arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dominique Nellens

Het gezicht van: Dominique Nellens

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Dominique Nellens.

Dominique Nellens is 43 jaar en werkzaam als pr-manager bij Estée Lauder Benelux.

Merk je dat je ouder wordt?

"Nee, eigenlijk niet. Ik zit lekker in mijn vel en voel me beter dan ooit. Ik zorg ook echt heel goed voor mezelf. Ik deed altijd aan al yoga en meditatie, maar sinds kort let ik ook meer op mijn voeding. Ik ben bijvoorbeeld volledig gestopt met alcohol en suiker en maak elke ochtend een vers groentesapje met spinazie, venkel, komkommer, platte peterselie, citroen, limoen, groene appel, gember en kurkuma. Een echt beautysapje met allemaal zuiverende en ontstekingsremmende ingrediënten."

"Ik voel me zo veel beter en vind ook echt dat mijn huid straalt. Ik heb ook minder last van roodheid in mijn gezicht en mijn rimpels zijn ook minder. Ik denk dat het gezonde eten, groene sapjes en geen (of in ieder geval niet te veel) alcohol drinken, dat je dat echt terugziet aan je huid. Het is een combinatie van allerlei factoren, waardoor ik me zo goed voel."

"Ik vind van mezelf dat ik nog geen botox of fillers nodig heb. Ik woon in België en ik heb het gevoel alsof het daar ook minder speelt. Ik praat er wel over met vriendinnen, maar ik ken bijvoorbeeld niemand in mijn omgeving die het gebruikt. Er gaan geruchten dat het goed is om vroeg te beginnen en ik hoor ook steeds meer verhalen dat je preventief PDO draadjes kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je er op je vijftigste nog jong uitziet. Toch voel ik niet de behoefte om het te proberen."Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik heb een vette huid, dus reinigen is heel belangrijk. Ik gebruik altijd de Perfectly Clean-lotion en daarna een serum: de Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher. Voor mij is die heel fijn, want die kalmeert mijn huid. Daarna de Estée Lauder Revitalizing Supreme Light en een druppel DayWear Sheer Tint Release SPF15 door mijn foundation. Die zorgt voor een egaal effect. Ik wil niet per se een perfecte huid, maar gewoon een glow."

"Ik gebruik de eyeliner van Bobby Brown. Deze houdt de hele dag en geeft niet af. Ik heb snel last van een vet ooglid en hou er ook echt rekening mee. Zo kan ik bijvoorbeeld ook geen oogschaduw gebruiken, omdat mijn ooglid zo vet is."

"Er worden binnenkort twee nieuwe producten van de Advanced Night Repair gelanceerd. Ik heb alvast de marketingsamples gekregen en kan ze dus nu al proberen. Het gaat om een Foam Cleanser en een Cleansing Balm, die niet alleen make-up verwijderen, maar zich ook richten op schadelijke stoffen zoals uitlaatgassen en andere vormen van vervuiling. Dat is het fijne aan mijn functie: ik kan ze nu al gebruiken."

"'s Nachts gebruik ik natuurlijk ANR in combinatie met Detox Night Repair Plus, die ook binnenkort in Nederland op de markt komt. Het is een crème vol antioxidanten, maar hij zuivert ook je de huid. Heel lekker als je een vette huid hebt, zoals ik."Wat is jouw beautytip?

"Gebruik altijd een serum, vooral 's nachts. Een nachtcrème werkt vaak alleen aan de oppervlakte, maar een serum gaat echt de diepte in."

"Ook al ben je geen fan van een voedende nachtcrème, dan nog blijft het belangrijk om wel iets op je gezicht te smeren. Ik zweer bij Advanced Night Repair. Die verzorgt, hydrateert en herstelt je huid tijdens de nacht. Maar ik gebruik hem niet alleen 's nachts. Ook aan het eind van de dag gewoon als hydratatieboost. Hij geeft zo'n verfrissend effect aan je huid."Wat is jouw beautyzonde?

"Als ik echt heel moe ben, dan ga ik gewoon slapen zonder mijn make-up te verwijderen... Het komt niet vaak voor, maar als het toch een keer gebeurt dan ben ik zo kwaad op mezelf. De volgende dag voel ik me echt vies."

"O, en chocolade eten, is dat ook een zonde?"

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8, vanwege mijn vette huid. Dat stoort me namelijk wel. Als mijn huid minder snel zou glimmen zou ik mezelf een hoger cijfer geven."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram