arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Het gezicht van: Désirée Baan

Het gezicht van: Désirée Baan

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Désirée Baan.

Désirée is 34 jaar en eigenaresse van sieradenmerk Just Franky.

Je zit nog aan de goede kant van de dertig.

“Tja, het schijnt zo te zijn… Het gaat wel echt bizar hard. Vooral sinds ik een kind heb gekregen, vliegt de tijd helemaal voorbij. Het gaat allemaal drie keer zo snel.
Ik vind het wel heel leuk om ouder te worden. Natuurlijk heb je altijd zorgen en ook meer naarmate je volwassen bent, maar ik vind het proces van ouder worden heel mooi. Ik blijf mezelf ontwikkelen, ervaar alles intenser en ik heb (gelukkig) ook steeds meer mensenkennis.“

“Ik voel dus ook totaal niet de behoefte om weer vijfentwintig te zijn. Mijn zoontje gaat net naar school, dus mijn leven is ook weer wat gestructureerder. Ik heb mijn eigen bedrijf, een vaste groep vriendinnen om me heen en alles verloopt net weer wat soepeler. Ik ben echt gelukkig.”

Ik moet echt beter voor mijn huid zorgen, maar ik kan het gewoon echt niet opbrengen. Ik heb er geen zin in.

Gezond leven

“Eerlijk? Ik probeer gezond te leven, maar ik hou wel van een feestje en een wijntje op z’n tijd. Sporten doe ik niet, maar dat hoeft volgens mij ook niet met een zoon van 4 jaar die elke ochtend om zes uur ’s ochtends wakker is. Ik ben alleen maar de hele dag aan het rennen, vliegen, hollen, vallen, springen en mezelf in duizend verschillende bochten aan het wringen. Ik ben ’s avonds gewoon echt afgebrand. “


“Ik ga ook niet mee in de hype van gezond eten. Ik eet gewoon echt wat ik lekker vind. Ik ben alleen niet van de koolhydraten. Dat vind ik gewoon te zwaar, dat ligt echt als een blok op mijn maag. Vooral ’s avonds vind ik het fijn om licht te eten. Ik let erop dat ik voldoende groente eet en mijn vitamines binnenkrijg, maar verder eet ik niet extreem bewust.”

“Ik ben ook echt blij met mezelf. Ik ben blij met wie ik ben. Natuurlijk word ik niet zo wakkers ’s ochtends en ik moet er ook wel iets aan doen om er zo uit te zien, maar ik ben tevreden met wie ik ben.
Ik leef ook heel bewust. Misschien heeft dat ook wel met leeftijd te maken? Ik kan ook echt genieten van de kleine dingen. Er zijn heus momenten dat ik uitkijk naar een vakantie, maar ik probeer wel heel erg in het ‘nu’ te leven.”

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

“Ik heb niet echt een ritueel. Ik gebruik ook helemaal niet zo veel producten: een tonic en een crème van Environ. Ik gebruik eerst de Skin EssentiA Moisturizing Toner en daarna de Vita-antioxidant AVST 3. En ’s avonds doe ik precies hetzelfde. Verder niks."

"O ja, ik gebruik wel vaak Bio-Oil voor mijn gezicht. Ik wissel het af. De ene avond gebruik ik Environ en de andere avond Bio-Oil. Een vriendin heeft me ooit de tip gegeven dat Bio-Oil heel goed is om je huid te voeden en ik vind het echt heel lekker. Echt top.”


“Ik heb geen bleke huid, maar daar ben ik mee geboren. Ik probeer juist zo veel mogelijk uit de zon te blijven. In de zomer gebruik ik sowieso altijd factor 30, maar verder zit ik ook nooit met mijn gezicht in de zon. Ik denk echt dat dat zo slecht voor je huid is. “

"Verder doe ik echt niks bijzonders. Als ik iets moet benoemen wat opvalt, dan is het natuurlijk mijn haar. Maar daar doe ik ook praktisch niks aan. Geen speciale shampoo, geen speciale manier van verzorgen, niks. (Lachend:) Daar word ik dan wel ’s ochtends zo mee wakker.”

Wat is jouw beautyzonde?

“Ik verzorg mijn huid slecht. Volgens mij zou het echt goed zijn als ik wat vaker naar de schoonheidsspecialiste zou gaan. (Lachend:) Misschien zou het goed zijn als ik überhaupt naar de schoonheidsspecialiste zou gaan."

"Ik moet echt beter voor mijn huid zorgen, maar ik kan het gewoon echt niet opbrengen. Ik heb er geen zin in. Ik hou er ook niet van als mensen aan me zitten te plukken. Ik denk dat dat echt mijn zonde is.”

Wat is jouw beautytip?

“Jezelf zijn, kunnen laten zien hoe je je voelt. Als je je vanbinnen lekker voelt, dan straal je dat ook onbewust uit. Daar kan niks tegenop, daar ben ik echt heilig van overtuigd.

"En mag ik preken voor eigen parochie? Ik denk dat sieraden daar ook zeker aan kunnen bijdragen. Ik voel me namelijk echt anders als ik mijn armbandje of kettinkje niet om heb. Onaangekleed, kaal… Ik heb altijd een handgeschreven collier om met de naam van mijn zoon en een bar met daarop Mr. Jax. Het is zo persoonlijk, echt iets voor mezelf. Ik draag mijn sieraden ook altijd bij me. Altijd. Tijdens het zwemmen, slapen, vakantie. Altijd en overal, het maakt niet uit.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik denk een 8. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik gezegend ben met een makkelijke huid. Vooral als je kijkt hoe weinig ik eraan doe. Ik heb geen droge huid, geen oneffenheden en geen wijde poriën. Ik ben gewoon tevreden. “

“Waarschijnlijk zou ik ook wel vaker naar de schoonheidsspecialiste gaan als mijn huid niet zo goed zou zijn. Ik vind alleen echt niet dat ik aan de bak hoef, het is allemaal wel prima. Ik ben niet zo kritisch. Ik ben wie ik ben en ik ben daar echt heel relaxed in. “

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram