arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ellen Welten

Het gezicht van: Ellen Welten

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Ellen Welten.

Ellen is 28 jaar en werkzaam als marketingmanager bij PPHE.

28 jaar, dan ben je waarschijnlijk nog lang niet bezig met mooi oud worden.

"Nee, ik ben er ook nog niet echt mee bezig, maar ik kijk niet uit naar de dag dat ik dertig word. Het is maar een leeftijd, maar het legt tegelijkertijd ook een bepaalde druk op je. Voor mijn gevoel moet ik een aantal doelen bereikt hebben, en denk ik ineens na over dingen die ik graag nog eens zou willen doen. Ik hou van reizen en wil bijvoorbeeld heel graag nog één keer een aantal maanden naar Australië en Nieuw Zeeland. Nu ga je toch ineens over dat door dingen nadenken."

"Als ik naar mijn huid kijk, zie ik ook wel echt verschil met vroeger. Ik krijg lijntjes onder mijn ogen, een frons en rond mijn mond heb ik ook diepere lijnen. Ik vind het ook best erg en probeer mezelf te overtuigen dat het erbij hoort. Ik vind rimpels bij anderen ook totaal niet storend en het geeft je juist een bepaalde uitstraling, maar ik vind het bij mezelf niet mooi. Bij jezelf ga je er toch op letten, ik kan niet echt uitleggen waarom."

Rosacea

"Net als mijn moeder heb ik rosacea. Ik kreeg last van rode vlekjes op mijn wangen en dacht in eerste instantie dat ik een verkeerde foundation had gebruikt, maar ze gingen niet weg. Ik heb lang gezocht, totdat mijn moeder zei dat ik haar zalf eens moest proberen. Binnen een aantal dagen werd het minder. Het is een medische crème, op recept, Metronidazol, maar met behulp van die gel kan ik het redelijk onder controle houden. Rosacae zit volgens mij in onze familie. Ik hou er gewoon altijd rekening mee. In de zon gebruik ik altijd factor 30, omdat ik merk dat als ik verbrand, ik meer rode vlekken krijg."Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik ben pas net begonnen met het smeren. Tot voor kort gebruikte ik altijd een goedkope pot Nivea, maar ik vind het steeds leuker worden om mijn huid goed te verzorgen. Inmiddels gebruik ik Kenzoki en Givenchy en ben ik aan sommige producten echt verslaafd. Sinds ik er meer op ben gaan letten, merk ik ook zeker het verschil tussen een goedkope en een dure crème."

"Persoonlijk vind ik het belangrijk als een product lekker ruikt, makkelijk smeert en snel intrekt. Daarom vind ik Kenzoki ook zo'n fijn merk. De Sensual Bare Body Cream bestaat bijvoorbeeld uit 100% natuurlijk rijstplantwater en dat ruik je ook: hij ruikt naar rijst, maar niet te heftig. Vooral als je daarna ook nog parfum gebruikt, wil ik niet dat de geur overheerst."


"'s Ochtends en 's avond verwijder ik mijn make-up met de Kenzoki Creamy Cleansing Cream. Alleen met een wattenschijfje, want ik wil geen water en zeep gebruiken. Daarna gebruik ik het New Dimension-serum van Estée Lauder en de dagcrème, Daywear met SPF 15."

"En ik gebruik een nieuw product: New Dimension Tighten: Neck and Cheast Treatment. Ik heb nooit iets aan mijn hals en decolleté gedaan, had er gewoon nog nooit bij stilgestaan. Ik liep er tegenaan en besefte ineens dat je 'nek' één van de dingen is die je vaak vergeet. Het is heel speciaal, en er zit ook een massagetool bij om de crème extra goed in te laten werken."

Wat is jouw beautytip?

"Redelijk standaard zoals genoeg water drinken, sporten, goed slapen en een zonnebrandcrème gebruiken. Vooral de zon is zo schadelijk voor je huid, je wordt er echt sneller oud door. Als ik met dit mooie weer moet hockeyen, smeer ik mezelf meteen in met factor 30. Je gaat toch in een T-shirt en een kort rokje het veld op en speelt dan een wedstrijd van anderhalf uur, vaak ook nog eens midden op de dag."


Heb je een beautyzonde?

"Ik heb er wel meer dan één, mijn lijst met beautyzondes is bijna oneindig. Ik draag bijna nooit een zonnebril, waardoor ik steeds meer last krijg van een frons. Ik gebruik bijna geen producten voor mijn handen, zoals een handcrème of nagelriemolie. (Zuchtend) ook zoiets: oude handen. Dat vind ik niet mooi, maar toch verzorg ik ze te weinig.
En ik hou van lekker eten, in combinatie met wijn, bier of een zelfs met een gin tonic. Ik zou echt veel meer aan en voor mijn huid moeten doen, maar met een drukke baan is dat volgens mij bijna onmogelijk. Mij lukt het in ieder geval niet."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik denk een 7. Ik vind mijn huid zeker niet perfect. Heb toch wat fijne lijntjes onder mijn ogen en rode vlekjes waar ik me aan stoor. Het kan altijd beter."Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram