arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Diana Strampel

Het gezicht van: Diana Strampel

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Diana Strampel.

Diana is 43 jaar en heeft haar eigen kledingwinkel.

Merk je dat je ouder wordt?

"Na de veertig moet je altijd even nadenken: 'hoe oud ben ik ook alweer?', maar ik ben 43 jaar. Ja, dan merk je uiteraard dat je ouder wordt. Ik ben wat stijver en mijn knieën worden stram, maar daar slik ik nu extra magnesium voor.
Tja, en verder zie ik het natuurlijk aan mijn gezicht. Dat is onmiskenbaar. (Lachend:) Dat uiterlijke verval hou je natuurlijk niet tegen, dat hoort erbij."

"Ik moet 's ochtends steeds meer hand- en spandiensten uit de kast halen, om de boel weer glad te strijken. Daaraan merk je echt dat je ouder wordt. Ik doe nog niet aan botox, maar mocht het nodig zijn dan sta ik er wel open voor."

In de wintermaanden gebruik ik soms ook een ampul van Dr. Grandel. Af en toe heb je dat even nodig, om de boel strak te trekken.

"Ik heb best een gejaagd leven: mijn gezin, het huishouden en de winkel, dus dan is het niet zo gek dat je dat aan mijn gezicht ziet. Ik heb altijd al afhangende mondhoeken, maar rond mijn veertigste schoten de groeven er ook ineens in. Ik zag mezelf al naar de eerste de beste kliniek rennen. 'Als het nu al begint, hoe zie ik er dan in hemelsnaam op mijn vijftigste uit', maar met bindweefselmassage en supplementen kan ik de boel nog redelijk goed onderhouden.
Niet iedereen is fan van bindweefselmassage, maar ik vind het heerlijk. Ik doe het standaard elke zes weken, even lekker die doorbloeding weer op gang helpen in je huid."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik heb alle merken geprobeerd, want ik ben namelijk niet gauw tevreden. Uiteindelijk ben ik via mijn schoonheidsspecialiste bij Phyris terechtgekomen. Daar gebruik ik dan meteen ook alles van: de reiniger, de tonic, een oogserum, een alles-in-één-crème en een vette nachtcrème. Vooral in periodes dat ik het druk heb, vind ik het lekker om 's nachts een vette crème te gebruiken."

"En in de wintermaanden gebruik ik soms ook een ampul van Dr. Grandel. Af en toe heb je dat even nodig. Het is een glazen ampul en je hebt verschillende varianten, maar meestal kies ik voor fijne lijntjes om de boel even strak te trekken."

"En ik slik elke ochtend trouw supplementen. Magnesium en twee ampullen van Skinforskin met viscollageen. Door het slikken van collageen kan je ook minder last krijgen van je gewrichten, maar dat is bij mij helaas niet het geval. Ik merk het alleen wel heel duidelijk aan mijn huid. Ik heb nog steeds plooien, het is wel stukker minder geworden. En mijn schoonheidsspecialiste merkte het ook tijdens het masseren, ze vindt mijn huid veel gevulder."


"Vroeger ging ik nog weleens onder de zonnebank, maar dat doe ik nu echt niet meer, dat is zo slecht voor je huid. Ik vind een gezond kleurtje nog steeds wel fijn, dus ik gebruik af en toe Guerlain Bronzing Gel, dat geeft een lekker kleurtje. En soms speel ik nog meer vals, dan meng ik een beetje concealer met mijn dagcrème."

Wat is jouw beautyzonde?

"Chocolade eet ik bijna niet, want daar kan ik niet tegen. Ik vond het altijd zo lekker, maar ik krijg er gigantische hoofdpijn van. Ik kan er nu dus ook heel goed vanaf blijven, want ik heb alleen mezelf ermee. Verder vind ik alles lekker. Je kan me echt wakker maken voor een ouderwets klein patatbakje met een klodder 80% mayonaise erop."

"Ik probeer zo gezond mogelijk te leven, vooral doordeweeks. In het weekend laat ik het wat meer los, want ik vind het ook wel lekker om af en toe uit de band te springen. Maar nogmaals: doordeweeks probeer ik het echt binnen de perken te houden. Overgewicht zit in de familie en ik kan niet ongelimiteerd eten in mijn mond stoppen. Ik probeer ook echt één tot twee keer per week naar de sportschool te gaan. Op die manier hoop ik het zo goed en kwaad als het kan onder controle te houden."

Ik heb ook nooit een probleemhuid gehad: nooit puistjes, nooit een droge huid. Dat ken ik allemaal niet. Ik zie er gewoon altijd lekker fris en fruitig uit.

Wat is jouw beautytip?

"Ga naar buiten en probeer zo veel mogelijk op de fiets te doen. Ook al zit je vaak in de auto en werk je op kantoor, probeer dan als je thuis bent alles op de fiets te doen. Dan pak je meteen je dagelijkse dosis vitamine D mee. En als je een hekel hebt aan fietsen, investeer dan in een e-bike. Je bent dan toch lekker buiten en trapt evengoed mee."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Toch wel een 9. Voor mijn leeftijd vind ik echt dat ik er goed uitzie. Ik ben gewoon supertevreden. Ik heb ook nooit een probleemhuid gehad: nooit puistjes, nooit een droge huid. Dat ken ik allemaal niet. Ik zie er gewoon altijd lekker fris en fruitig uit."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram