arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Delia Erdogan

Het gezicht van: Delia Erdogan

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Delia Erdogan.

Delia is 26 jaar en werkzaam als huidtherapeute.

26 jaar, dan ben je toch nog niet bezig met anti-aging?

"Er is tegenwoordig zo veel bekend over hoe je mooi oud kan worden, dat ik er nu al mee bezig ben. Ondanks dat ik pas 26 jaar ben, gebruik ik bijvoorbeeld wel al anti-agingproducten met retinol. En ter preventie slik ik ook supplementen van LaVieSage. Ik vind namelijk dat je je huid van twee kanten moet verzorgen, van binnen- en van buitenuit. Op die manier probeer ik huidveroudering zo veel mogelijk te voorkomen."

"Een hoofddoek wordt al snel geassocieerd met onderdrukking, maar ik voel me er juist fijn bij. Zonder mijn hoofddoek voel ik me niet compleet, hij hoort bij mij. Het is alleen wel zo dat de focus hierdoor juist op mijn huid ligt, dat is het eerste waar je naar kijkt. Des te belangrijker dat ik een goede huid heb."

Botox

"Ik gebruik nog geen botox of fillers, met de nadruk op 'nog', want ik ben er zeker niet op tegen. Ik ben wel van mening dat voordat je eraan begint, je zo lang mogelijk op een natuurlijke manier het uiterste uit je huid moet halen. Toch komt er een moment dat je zelfs met de beste producten je fronsrimpel niet meer weg krijgt. Daar ben ik wel van teruggekomen; op een gegeven moment heb je gewoon botox nodig om te voorkomen dat je die spier continu blijft aanspannen."

"Vroeger heb ik heel erg last van acne gehad, maar gelukkig kun je dat nu bijna niet meer zien. Het blijft wel een punt van zorg, zodra ik te veel melkproducten eet, dan merk ik het meteen. Sowieso als ik slecht eet, dan zie je dat gelijk aan mijn huid. Niet meer zoals vroeger, maar toch... En trouwens: twee kinderen hakken er ook in. Mijn jongste is pas 4 maanden oud, dus ik zit waarschijnlijk nog vol met hormonen, maar ik merk wel dat mijn huid er een stuk slechter op is geworden."


Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik gebruik eigenlijk twee merken door elkaar, Image Skincare en Janmarini. Van die laatste ben ik niet helemaal lyrisch, maar er zijn wel een aantal producten die ik gewoon graag gebruik."

"'s Ochtends reinig ik eerst mijn gezicht en daarna exfolieer ik mijn huid met Iluma Intense Brightening Exfoliating Powder. Dat is geen scrub, maar een poeder om dode huidcellen mee te verwijderen. Daarna het Image Ageless Anti-aging Serum, dan Vital C en dan gaat daar nog de dagcrème overheen. En in geval van nood dan gebruik ik I Rescue Post Treatment Recovery Balm. Maar die dient echt alleen als SOS. als ik bijvoorbeeld net een Bio-peeling heb gedaan en ik wil voorkomen dat ik ga vervellen."

Image Skincare

"'s Avonds reinig ik natuurlijk weer mijn huid en daarna gebruik ik een crème met retinol. Ik kies eigenlijk tussen de nachtcrème van Janmarini, die is wat minder sterk en die van Image. Meer doe ik 's avonds niet."


"In het weekend gebruik ik de Dermaroller en dan doe ik daar eigenlijk altijd retinol overheen. Het is zo'n geweldige techniek en het effect is zo mooi. Het heeft ook enorm geholpen met mijn acnelittekens. En nu met mijn beginnende lijntjes, die rol ik er zo mee weg.'

Wat is jouw beautytip?

"Exfoliëren. Ik ben van mening dat je standaard een glycolzuurpeeling of een scrub in huis moet hebben. Je bouwt zo snel dode huidcellen op, en dan is het juist van belang dat je je huid exfolieërt. En je hoeft er heus geen rekening mee te houden of de zon schijnt, als je je huid daarna maar goed beschermt.
Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je na een professionele peeling in de tuin gaat liggen, maar als je verantwoord met de zon omgaat, is er geen reden om je huid niet regelmatig te exfoliëren. Je producten worden beter opgenomen en je ziet er gewoon beter uit."


Wat is jouw beautyzonde?

"Het lukt me niet altijd om even goed te eten. 's Avonds eet ik meestal wel gezond, maar tussendoor eet ik vaak slecht. Ik werk vaak op onregelmatige tijden en als het druk is, dan kies ik eerder voor 'snel'; een tosti, een maaltijdreep of gewoon iets makkelijks. Nog een reden om trouw mijn supplementen te slikken."

"En ik heb een zwak voor chocolade, maar wie niet? Ik ben nu wel overgestapt naar 80% pure chocolade en dan heb ik in principe aan één stukje genoeg, maar ik moet echt geen Milkareep in huis hebben liggen. Dan kan ik de verleiding niet weerstaan."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8,5. Ik ben op zich best blij met mijn huid, maar moet er wel veel aan doen om hem zo te houden zoals hij nu is."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram