arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Elise Leijtens

Het gezicht van: Elise Leijtens

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Elise Leijtens.

Elise is 27 jaar en werkzaam als brandmanager.

27 jaar is nog geen leeftijd om met mooi oud worden bezig te zijn?

"Ik ben al wel met anti-agingproducten begonnen. Wel nog voor de jongere huid, maar ik ben al wel overgestapt op een andere crème.
Ik vind het belangrijk om kwalitatief goede producten te gebruiken, want ik heb de huidziekte rosacea. Meestal ontstaat het niet voor je dertigste, maar ik ben één van de weinigen die er op jonge leeftijd al last van heeft. Heel erg vervelend, want je komt er gewoon nooit meer vanaf."

"Anderhalf jaar geleden kreeg ik ineens last van een extreem droge huid en overal kleine bultjes. En mijn huid begon soms spontaan te bloeden. Nadat er een scan van mijn huid werd gemaakt, is er rosacea gediagnostiseerd. Je ziet het misschien niet goed door de foundation, maar ik heb echt veel last van roodheid in mijn gezicht, voornamelijk op mijn wangen en voorhoofd."


"Vanwege mijn huidziekte vind ik goede, natuurlijke huidverzorging belangrijk, maar mijn grote passie is toch make-up. Mijn tas zit er vol mee. Ik heb altijd mascara, lippenstift, concealer en foundation in mijn tas zitten. Voor het geval dat, ik wil het per se kunnen bijwerken.
Maar ik heb ook altijd een pincet bij me en een nagelvijl. En een (kleine) borstel, dat vind ik ook altijd wel praktisch om bij me te hebben."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"'s Ochtends vind ik het fijn om mijn gezicht te reinigen met een milk en een lotion en daarna een vette crème te gebruiken, waardoor mijn huid minder droog is. 's Avonds gebruik ik dan weer liever een serum en af en toe een masker. Maar ook weer niet te veel, want dat kan de rosacea weer verergeren. Mijn huid wordt sowieso snel rood als ik een scrub of iets dergelijks gebruik, dus dat probeer ik gewoon zo veel mogelijk te beperken."

"Ik draag altijd lippenstift, ik ben van de lipstick. Meestal rood en wat meer roze in de winter. Ik ben er een aantal jaar geleden mee begonnen, gewoon om te proberen, maar nu kan ik niet meer zonder. Ik ga ook zeker de deur niet uit zonder lippenstift. Het voelt gewoon niet af. Trouwens ook niet zonder eyeliner, mascara, foundation en een matterende poeder. Zonder foundation valt mijn rode huid ook enorm op, je ziet het meteen. Ik schaam me niet voor mijn rosacea, maar ik vind het gewoon niet mooi."


"Ik probeer trouwens wel zo veel mogelijk minerale make-up te gebruiken. Dat is minder schadelijk voor je huid, dus daar let ik echt op. En verder probeer ik zo min mogelijk gekruid te eten, veel groente en fruit te eten, voldoende water en thee te drinken en de wijn te laten staat. Alhoewel, ik vind wijn wel echt lekker. Het wordt afgeraden om alcohol te drinken als je rosacea hebt, maar een glas wijn in het weekend moet wel kunnen, toch?"


Wat is jouw beautytip?

"Solligne, een wimper- en wenkbrauwverf voor thuis. Hij is zonder waterstofperoxide, dus niet schadelijk. En het is echt niet moeilijk zelf je wimpers te verven.
Ik ben blond en mijn wimpers en wenkbrauwen zijn heel licht, maar zodra ik ze verf zie ik er gelijk minder bleek uit. Het geeft je een speciale look, waardoor je er zonder make-up toch goed uitziet."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik ga te weinig naar de schoonheidsspecialiste. Ik vind dat ik eigenlijk om de zes weken naar de schoonheidsspecialiste moet gaan, maar ik vind het lastig om er tijd voor te maken. Na mijn werk heb ik geen zin meer en de weekenden zijn ook vaak vol. Het lukt me gewoon niet om een afspraak in te plannen. Erg hè?"

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Momenteel niet zo hoog, een 7. Maar dat heeft alles met mijn rosacea te maken. Het lijkt mee te vallen, maar als ik geen foundation op heb, dan zie je het echt heel duidelijk. Verder mag ik natuurlijk niet klagen, ik heb nog weinig fijne lijntjes en rimpels, maar die roodheid vind ik wel echt een 'ding'."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram