arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ellen Huijing-1

Het gezicht van: Ellen Huijing

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Ellen Huijing.

Ellen is 49 jaar en werkzaam als uitvoerend producent.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik merk wel dat ik ouder word. Het is tweeledig, enerzijds ben ik sneller moe, maar ik maak me ook minder druk. Ik weet van de hoed en de rand. In stressvolle situaties maak ik me niet meer zo druk. Ook op mijn werk: ik pak het grondiger aan, ben effectiever en denk in oplossingen." (Lachend:) "Als ik na opnames van Jensen pas tegen middernacht in mijn bed lig, dan merk ik dat de volgende dag wel. Dat hakt er wel in."

"Ik sport twee keer per week. Als ik na een korte nacht aan Pilates doe, dan voel ik me daarna weer opgeladen. Dat vind ik heel fijn om te doen. Voor mijn hoofd is het lekker, maar je wordt er ook sterk van. Vooral je core. En als je core sterker is, dan sta je ook krachtiger.
Binnen een halfuurtje sta je weer buiten. Het is een sportschool alleen voor dames en volledig gericht op de drukke vrouw. Een halfuurtje erin en eruit. Ik vind het zo lekker. Ik voel me sterker en heb weer strakke armen en een lijn. Ik vind het gewoon fijn."

Fillers

"Bij fillers voel ik me niet lekker bij. Ik weet het niet, ik vind het eng en ik heb geen idee wat het met mijn gezicht gaat doen. Fillers vind ik gewoon te onvoorspelbaar.
Tegen botox sta ik helemaal niet negatief tegenover, daar sta ik wel voor open. Als iemand me goed zou adviseren, dan zou ik het misschien wel eens willen proberen.
"

"Ik ben niet voor en niet tegen, maar ik heb gewoon geen idee wat botox doet met je lijf. Is het schadelijk voor je? Wat zijn de consequenties? Het is toch gif wat je in je lichaam spuit? Kan dat kwaad? Ik weet het gewoon niet...".


Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Ik gebruik sinds een halfjaar de producten van !QMS. Ik merk heel veel verschil. Ik vind het prettig, maar mijn omgeving valt het ook op. Ik krijg echt complimenten dat mijn huid er zo rustig uitziet. Kijk, het is duur, maar je doet er wel redelijk lang mee."

"Ik heb de Day Collagen, de Night Collagen, de Exfoliant Fluid en nog een schuimmasker. Die exfoliant moet je eigenlijk dagelijks gebruiken, maar dat gaat bij mij niet. Die is veel te heftig voor mij. Ik krijg er echt uitslag en rode vlekken van, dus dat doe ik zeker niet elke dag. Je moet het opbouwen, maar dan nog steeds reageert mijn huid zo erg, dat gaat gewoon niet."

"Ik zou ook nog de !QMS Deep Cleansing Milk moeten gebruiken, maar ik heb nog een pot staan van Clinique, dus dat doe ik niet. Die maak ik eerst op. En ik vind het ouderwets schoonmaken met een milk en een tonic ook wel lekker fris. Misschien stap ik over op de reiniger van !QMS, maar ik ga eerst opmaken wat ik nog heb, anders is het zonde."

Roken is natuurlijk het allerstomste wat je kan doen voor je huid. Je ziet het gewoon aan je huid als je rookt. Je kan 'ze' er zo uithalen.


Wat is jouw zonde?

"Sigaretjes roken. Ik zeg dat ik niet rook, maar ik doe het wel. Thuis rook ik niet en niet iedereen weet het, maar ik rook. Ik heb 5 jaar niet gerookt, maar het is er langzaam weer ingeslopen. Het begon met: 'Ga je mee een sigaretje roken?' en nu ga ik uit mezelf. Inmiddels zijn het toch wel 6/7 sigaretten op een dag. En het worden er steeds meer. Dat valt gewoon niet goed te praten."

"Roken is natuurlijk het allerstomste wat je kan doen voor je huid. Je ziet het gewoon aan je huid als je rookt. Je kan 'ze' er zo uithalen."

"Aan de andere kant heb ik geen zondes qua eten. Ik ben geen overeter, ik hou niet van ongezonde dingen en ga niet stiekem naar de Mac. Ik probeer ook bewust te eten en op mijn voeding te letten. Ik zou bijvoorbeeld niet snel iets uit een pakje koken en al het vlees wat ik eet, is biologisch. En ik eet bijvoorbeeld ook bijna nooit varkensvlees. Ik vind het gewoon niet zo lekker vlees. Ik weet het niet, ook al is het biologisch, ik vind het gewoon niet fris. Het trekt me niet.
Nou ja, dat zijn natuurlijk allemaal excuses voor mijn sigaretjes. Nogmaals: dat valt gewoon niet goed te praten."

Wat is jouw beautytip??

"Doe wat je leuk vindt. Ik plaats van te klagen, moet je gewoon iets zoeken wat je leuk vindt, waar je wel gelukkig van wordt. Als je je werk niet leuk vindt, ga dan op zoek naar een andere baan. En als je thuis niet gelukkig bent, ga dan op zoek naar iets of iemand waar je wel gelukkig van wordt. Ja, ik denk echt dat dat zo belangrijk is."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8? Ik ben wel tevreden hoor. Ik vind dat mijn huid wel mooi is. Ik vind dat ik voor mijn leeftijd vrij weinig rimpels heb. Alleen die rimpels op mijn bovenlip. Die vind ik wel vervelend. Ik gebruik nu alleen nog de !QMS-producten, maar wil nog wel een !QMS-kuur gaan doen. En die Tixellaser, die lijkt me ook wel wat."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram