arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dieke van Groningen

Het gezicht van: Dieke van Groningen

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Dieke van Groningen.

Dieke is 37 jaar en werkzaam als eigenaresse van Puur Company.

Vind je het leuk om ouder te worden?

"Ja en nee. Ik vind het leuk, omdat ik met meer relflexie naar het leven kan kijken, ik kan makkelijker relativeren. Toen ik 'jong' was, maakte ik me overal druk om. Dat is nu anders, dat stuk levenservaring krijg je mee.
Ik vind het alleen minder leuk dat mijn lichaam anders wordt. Ik merk dat ik meer moet sporten en dat het belangrijk is dat ik goed voor mijn lijf zorg. Het is allemaal net even anders: ik herstel minder snel. Dat merk je als je ziek bent, maar ook naar een avondje gezellig feesten."

"Ik ben nog redelijk goed geconserveerd, maar ik zie het wel aan mijn huid dat ik ouder word. Zeker. Ik heb vooral moeite met mijn armen. Omdat je die vaak als eerste ziet, ligt daar wat mij betreft de focus op.
Ik sport wel, alleen veel te weinig. Ik vind pilates leuk, Zumba, XCO en Bodypump. Vooral de afwisseling spreekt me aan, maar ik kom er gewoon niet aan toe. Dat is wel mijn dilemma. Het doel is om drie keer per week te trainen, maar de laatste tijd is dat gereduceerd tot nul."

Ik vind het heerlijk om lang en heet te douchen. (Lachend:) Maar wel sulfaatvrij. Serieus, ik gebruik alleen nog maar producten zonder sulfaten: shampoo, douchegel, alles.


Glutenvrij

"Sinds twee maanden eet ik glutenvrij. Echt super, het voelt als een soort bevrijding dat ik geen gluten meer eet. Ik heb sowieso al een aantal voedselallergieën, maar na een detox kwam ik erachter dat ik slecht reageer op gluten. Ik voel me gewoon veel beter als ik ze niet eet. Ik kan het moeilijk omschrijven, maar ik voel me in alle opzichten beter: energieker, minder lusteloos en niet meer zo sloom. Dan is de keuze om ze niet meer te eten, vrij snel gemaakt.
En je kunt ze ook vrij makkelijk vervangen. Tien jaar geleden was dat totaal anders, maar het assortiment glutenvrije producten is tegenwoordig zo groot. Zelfs bij de Albert Heijn kan je gewoon ma
ïscrackers, quinoa en linzen kopen."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik de reinigingsproducten van EmerginC, daar ben ik echt extreem fan van. De Kombucha cleanser is heel zacht en er zitten geen sulfaten in. Daar ben ik groot voorstander van, producten zonder sulfaten. Je hebt ze ook helemaal niet nodig. Het is goed om aan het eind van de dag je huid schoon te maken, make-up te verwijderen en gifstoffen van je huid te halen, maar je moet wel de goede dingen laten zitten."

"Daarnaast gebruik ik het serum en de dagverzorging Sensicura van Dr. Spiller. Die bevatten ook geen conserveringsmiddelen en andere toevoegingen. Ook geen geurstoffen trouwens. In plaats daarvan wordt gebruikgemaakt van magnolia-olie-extracten en daar ruikt het dan ook naar. Het is wel een hele specifieke geur, waar je wel van moet houden."

Je kan wel trots zijn dat je een 'olie' hebt gekocht voor weinig, maar als er niks in zit, heb je er niks aan. Noem het beroepsdeformatie, maar ik maak echt een U-bocht om dat soort producten.


Loverock

"Ik smeer ook zonnebrandcrème, maar zeker niet elke dag. Ik kijk een beetje naar het weer en als ik de hele dag op kantoor aan het werk ben, dan wil ik het nog weleens overslaan. Ik heb een dagcrème van LoveRock en daar zit een SPF6 in, dus soms gebruik ik die in plaats van Dr. Spiller. Of als de zon echt schijnt dan smeer ik mijn gezicht extra in met de zonbescherming, ook van Loverock. Die heeft een SPF30, dus dat is perfect."

Wat is jouw beautytip?

"Wees trots op wie je bent en probeer jezelf niet te veel te vergelijken met anderen. Er is altijd wel iemand die mooier is, maar je weet niet of haar leven ook mooier is. Koester dat wat je wel hebt. 'Serve with a smile', daar word je zo veel gelukkiger van."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik vind het heerlijk om lang en heet te douchen. (Lachend:) Maar wel sulfaatvrij. Serieus, ik gebruik alleen nog maar producten zonder sulfaten: shampoo, douchegel, alles.
'Natuurlijk' is een breed begrip, maar ik streef er wel naar om uitsluitend producten te gebruiken zonder onnodige toevoegingen zoals kleurstoffen, siliconen of sulfaten. Mijn haar is ook zo veel mooier, zo veel zachter sinds ik een shampoo zonder sulfaten gebruik."

"Uiteindelijk gaat het ook om de hoeveelheid werkstoffen. Als er niks inzit, dan kan het ook niks voor je huid doen. Maar ik betaal liever iets meer voor een product dat ook echt werkt. Je kan wel trots zijn dat je een 'olie' hebt gekocht voor weinig, maar als er niks in zit, heb je er niks aan. Noem het beroepsdeformatie, maar ik maak echt een U-bocht om dat soort producten."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik heb geen probleemhuid, maar wel een gevoelige huid. Er zijn altijd wel bepaalde punten die extra aandacht nodig hebben. Ik kan bijvoorbeeld niet alles eten, maar zeker ook niet alle producten gebruiken. En ik heb dermatitis perioralis, waardoor mijn huid vaak onrustig is rond mijn mond en wangen. Maar vandaag ben ik tevreden en geef ik mijn huid een 8."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram