arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Emese Urban

Het gezicht van: Emese Urban

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Emese Urban.

Emese is 33 jaar en werkzaam als categorymanager bij Skins Cosmetics.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, het wordt allemaal net even anders na je dertigste. Het mag eigenlijk geen naam hebben, maar ik merk dat ik steeds meer last krijg van (piep)kleine kwaaltjes.
En ik kan niet meer goed tegen alcohol. Ik vind het wel lastig dat ik niet meer zo veel kan drinken. Ook daar zitten weer voordelen aan, want het is natuurlijk niet echt gezond om te drinken, maar soms is het zo lekker om de teugels even te laten vieren. (Lachend): het jammere is alleen dat ik er tegenwoordig heel hard voor moet boeten..."

Ik absorbeer alles om me heen en kan daar intens van genieten. Niet in gedachten te leven, maar door juist even stil te staan en de mooie momenten in me op te nemen en ook proberen te onthouden.

"Je ziet het gelukkig nog niet dat ik ouder word, ik heb geen zichtbare tekenen van veroudering, dus ik zie alleen nog maar voordelen. Sowieso heb ik een open blik en sta ik voor mijn gevoel ook heel positief in het leven. Ik leef heel erg in het moment. Ik kan zo genieten van het nu.
Ik absorbeer alles om me heen en kan daar intens van genieten. Ik vind het superleuk om overal 'te zijn'. Niet in gedachten te leven, maar door even stil te staan bij de mooie momenten en deze in me op te nemen. En ze vooral ook proberen te onthouden."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Gemiddeld ben ik 's ochtends ongeveer drie kwartier bezig: douchen, haren wassen en föhnen en dan ongeveer 20 minuten om mezelf op te maken."

"Ik vind vooral de producten van Dr. Brandt echt heel erg fijn. En ik hou echt van serums, daarmee kun je heel doelgericht een issue aanpakken. Ik gebruik bijvoorbeeld nu het Vinoperfect-serum van Caudalie tegen pigmentvlekken. Ze zijn redelijk hardnekkig, want zelfs als ik mezelf goed bescherm ben ik er nog gevoelig voor. Eigenlijk heb ik het redelijk verwaarloosd en moet ik er vanaf nu gewoon alles aan doen om mijn pigmentvlekken te herstellen en voorkomen dat er nog meer bij komen."

"En ik gebruik ook nog het Flash Hydro-Boost Instant Plumping serum van REN, dat zorgt voor extra hydratatie. Vooral in de winter heb ik soms last van droge plekken op mijn gezicht. Daarna breng ik mijn dagverzorging aan, Dr. Brandt Time Defying Cream. Die is ook heerlijk, hij is vol en romig zonder dat het gelijk te veel is. En als laatste stap een primer van Oola met SPF30."

"Ik vind dus dat een oogcrème wordt onderschat. Als je je ogen goed verzorgt, worden de droogtelijntjes onder je ogen ook gelijk een stuk minder. Overdag gebruik ik een oogcrème van Laura Mercier, die is echt heerlijk en voelt net als boter. 's Avonds kies ik dan voor een oogcrème van Dr. Brandt en die is weer meer gericht op anti-aging."


Dr. Brandt Oxygen Facial Mask

"Ik vergeet trouwens bijna het leukste product, Dr. Brandt Oxygen Facial Mask. Het is een detoxmasker dat de toevoer van zuurstof in je huid bevordert, waardoor je cellen beter gaan functioneren en zorgt dat de rest van je huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen. Ik heb namelijk een hekel aan kleimaskers, maar dit is een schuimmasker en voelt heerlijk aan. Er zitten allemaal zuurstofballetjes in die langzaam poppen, dus het is ook vooral heel grappig. En het effect is echt supermooi."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik probeer gezond te eten, hou gelukkig niet van kant-en-klare producten en kook elke avond vers, dus dat scheelt al heel veel. Ik vind pasta heerlijk, maar eigenlijk eet ik dat helemaal niet zo veel. Meestal kies ik toch voor vlees, vis en wat groente.
En ik ben standaard bezig om geen chocolade te eten. Ik ben niet groot dus elke kilo zie je. Dus qua eten moet ik altijd opletten. Daarnaast probeer ik ook te bewegen, omdat ik weet hoe goed het voor me is. Ik doe aan yoga om te ontspannen en heb sinds kort ook een trampoline gekocht. Via YouTube doe ik dan een workout van 20 minuten met gewichten en dat voelt echt supergoed, superhealthy."


"Behalve chocolade heb ik niet zo veel zondes. Ik zou wel mooiere nagels willen hebben. Ik zit namelijk soms aan mijn nagelriemen. Het is alleen zo lastig om het niet te doen, want ik doe het ongemerkt; tijdens een goed gesprek, of als ik aan het autorijden ben. (Lachend): ik was een tijdlang afgekickt, maar nu heb ik een terugval. Het positieve is dat ik me er weer van bewust ben dat ik het doe en dat ik de gewoonte weer moet afleren, zodat mijn nagels kunnen herstellen."

Wat is jouw beautytip?

"Niet iedereen heeft affiniteit met beauty en ik ben er misschien wel net iets te veel mee bezig - drie kwartier is natuurlijk ook extreem lang -, maar neem de tijd om jezelf te verzorgen. Soms zie ik vrouwen in de auto voor het stoplicht zichzelf opmaken. Dat is toch vreselijk om het zo gehaast te moeten doen?! Neem de tijd voor jezelf. Juist door er liefde in te stoppen en aandacht aan te besteden beleef je er volgens mij ook veel meer plezier aan."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Dat vind ik moeilijk, misschien een 8? Mijn huid is af en toe droog, af en toe heb ik last van een pukkel en dan nog mijn pigmentvlekken... Maar over het algemeen ben ik blij, ik kan er ook alles opsmeren, zonder dat ik problemen krijg."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram