arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ellen Wijnands

Het gezicht van: Ellen Wijnands

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Ellen Wijnands.

Ellen is 55 jaar en werkzaam als natuurvoedingsdeskundige, microtherapeut, bioresonantietherapeut en eigenaresse van de biologische webshop Zenzicare.

Merk je dat je ouder wordt?

(Lachend:) "Mijn huid is wel minder stevig dan voorheen. Rimpels. Punt. Ik zak gewoon uit.
Ik ben gezegend met een ongelooflijke hoeveelheid energie, dus dat zit wel goed. Maar ik denk dat het er ook wel mee te maken heeft dat ik iets doe wat ik leuk vind. Ik denk dat je daar ook wel veel energie uit kan halen."

"Het is heel dubbel. Ouder worden geeft ook een bepaalde rust en ik hoef niet meer zo nodig; onzekerheden van vroeger zijn veel minder. Aan de andere kant, soms realiseer ik me dat ik al sinds 1964 op deze aardbodem ben. Holy Moses, dat is lang. Misschien moet ik er niet te veel bij stilstaan, maar het is wel eindig.
Elke cyclus heeft een bepaalde charme. Ik maak me minder druk en heb een bepaalde balans gevonden, maar de keerzijde is dat het allemaal wel heel erg snel gaat."


Gezond leven

"Over het algemeen leef ik gezond, maar toen ik jong was heb ik wel alles gedaan wat God verboden heeft. Nu ben ik zeker niet roomser dan de paus, ik hou nog steeds van een wijntje. Maar vroeger was het én in het weekend én doordeweeks." (Lachend:) "Voor mijn gevoel was ik eeuwig op stap. Dat is nu wel anders, nu is het gewoon 'lekker'. Doordeweeks drink ik niet meer, maar als het in het weekend een keer een wijntje te veel is, dan is dat een wijntje te veel. Ik ga daar in ieder geval niet moeilijk en spastisch over doen."

Ik slik Reishi om beter te slapen. Het is geen slaapmiddel, maar het zorgt voor een ontspannen slaap. In Nederland leeft het nog niet echt, maar ik vind paddenstoelen heel bijzonder.

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Ik gebruik de producten van Altya, een Bulgaars merk. Het is een 100% biologisch merk dat heel goed past bij mijn levensstijl. Ik vind het gewoon een fantastisch merk. Los van het biologische aspect, zorgen ze ook heel goed voor de mensen die voor het merk werken. Het is één grote familie, waarbij ze zowel zorgdragen voor de natuur als voor de mens. Zo sta ik ook in het leven en dat is ook het gedachtegoed van Zenzicare."

"'s Ochtends reinig ik mijn gezicht onder de douche met de Bio Damascena Rose Otto face wash en daarna gebruik ik de plantaardige olie. Ik heb een vrij droge huid, dus ik vind het fijn om 's morgens de olie te gebruiken.
Verder doe ik niet zo veel, behalve standaard een latte met cordyceps. Dat is een paddenstoel die energie geeft. Daar doe ik dan rauwe cacao, havermelk en een beetje honing bij. Heerlijk, ik ben er gek op."


"Ik slik Reishi om beter te slapen. Het is geen slaapmiddel, maar het zorgt voor een ontspannen slaap. In Nederland leeft het nog niet echt, maar ik vind paddenstoelen heel bijzonder. Het mooie van Reishi is dat je er wel van droomt, maar het zijn geen nare dromen, je krijgt er geen nooit nachtmerries van."

Wat is jouw (beauty)zonde?

"Ik ben een echte Bourgondiër. Ik hou gewoon van lekker eten. Ik heb een tijdlang geen vlees gegeten, maar daar ben ik uiteindelijk mee gestopt. Je mist toch bepaalde voedingsstoffen. Ik eet nu geen zoogdieren meer, maar wel vis en gevogelte. En gevolgelte is meer dan kip en kalkoen. Je hebt ook eend, kwartel en gans. Dat dus. Er is echt genoeg te eten."

Wat is jouw beautytip?

"Geluk betekent dat je tevreden moet zijn met wat je hebt, maar het draait volgens mij om balans. Ik denk dat je goed voor jezelf moet zorgen, zorgen dat je bezig blijft. Met twee voeten in het leven blijft staan. Zorg ervoor dat je geest, je lichaam en je ziel uitgedaagd worden. Je gevoelsleven moet ook in balans zijn. Misschien klinkt het een beetje zweverig, maar alles is met elkaar verbonden."

"En CBD. Het mooie van CBD vind ik dat het je kop scherp maakt en je lijf rustig. Het haalt de 'brain frog' eraf. Je bent gewoon weer helder in je hoofd.
Ik vind de hennepplant sowieso één van de meest fantastische herontdekkingen van deze tijd. In de olie vind je de juiste omegavetten en de zaden zitten weer barstensvol met eiwitten. En de olie kun je ook goed voor je huid gebruiken. Ik ben gewoon fan van de hennepplant in z'n totaliteit."


Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik geef mijn huid een dikke 10. Natuurlijk heb ik rimpels en begint het allemaal te zakken, maar als je kijkt naar wat ik allemaal meegemaakt dan kan ik alleen maar trots zijn dat hij nog zo fier overeind staat na een leven vol ziekte, verdriet, lol, roken en feesten." (Lachend:) "Niet verder vertellen hè, dat ik gerookt heb."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram