arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Eveleyne Heepke

Het gezicht van: Eveleyne Heepke

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Eveleyne Heepke.

Eveleyne is 43 jaar en is werkzaam als naaister en heeft haar eigen gordijnatelier.

Vind je het leuk om ouder te worden? Of zie je er toch enigszins tegenop?

"Nee, totaal niet. Ik heb er totaal geen problemen mee. Alhoewel, toen ik veertig werd had ik er wel even moeite mee. Dat vond ik wel een mijlpaal. Ik weet het niet, ik voelde me op dat moment ineens heel oud. (Lachend:) Inmiddels ben ik daar wel overheen. Ik ben ook gewoon oud, het is maar zo."

"Ik merk het aan mijn lichaam. Ik moet vooral meer mijn best doen om op gewicht te blijven. Dat was een jaar geleden echt anders. Toen hoefde ik me daar echt nog niet druk over te maken, in ieder geval niet zo erg als nu. Het heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat ik 30 weken geleden gestopt ben met roken."

Drank. Ik ben echt van de port. Wijn ook, maar ik heb sinds twee jaar de port weer helemaal ontdekt, zo lekker. Vooral als het koud is, kan je me niet gelukkiger maken.


Rokerslijntjes

"Dat ik 25 jaar gerookt heb, zal waarschijnlijk ook wel de oorzaak van mijn rokerslijntjes zijn. Ik weet dat het niet altijd zo hoeft te zijn, maar dat ik zo lang gerookt heb kan natuurlijk nooit goed zijn geweest.
Ik blijf het moeilijk vinden om niet meer te roken, maar inmiddels zijn er in mijn omgeving zo veel mensen gestopt, dat ik het steeds minder mis. Ik denk wel dat het mijn hele leven op de achtergrond zal blijven meespelen."

"Ik vind het ook leuk om ouder te worden, en mijn gezin groeit met me mee. Mijn kinderen worden groter en dat proces is ook leuk om te zien.
Het wordt allemaal steeds rustiger. Ik maak me minder druk om dingen. Waar ik vroeger compleet van in zak en as kon zitten, wordt nu minder belangrijk. Als nu iemand iets onaardigs zegt, dan heb ik daar minder last van."

PlexR

"Ik heb mijn ogen en rokerslijntjes laten behandelen met de PlexR. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel erg blij ben met het resultaat. En ik heb ooit één keer botox gehad, maar dat is niet helemaal goed gegaan. Mijn wenkbrauwen gingen na afloop van de behandeling naar beneden hangen, dus daar ben ik mee gestopt.
Fillers vind ik te ver gaan, ik weet niet zo goed waarom, maar ik hou er gewoon niet van. Hetzelfde geldt voor plastische chirurgie: snijden vind ik ook niks, vandaar dat ik voor mijn ogen uiteindelijk voor de PlexR heb gekozen."

RED-dieet

"Ik leef ondertussen heel gezond. Vroeger niet hoor, maar mijn zoon heeft Autisme en ADHD en eet volgens het RED-dieet. En ik doe met hem mee.
Hij heeft geen medicijnen, maar door dit dieet wordt hij veel rustiger. Het houdt in dat hij geen gluten mag, geen E-nummers en geen fruit. En alles moet vers worden gemaakt.
Door dit dieet eet ik automatisch ook een stuk gezonder."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik de producten van Rodan Fields Redefine, een merk uit Amerika. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het pas sinds 3 maanden gebruik, dus ik kan er ook nog niet zo veel over zeggen. Nou ja, ik hou het al wel 3 maanden vol, dat zegt natuurlijk ook wel wat."

"Ik maak mijn gezicht schoon met Rodan Fields Redefine Daily Cleansing Mask. Dat is een soort scrub en daarna gebruik ik nog de Pure Minimizing Toner en dan de Triple Defense Treatment of de Overnight Restorative Cream."

"De producten van Rodan Fields voelen wel goed, maar ik doe sinds kort ook aan Natural Face Lifting. Dat is een soort bindweefselmassage voor je gezicht en door die behandeling is mijn huid ook een stuk beter geworden."


Wat is jouw beautytip?

"Sporten. Dat heeft bij mij heel erg geholpen. Het is overal goed voor: ik heb meer energie, maar aan de andere kant brengt het ook rust. En ik slaap er beter door. Vroeger sliep ik zo slecht. Ik kan niet anders zeggen dan dat het alleen maar voordelen heeft. Althans, het heeft mij erg geholpen."

"Ik sport gemiddeld 3 keer per week en ik wandel sowieso elke dag een uur. Ik doe aan hardlopen en trampolinespringen in de warmte. Vooral die warmte is lekker. Het schijnt dat je er ook meer calorieën door verbrandt, maar ik vraag me af of dat ook echt zo is. Ach, ik heb in ieder geval het gevoel dat ik wat doe."

Wat is jouw beautyzonde?

"Drank. Ik ben echt van de port. Wijn ook, maar ik heb sinds twee jaar de port weer helemaal ontdekt, zo lekker. Vooral als het koud is, kan je me niet gelukkiger maken."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7,5. Ik heb nog wel moeite met mijn rokerslijntjes, daar stoor ik me wel aan. (Lachend:) Voorheen vond het nog erger, dus ik ga omhoog. Ik zie wel dat mijn huid beter is geworden sinds ik niet meer rook. En veel water drinken, sporten en gezond eten zetten ook zoden aan de dijk."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram