arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Elles Reis

Het gezicht van: Elles Reis

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Elles Reis.

Elles is 38 jaar en werkzaam als freelance marketingspecialist.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik heb net een dochter gekregen en sindsdien zie ik de veroudering terug in mijn gezicht. Ik zie het vooral aan de vermoeidheid rondom mijn ogen, mijn huid die dunner wordt, ingevallen wangen en plooien rond mijn mond. Als ik kijk naar foto's van vroger en zelfs van nog maar 5 jaar geleden dan zie ik dat ik toen een veel voller en frisser gezicht had. Ik vind echt dat de frisheid er op dit moment een beetje uit is."

"Ik merk dat ik het soms wel moeilijk vind. Ik ben een alleenstaande moeder en het is vooral de combinatie van werk en kind die voor een bepaalde druk zorgt. Ik zou die 'sparkle' van vroeger wel wel weer terug willen. Ik moet alleen eerlijk zeggen dat ik er nog weinig aan doe. Het eerste jaar na de geboorte is een kwestie van overleven geweest en zo langzamerhand begint alles weer normaal te worden. Mijn werk komt weer in beweging, mijn sociale leven op gang en nu zie ik pas goed welke invloed het afgelopen jaar op mijn gezicht heeft gehad."


"Ik probeer wel weer gezond te leven. Ga elke avond op tijd naar bed, om zo toch aan 8 uur slaap te komen. Al dan niet met onderbrekingen. En ik zorg dat ik beter eet, dat is er ook een beetje bij ingeschoten. Ik ben heel veel afgevallen: er zijn dagen geweest dat ik op één boterham heb geleefd, omdat ik gewoonweg geen tijd had om te eten. Ik denk ook dat je dat ziet aan mijn gezicht."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik durf het gewoon bijna niet te zeggen, maar ik heb eigenlijk geen huidverzorgingsritueel. Ik heb de sheer tint dagcrème van Dermalogica en een make-upremover van de Hema voor mijn mascara. Verder gebruik ik bijna niks. Ik heb nog wel in elke tas een tube Elizabeth Arden 8 Hour Cream. Daar zweer ik al meer dan vijftien jaar bij. Ik gebruik hem voor op mijn lippen, maar ook als skin repair, als ik ergens een droog plekje of klein wondje heb. Dan smeer ik hem 's avonds op en de volgende dag zie je er eigenlijk niks meer van. Ik vind het echt een ideaal product."


Zonnebrandcrème

"In de sheer tint zit ook een beschermingsfactor, maar als de zon schijnt gebruik ik vaak nog een aparte zonnebrandcrème factor 30. Trouwens ook op mijn decolleté. Ik word vrij snel bruin, maar ik vind het gewoon niet mooi om bruin te zijn. Ik vind een gezond kleurtje eigenlijk altijd wel genoeg. Daarnaast wil ik mijn huid ook echt goed beschermen."

Heb je een beautyzonde?

"Ik maak mijn gezicht nooit schoon voor het slapengaan. En als ik zeg nooit, dan bedoel ik ook helemaal nooit. Ik draag ook geen make-up en gebruik alleen een dagcrème, dus mijn gezicht voelt ook niet vies aan het eind van de dag. Is het ook echt noodzakelijk? Ik ga gewoon zo mijn bed in..."

Wat is jouw beautytip?

"Ik heb nogal een rottijd achter de rug, maar ik ben me hierdoor wel bewust ervan geworden dat schoonheid echt vanbinnen zit. Als je tevreden bent met wie je bent, hoe je je voelt en hoe je in het leven staat, dan zie je dat terug aan je huid. Ja, daar geloof ik gewoon heilig in."


Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik vind dat zo moeilijk, ben geneigd om mezelf een 7 te geven. Dat voelt lekker veilig, maar als ik eerlijk ben mag ik natuurlijk niet klagen. Ik heb geen egale huid en vind mijn huid vaak zelfs best onrustig, maar ben er wel trots op dat ik niet veel zichtbare rimpels heb. Dat vind ik wel mooi. Als ik kijk naar wat ik aan mijn huid doe (niks), moet ik gewoon heel tevreden zijn. Het wordt een 8 dus."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram