arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dorine van Rij

Het gezicht van: Dorine van Rij

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Dorine van Rij.

Dorine is 45 jaar en is werkzaam als neuropsycholoog.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik merk het zeker. Fysiek merk ik dat als ik verkeerd heb gelegen, ik dan last heb van mijn rug. Dat klinkt misschien stom, maar daar had ik vroeger dus echt nooit last van. Tegenwoordig heb ik veel meer 'pijntjes' en ik heb bijvoorbeeld ook gewoon net iets meer slaap nodig. En natuurlijk zie ik het ook aan mijn uiterlijk. Gekscherend: en mijn dochter is ook zo lief om me erop te wijzen dat ik kreukels in mijn gezicht heb."

"Fysiek vind ik het misschien vervelend, maar aan de andere kant vind ik het ook fijn om ouder te worden. Ik ben blij dat het allemaal niet meer zo hoeft. Ik heb het idee dat alles en iedereen om me heen wijzer is, dat er minder sprake is van bewijsdrang en dat het allemaal gewoon wat relaxter is."

"Ik heb ook het gevoel dat ik nu veel meer mezelf kan én mag zijn. Ik word ook echt gewaardeerd om wie ik ben. Misschien is er wel helemaal niks veranderd en voelt het alleen voor mij zo. Ik accepteer mezelf ook meer en geniet ook veel meer dan vroeger."


Botox

"Ik erger me echt aan de rimpels in mijn voorhoofd en heb ook last van mijn hangende oogleden. Een aantal weken geleden heb ik voor het eerst botox gebruikt om die rimpels te verminderen. Mijn fronsrimpel is behandeld en er is een minimale hoeveelheid botox gebruikt voor mijn voorhoofd.
Niemand ziet het trouwens dat ik botox gebruikt, zelfs mijn man niet. Door de behandeling zijn mijn wenkbrauwen wel nog iets meer gezakt, dus ik weet niet of ik het nog een keer wil laten doen."

"Wat echt op mijn verlanglijstje staat is botox tegen tandenknarsen. Er is bijna sprake van medische indicatie en mijn tandarts heeft het me ook aangeraden. Ik doe het zo erg, dat de vorm van mijn gezicht erdoor veranderd is. Het is ook echt een kwaal."


Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik ben net overgestapt op het hele Obagi-systeem. Ik hoor al een aantal jaren goede verhalen over de producten en ben het nu zelf gaan proberen. Ik wil graag mijn huid verstevigen, ook om in de toekomst fillers en dergelijke te voorkomen. Ik hoop dat ik op deze manier voortaan minder nodig heb van alles."

"Ik zit nu in de opbouwfase. "Nu is mijn huid ook nog rood en ik ben aan het vervellen. Ik heb een heel schema meegekregen met wanneer ik wat moet smeren en ik moet toegeven dat ik nog niet alles uit mijn hoofd weet. 's Ochtends en 's avonds reinig ik mijn huid met Oilacleanse en dan heb ik nog een scrub en de TE-Pads. En om de dag gebruik ik Glycogent en dan eindig ik met een zonnebescherming, factor 50. Over een aantal weken moet ik weer terugkomen, om te kijken hoe mijn huid reageert op de producten."

"En ik zweer bij KiYoKo lipbalm. Het is een biologisch merk en je kunt het eigenlijk overal voor gebruiken. Het is niet specifiek voor lippen, je kunt het ook gebruiken op droge plekjes. Echt zo'n fijn spul."


Wat is jouw beautytip?

"Wat lastig, ik heb zo veel tips... Eigenlijk draait het er allemaal om dat je dankbaar moet zijn voor wat je hebt. Genieten en vooral heel gelukkig zijn. Je kunt het geluk wel aan de buitenkant zoeken, maar daar zit het hem niet in. Daar kan je je wel even mee vermaken en er zijn heus behandelingen waar je even blij van wordt, of heel lang blij van wordt, maar uiteindelijk is dat het niet. Ik merk dat ik op lange termijn toch blij word van mijn gezinsleven, dat vervult veel meer."

Wat is jouw beautyzonde?

"Dat ik het ook fijn vind om bruin te worden. Ik vind een gezond kleurtje gewoon mooi. Ik moet ook bekennen dat ik me niet altijd even consequent insmeer. Op vakantie wil ik toch wel gewoon bruin worden. Nu gebruik ik vitamine A, dus ben ik er wel wat voorzichtiger mee."

"Ik ben ook helemaal niet opgegroeid met het feit dat je je moest beschermen tegen de zon. Ik heb me vroeger ook nooit goed ingesmeerd. Het tegenovergestelde juist: het was de bedoeling om zo bruin mogelijk te worden. Ik gebruikte zelfs nog Biodermal zonder factor, om zo nog bruiner te worden."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 6,5. Ik ben ook echt niet tevreden. Ik vind de lijnen in mijn gezicht heel diep, ik stoor me aan de couperose en de vorm van mijn gezicht vind ik ook lastig om mee om te gaan."

"Wat dat betreft zit ik wel in een tweestrijd, voelt het enigszins als een dilemma. Ik vind eigenlijk dat ik het ouder worden zou moeten omarmen, maar aan de andere kant worstel ik er ook mee. Ik zou het eigenlijk allemaal over me heen moeten laten komen, maar ik vind het echt moeilijk om te accepteren."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram