een cosmetische behandeling is ook relatief goedkoop. Je krijgt snel en veel resultaat voor je geld. Huidverbeterende behandelingen zoals mesotherapie en bindweefselmassage vragen om meer onderhoud, en dus tijd. Ik vind het alleen zo jammer, botox is niet nodig. Door te investeren in een gezond leven, huidverbeterende behandelingen en supplementen die je weefsel versterken kun je net zo veel bereiken."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik doe iedere dag aan droogborstelen. En ik gebruik regelmatig een zoutscrub voor onder de douche, om de doorbloeding van mijn huid te stimuleren. Sowieso douche ik ook altijd koud af, of ik douche helemaal koud, ook weer voor de doorbloeding van mijn huid.
(Lachend:) En dan begint mijn huidverzorgingsritueel. Ik gebruik nu de producten van La Colline, iDDNA en Murad. Ik heb een apart oogserum, een oogcrème, een serum voor mijn gezicht, en ook nog een speciaal serum voor mijn hals en decolleté."

"Ik gebruik ook altijd minimaal SPF 30 en nu zelfs factor 50. Ik ben fan van de zonnebrand van iDDNA, onbetaalbaar, maar die is geweldig. En ik gebruik ook vaak de Murad Invisiblur als bescherming."

Wat is jouw beautyzonde?

"Dat is lastig, want ik leef zo gezond... Ik wil eigenlijk zeggen 'koffie', maar dat is helemaal niet zo slecht. En soms eet ik een eierkoek die misschien wel goed lijkt, maar uiteindelijk ook vol met suiker zit. Ik denk dat die 10% voornamelijk bestaat uit healthy food, dat ik trouwens ook nog eens zelf bak. Ik hou van gezonde taart zoals carrot cake, maar ik gun mezelf ook af en toe echt iets ongezonds. Ik vind een oogappeltje heel lekker, dat is een soort boterkoek met appel."

"Wat betreft mijn huid doe ik eigenlijk alleen maar goede dingen. Ik zal nooit met make-up gaan slapen en ik verzorg mijn huid ook echt goed; zeker één keer per week een verzorgend masker en twee keer per week een peeling. Ik moet toegeven dat het de ene keer wel wat uitgebreider is dan de andere keer. Ik probeer wel zo veel mogelijk af te wisselen, mesotherapie, needling, kleurentherapie en laser. Ik denk dat dat uiteindelijk ook de sleutel is tot succes en resultaat: variatie."


Wat is jouw beautytip?

"Mijn tip sluit eigenlijk aan op bovenstaande: doe niet elke dag hetzelfde. Het is zo makkelijk om jaar in, jaar uit dezelfde crème te gebruiken, maar je huid verandert. Daar moet je in meegaan. Zodra je dagcrème of serum op is, is het goed om te kijken naar de behoefte van je huid. En besteed niet alleen aandacht aan de buitenkant, maar kijk ook naar de binnenkant."

"Ik vind het leuk om veel verschillende dingen te doen. Ik doe aan yoga, crossfit, boksen, hardlopen of fitness. Het is een combinatie van hard en zacht. Dat pas ik ook toe op mijn huid: soms doe ik een peeling, dan weer mesotherapie of een verzorgend masker."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8. Een 7 is middelmatig en dat is mijn huid niet. Ik merk wel dat als ik stress heb, mijn huid onrustiger is, maar ik heb bijvoorbeeld geen specifieke huidproblemen.
Soms is mijn huid wat onrustiger, maar daar is altijd een oorzaak voor. Meestal is het stress, maar dan probeer ik wat meer yoga te doen, waardoor mijn huid weer wat kalmer wordt. Het kan altijd beter, maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik wel tevreden ben met mijn huid.
"

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram