arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Els Vogelpoel-1

Het gezicht van: Els Vogelpoel

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Els Vogelpoel.

Els is 41 jaar oud en werkzaam als cosmetisch arts.

Merk je dat je 'boven de veertig' bent?

"Soms, maar dan met name met sporten. Wat ik vroeger altijd heel makkelijk kon, gaat nu wat minder makkelijk. Ik ben begonnen met crossfit en als je daar op je 41ste mee begint, dan merk je toch dat je 'ouder' bent. (Lachend:) Ik vind het supercool, maar kan soms een paar dagen niet lopen."

"Ik probeer 3 keer per week te sporten, wil voorkomen dat ik volledig slap en lelijk word. Ik heb als doel om gespierd en strak oud te worden. En ik vind crossfit ook echt leuk om te doen. Het is een intense, maar fijne manier van sporten. Het bevalt heel goed, het is elke keer weer anders en het groepsverband spreekt me aan. Het bevalt heel goed.

Ik vind het ethisch gewoon onverantwoord om dierlijke producten te eten. Dat is eigenlijk de voornaamste reden, maar het is voor je huid ook veel beter om geen zuivel te eten.


Botox en fillers

"Natuurlijk gebruik ik botox en fillers, maar met mate. Ik wil niet veranderen. Ik gebruik het meer als onderhoud. Ik word ouder, dat wil ik ook zeker niet ontkennen, maar ik wil er wel verzorgd en fris uit blijven zien. En representatief. Mijn gezicht is mijn visitekaartje."

"Ik werk graag met mensen, daarom vind ik het ook zo leuk om cosmetisch arts te zijn. Het is een positief vak, je maakt mensen blij. (Lachend:) Als het goed is, tenminste."

Gezond leven

"Ik eet al jaren veganistisch. Ik ben al van jongs af aan vegetariër, maar het dierenleed is nog steeds heel groot, ook als je geen vlees eet. Er gaan nog steeds heel veel kalfjes dood als je melkproducten eet en dat vind ik het niet waard."

"Ik vind het ethisch gewoon onverantwoord om dierlijke producten te eten. Dat is eigenlijk de voornaamste reden, maar het is voor je huid ook veel beter om geen zuivel te eten.
Zuivel is gewoon ongezond. Eieren zijn niet goed voor je en het is inmiddels aangetoond dat melkproducten ook niet goed voor je zijn. En ik merk dat een plantaardig dieet ook beter is voor je herstel. Je bent minder gevoelig voor blessures als je geen vlees eet."

Je manier van bewegen zegt hoe vitaal je bent. Als je soepel bent, dan zie je er gewoon frisser uit


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Het is vooral heel simpel. Ik gebruik eigenlijk alleen Squalan. Dat is een vegan product, waar maar één ingrediënt in zit, hypoallergeen en het kan altijd. Je kunt het altijd en overal voor gebruiken."

"Verder doe ik drie keer per jaar een TCA-peeling. En dat is het eigenlijk. Natuurlijk altijd een zonnebrandcrème en soms gebruik ik ook nog een periode vitamine A-zuurcrème, maar meer is het niet."

Wat is jouw (beauty)zonde?

(Lachend:) "Welke van allemaal? Ik hou van wijn en van speciaal bier; Brand, Maallust Weizen De Kolonist en Brugse Zot. En van dropjes. Dat is het vooral. O, ik vergeet nog pure chocolade.
Ik denk dat bier en wijn mijn grootste zonde zijn, maar of het nu echt een zonde is? Alcohol is natuurlijk niet goed voor je, maar het leven moet ook wel een beetje leuk zijn."

Wat is jouw beautytip?

"Mijn tip: je bent wat je eet, maar je bent ook wat doet. Naast plantaardig eten, denk ik dat het belangrijk is dat je blijft bewegen. Misschien gaat het allemaal niet zo makkelijk als vroeger, maar je moet het wel gewoon doen."

"Als je fit bent, straal je jeugdigheid uit. Je manier van bewegen zegt hoe vitaal je bent. Als je soepel bent, dan zie je er gewoon frisser uit. Ik denk ook dat je je beter voelt als je regelmatig beweegt. Van op de bank hangen en niksdoen word je ook lamlendig."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8,5? Ik ben eigenlijk heel blij. Ik heb wel wat fijne lijntjes op mijn wangen, dat zit in de familie, maar verder ben ik hartstikke tevreden."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram