arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dorothy van den Berg

Het gezicht van: Dorothy van den Berg

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Dorothy van den Berg.

Dorothy is 46 jaar en werkzaam als Product Innovation & Brand Specialist Skin Care.

Vind je het leuk om ouder te worden?

"Heel leuk. Met name de ervaring en ik weet beter wat ik leuk vind en ook wat ik niet leuk vind. Ik vind het echt een verrijking om ouder te worden."

"En ik vind mijn werk echt geweldig: het ontwikkelen van producten die ook daadwerkelijk iets voor je huid doen. Producten die echt een verschil maken, die bijdragen aan het herstel van je huid of echte problemen oplossen.
Ik ken de klappen van de zweep, heb zelf veel huidproblemen. Je ziet het (gelukkig) niet, maar ik heb last van psoriasis op mijn hoofdhuid, ik heb sebboroïsch eczeem en ik heb in mijn jeugd heel erg acne gehad. Het is een persoonlijk doel om mooie producten te ontwikkelen voor de huid van mezelf, maar ook die van een ander."

Ik denk dat als ik geen botox en fillers zou gebruiken dat ik me zou storen aan mijn rimpels en dat het de aandacht zou afleiden van wat ik graag in de spiegel zie.

"In het algemeen heb ik alleen last van eczeem op mijn armen en benen, maar ik kan het soms ook in mijn gezicht hebben. Vooral mijn ogen zijn gevoelig. Als ik een product gebruik waar per ongeluk toch iets in zit waar ik niet tegen kan, dan zit ik onder. En alles waar parfum in zit. Dan is het meteen klaar."


Botox

"Ik ben er niet altijd open over, maar als je me het rechtstreeks vraagt, dan zal ik het niet ontkennen. Ik heb botox in mijn frons en in mijn voorhoofd en de lijntjes boven mijn mond laat ik iets opvullen met fillers. Ik zou echt niet zonder willen. Ik zie er nu leeftijdsconform uit, precies zoals ik me voel. Ik denk dat als ik geen botox en fillers zou gebruiken dat ik me zou storen aan mijn rimpels en dat het de aandacht zou afleiden van wat ik graag in de spiegel zie."

Gezond leven

"Sporten mag iets meer, nu doe ik het bij vlagen. Soms loop ik een halve marathon en ga ik helemaal los, maar daarna laat ik het ook vrij los.
Qua eten leef ik wel heel gezond, maar wel gewoon vlees. Momenteel is er een soort tendens dat je alleen gezond leeft als je vegetarisch eet, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik eet vaak vis en verse groente, maar ook vlees. Kort gezegd komt het erop neer dat ik bewust eet, gevarieerd, gewoon gezond."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik uiteraard een aantal merken door elkaar. Volgens mij kan je goed verschillende producten naast elkaar gebruiken. Niet alles hoeft van één merk te zijn.
Behalve als je een kuur volgt en soms als je aan het herstellen bent van een peeling (zie mijn tip hieronder), dan is het misschien goed om het merk niet te onderbreken, maar in het dagelijks leven heb je vaak persoonlijke voorkeuren."

"'s Ochtends reinig ik mijn huid of met Dermalogica of met ZO Skin Health. Dat wisselt nogal. Daarna gebruik ik de pads van ZO Skin Health met salicylzuur en Glycogent, ook van Obagi."

Wees lief voor je huid, maar soms ook niet. Af en toe heeft je huid gewoon even een klap nodig.


"Ik gebruik altijd een serum, meestal het Ultra Calming serum van Dermalogica of Zarqa met extra magnesium. En Alhydran. Standaard op de eczeempleken, zoals mijn ellebogen en knieholtes. Altijd. Die crème gebruik ik ook de eerste paar dagen na een peeling om mijn huidbarrière weer te herstellen. Echt, dat product heeft een unieke hydraterende werking, waardoor mijn huid zo snel mogelijk weer in goede conditie is."

Natuurlijke producten

"Natuurlijke producten vind ik heel fijn en het liefst zijn ze ook nog ecologisch en biologisch, maar ik geloof ook in de combinatie van chemie en natuur. Natuur biedt je heel veel moois, maar ook hoge allergenen. Als je in de brandnetel gaat staan, krijg je ook jeuk. Dat gebeurt ook in cosmetica. De wetenschap heeft zo veel mooie ingrediënten ontwikkeld, die heel goed samengaan met natuurlijke ingrediënten. Ja, ik geloof echt in de combinatie, maar dan wel zonder parfum."

Wat is jouw beautytip?

"Wees lief voor je huid, maar af en toe ook niet. Ik ben een groot voorstander van peelen. Peelings werken gewoon en houden je huid gezond. Ik heb vroeger enorme acnelittekens gehad, maar daar zie je niks meer van. Dat komt mede door peelen."

"Ik ben dol op fruitzuurpeelingen, én op de fractional laser. Maar doe het wel met beleid en laat het door een professional doen.
En daarna weer lief zijn voor je huid door hem goed te verzorgen. Ja, daar ben ik echt van overtuigd: af en toe heeft je huid gewoon even een klap nodig."


"En ik ben er ook een voorstander van om geen troep op je gezicht te smeren. Er zijn ingrediënten waarvan bekend is dat ze negatieve gevolgen voor je huid hebben. Van parfum is bekend dat je na een aantal jaar de rekening krijgt gepresenteerd. In eerste instantie is het natuurlijk fijn als een crème lekker ruikt, maar over het algemeen geldt dat het slecht voor je huid is. En parfum reageert met uv-licht.
Gebruik die lekkere crème dan maar voor je benen of armen. Tenminste, als je geen eczeem hebt."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik hou heel erg van de zon. Om het nog erger te maken: ik ben tijdens de vakantie ook niet altijd even trouw met smeren. En dat terwijl ik weet hoe belangrijk dat is. Ik weet dat 'bruinbakken' niet goed is, maar toch hou ik ervan."

Welk cijfer geef je aan huid?

"Nu? Een 8,5. Zonder botox en fillers zou het lager zijn. Het heeft misschien niets te maken met de kwaliteit van mijn huid, maar wel met het complete plaatje. Ik ben blij met wat ik in de spiegel zie."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram