arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Desiree Wemekamp

Het gezicht van: Desirée Wemekamp

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Desirée Wemekamp.

Desirée is 34 jaar en werkzaam als PR-manager.

Merk je dat je ouder wordt?

"Niet echt, maar ik merk wel dat mijn huid net iets meer verzorging nodig heeft. Daaraan zie ik het wel dat ik ouder word. Vroeger kon ik nog weleens een dag helemaal niks aan mijn huid doen, maar daar kom ik tegenwoordig niet meer mee weg. Als ik een dag geen crème gebruik of even geen aandacht aan mijn huid besteed dan zie je dat meteen. Ik moet mijn huid echt elke dag goed verzorgen.
En na een gebroken nacht heb ik ook gelijk wallen en meer lijntjes onder mijn ogen. Ik vind het allemaal niet zo erg, maar ik moet wel echt meer mijn best doen om mijn huid zo lang mogelijk goed te houden."

Ik zal niemand veroordelen, ga gerust je gang, maar ik vind botox er meestal niet natuurlijk uitzien.

"Ik doe mijn best om zo gezond mogelijk te eten, maar geef toe dat het wel vrij lastig is met twee jonge kinderen. Het gezinsleven is vaak zo hectisch. Ik probeer zo veel mogelijk biologisch vlees te eten en ik slik sinds kort ook supplementen van BlissFuel. Ik ben er net mee begonnen en kan dus nog niet eerlijk zeggen of het werkt.
Deze capsules zijn ontwikkeld door Tom Sebastian en dienen ter ondersteuning van je huid, haar en nagels. Ik neem ze voornamelijk ter verbetering van mijn dunne en breekbare haar. Ik heb niks bijzonders gedaan, maar heb echt last van haaruitval. Ik heb sowieso heel fijn en kwetsbaar haar en verlies altijd best veel haren, maar de laatste tijd zijn er gewoon hele stukken afgebroken. Ik weet niet zo goed waar het aan ligt, maar ik neem dus elke ochtend een capsule bij het ontbijt en ben ook met allerlei haarmaskers in de weer."


"Ik ben best kritisch als ik in de spiegel kijk, maar ik vind botox voorlopig nog niet nodig. Ik zie heus wel dat ik een fronsrimpel heb en die vind ik minder mooi, maar ik erger me er nog niet dermate aan dat ik hem wil laten opvullen. Ik ben er zeker niet op tegen, maar ik vind het er meestal niet mooier op worden. Ik zal niemand veroordelen, ga gerust je gang, maar ik vind botox er meestal niet natuurlijk uitzien."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik gebruik voornamelijk de producten uit de Swiss Cellular-lijn van La Prairie. Niet alles, want ik reinig mijn huid met een gel van Nuxe, een huidverzorgingsmerk uit Frankrijk. Het is een reinigingsgel waar honing in verwerkt zit en deze is zo lekker zacht. Ik kies bewust niet voor een een foam, want als ik dat doe dan merk ik dat mijn huid zo gaat trekken."

"Daarna breng ik met een toner van La Prairie mijn huid weer in balans. En dan volgen de producten uit de Swiss Cellulair Ice Cristal-lijn. Ik gebruik altijd een oogcrème en als ik het niet vergeet ook nog een serum. Overdag kies ik voor de getinte moisturizer met SPF en 's avonds smeer ik mijn gezicht in met de Cellular Swiss Ice Cristal Dry Oil."


La Prairie

"Ik heb een stevige huid, maar hij is wel echt heel erg droog. Ik ben dus groot fan van een gezichtsolie, ik vind hem echt heerlijk. Deze olie is speciaal ontwikkeld voor een huid waarbij de eerste tekenen van veroudering zich tonen. Er zit een een combinatie in verwerkt van drie planten uit de Zwitsere Alpen die kunnen groeien en bloeien in extreme omstandigheden. De extracten van deze planten vind je terug in deze olie, die de weerstand en veerkracht van je huid verbetert en je beschermen tegen vrije radicalen."

"Ik begrijp de kritiek op de prijs van La Prairie, maar als je kijkt naar de onderzoeken die ze doen, de zeldzame ingrediënten en de plantenextracten die ze gebruiken, dan vind ik het zeker z'n geld waard. Natuurlijk zie je heus niet binnen 1 dag verschil, maar je merkt gewoon dat het goed is én dat het werkt. De textuur van de crème en de geur: het is echt een weldaad voor je huid en een merk waarmee je jezelf verwent."


Wat is jouw beautytip?

"Ga naar de schoonheidsspecialist. Het is zo simpel, maar in de praktijk schiet het er al snel bij in. Even je gezicht grondig laten reinigen, een peeling of een bindweefselmassage. Het is zo belangrijk en hoort gewoon eigenlijk bij het onderhoud van je huid. Minimaal eens in de 8 weken, maar het liefst nog vaker."

Wat is jouw beautyzonde?

"Toen ik jong was heb ik mijn wenkbrauwen te veel geëpileerd en daar betaal ik nu nog steeds de prijs voor. Ik ben bezig om ze weer iets voller te krijgen, maar ze zijn zo dun, het wordt nooit meer zoals het vroeger was. Echt, ik heb zo'n spijt en zou willen dat ik nooit zo veel weg had gehaald.
Ik denk na over permanente make-up, want elke dag je wenkbrauwen moeten bijtekenen is echt een klus. Toch twijfel ik hoor, ik wil het er ook weer niet bovenop leggen dat ze zo getekend zijn."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Behalve dat ik een droge huid heb, mag ik verder niet klagen. Ik heb geen last van acne, couperose of rosacea en vind mijn huid ook nog wel egaal en stevig. Ik geef mezelf wel een 8, ik ben eigenlijk wel blij."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram