arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Domique Lap

Het gezicht van: Dominique Lap

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Dominique Lap.

Dominiqe is 46 jaar en eigenaresse van FS Agency.

46 jaar, hou je dan rekening met het feit dat je ouder wordt?

"Ik ben me er zeker bewust van, maar het is geen obsessie. Ik kreeg mijn eerste rimpel toen ik 24 jaar was, maar ben ervan overtuigd dat als je uit de zon blijft, je jezelf goed verzorgt en je huid elke dag reinigt, dat je er op elke leeftijd goed uit kan zien.
Ik ben eigenlijk mijn hele leven al met beauty bezig geweest. Het zit gewoon in me. Toen ik jong was vroeg ik al een pot crème aan Sinterklaas. Ik gebruik bijvoorbeeld ook al zolang ik me kan herinneren foundation."

"Ik probeer minimaal twee keer per week te sporten; één keer thuis op mijn hometrainer en één keer per week in de sportschool. Ik vind mijn knieën ineens echt lelijk, voor mijn gevoel stort ik ineens in. Ik heb ook echt een knielift overwogen. Ik ben sowieso niet tegen plastische chirurgie. Ik behandel ook één keer per jaar mijn fronsrimpel met botox en af en toe ook fillers onder mijn ogen. Meer wil ik niet laten doen, en ik vind ook niet dat je alles moet lamleggen."


Gezond leven

"Ik probeer gezond te leven en kook elke dag vers, maar geloof bijvoorbeeld niet in koolhydraatarm. Ik eet ook best vaak aardappelen, groenten en vlees. Ik vind het leuk om te koken; aardappelen uit de oven met rozemarijn, een tuinboonsalade met munt, maar ik bak bijvoorbeeld ook mijn eigen brood."

"En sinds een aantal weken drink ik elke dag een flesje Pure Gold Collageen, ik vind dat zo'n geweldig product. Ik voel me er beter door, maar ik zie het ook echt aan mijn huid, haar en nagels. Ik trouwens niet alleen, het valt mijn omgeving ook op. Ik heb eerst een kuur van 6 weken gedaan en ben toen vanwege vakantie even gestopt, maar ben nu weer begonnen. Het smaakt ook echt lekker, waardoor je het ook makkelijk volhoudt."


Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"'s Ochtends reinig ik mijn huid met Origins Clean Energy en daarnaast gebruik ik ook nog de Origins mousse. Ik hou nu eenmaal van een superschoon gezicht. Daarna gebruik ik Embryoderme. Dat is een dag- en nachtcrème en ik gebruik hem vaak ook 's avonds. Mijn huid is droog, dus ik hou wel van een voedende crème."

"Ik heb couperose en daar ook een periode Rozex voor gebruikt. Ik heb nog best een stevige huid, maar merk wel dat ik meer last krijg van oneffenheden en vlekken. Gelukkig kan ik het nu nog met een crème onder controle houden, maar als ik stress heb dan zie je het wel beter. Daarnaast smeer ik ook retinol van Medik8, maar probeer het voor de rest relatief simpel te houden. Ik heb een gevoelige huid die snel reageert, dus ik wil hem ook niet blootstellen aan te veel producten."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik leef best gezond, maar eet wel heel graag chips. Het komt er stiekem op neer dat ik elke dag wel chips eet. Ik ben vaak laat thuis en als ik om 19.30 uur van kantoor kom, dan heb ik zo'n honger dat ik dan naar de chips grijp. Ik weet dat het ongezond is, maar ondanks dat doe ik het toch."

"En ik heb ook een zwak voor chocolade, maar ik vraag me af of dat überhaupt een zonde is. Sowieso is onbeschermd in de zon zitten volgens mij het ergste wat je kan doen en aangezien ik dat nooit doe, voel ik me over dat stukje chocolade niet echt schuldig."

Wat is jouw beautytip?

"Mijn tip is om oude make-up sneller weg te gooien. Ook al gebruik je bepaalde producten amper, er komen nog steeds bacteriën in. Dat geldt niet alleen voor mascara, maar bijvoorbeeld ook voor je lippenstift en oogschaduw. Vaak gebruik je producten langer dan goed voor je is, maar het is belangrijk om je te realiseren dat make-up oud wordt. Er zit niet voor niets een bepaalde houdbaarheidsdatum op."


"O, en Color Wow. Ik ben een overtuigd (nep)blondine en als ik uitgroei heb, zie ik er meteen vermoeider uit. Als je ouder wordt, heb je sneller de neiging om er vaal uit te zien en uitgroei zorgt voor extra schaduw in je gezicht. Door je haar bij te tekenen kun je weer kleur aan je gezicht geven."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik denk dat ik mezelf wel een 8 geef, gezien mijn leeftijd. Ik ben eigenlijk heel tevreden met mijn huid. Ik heb geen diepe rimpels en het zakt ook allemaal nog niet echt in.
Natuurlijk ben ik geen expert, maar ik denk dat juist het gebruik van die gekleurde dagcrème met een SPF-factor vanaf jonge leeftijd daarin een rol heeft gespeeld."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram