arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Daniëlle Luimes

Het gezicht van: Daniëlle Luimes

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Daniëlle Luimes

Daniëlle is 31 jaar en werkzaam als brandmanager bij Beachlife.

31 jaar, merk je dat je ouder wordt?

"Ik ben totaal niet bezig met leeftijd, maar ik vind wel dat het allemaal heel hard gaat. Vroeger had ik zo'n beeld dat als ik later 25 jaar was, ik minimaal zou samenwonen, een gezin zou hebben en een hond. Echt zo'n beeld van; huisje, boompje, beestje. Ik kan inmiddels zeggen dat ik dat dus niet gered heb, op mijn 25ste was ik daar echt nog niet mee bezig."

"Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik enigszins het gevoel heb alsof het leven aan me voorbijgaat. Ik probeer wel in het 'nu' te leven, maar dat gaat me niet altijd even goed af. Ik zit op een rijdende trein, die net iets te hard gaat. Ik weet ook dat het goed zou zijn als ik af en toe even stil zou staan om te kijken naar wat ik tot nu toe allemaal bereikt heb en misschien zelfs even zou moeten evalueren wat ik anders had kunnen doen, maar daar vind ik de ruimte niet voor. Ik blijf maar doorgaan, zonder echt van het leven te genieten."


"Ik weet eigenlijk ook niet eens waar ik naartoe wil. Ik heb mezelf ook echt voorgenomen om even een stapje terug te zetten. Dichter bij mezelf te komen, minder gehaast te zijn en meer te letten op de kwaliteit van het leven."

"Ik ben best sportief. Loop vaak hard, rondjes van 10 kilometer en sinds kort boks ik ook. Ik was er altijd bang voor, maar ik vind het echt zo fijn, het geeft zo veel voldoening. Ben ook echt heel fanatiek, kan alles eruit gooien en ga echt tot het gaatje. En daarna ga ik gelijk door naar yogales."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik het liefst de producten van Babor. 's Ochtends en 's avonds reinig ik eerst mijn huid met Hy-Öl en daarna ook nog met de Phytoactive Base, een kruidenextract speciaal voor de droge huid.
Ik vind het echt zo'n fijn merk. Ik heb een gevoelige huid en als ik mijn gezicht met Babor schoonmaak, dan voelt mijn huid niet zo ruw aan, maar juist heel zacht. En daarna breng ik ook nog een serum aan van Babor en de Daily Mattifying Cream."


"Als ik tijdelijk even geen geld op mijn rekening heb staan, dan koop ik de producten van de Hema, It's My Beautiful Skin Day. Ik moet dus zeggen dat die eigenlijk bijna net zo goed werken voor mijn huid. Daar gebruik ik ook het serum van en de Mattifying Cream. Het enige verschil is dat Babor misschien net even iets lekkerder voelt na afloop."

"Mijn hangende oogleden zijn een punt van zorg. Ik heb al bedacht dat ik rond mijn 40ste een ooglidcorrectie ga laten doen. De huid van mijn ogen is nu al slap. En ik sta ook echt wel open voor botox en fillers. Het is niet zo dat ik mijn hele gezicht wil verbouwen en kraaienpootjes vind ik bijvoorbeeld wel mooi, maar ik zou wel iets aan mijn fronsrimpel en de rimpels in mijn voorhoofd willen doen."

Wat is jouw beautytip?

"Droogshampoo na het föhnen! Ik heb fijn haar, maar met behulp van droogshampoo zorg ik voor enorm veel volume. Het is heel simpel: na het wassen doe ik eerst een serum in mijn haar om het te beschermen tegen het föhnen. Ik blondeer mijn haar, dus het is best droog. Na het föhnen, als mijn haar helemaal droog is, gebruik ik altijd een droogshampoo. Zelfs als ik net mijn haar gewassen heb. Droogshampoo zorgt ervoor dat je haar lekker ruikt en geeft dus extra volume aan je haar."

"Je kunt ook nog volumepoeder voor je haar gebruiken, maar dat voelt vaak zo stug aan. En het is lastig te doseren. Droogshampoo heeft hetzelfde effect, maar met het voordeel dat je daarna ook nog gewoon met je handen door je haar kan."


Wat is jouw beautyzonde?

"Gelukkig ben ik niet de enige, maar ik heb soms gewoon geen zin om mijn huid te reinigen. Zelfs als ik onder de douche sta, heb ik nog niet de puf om mijn gezicht schoon te maken. Het komt heus niet vaak voor, maar één keer per maand schiet ik zo mijn bed in."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 5,5. Ik vind mijn huid niet mooi. Ik heb een dunne huid, last van couperose en ik vind mijn sproeten echt verschrikkelijk. Anderen vinden dat dus vaak heel leuk, maar ik vind ze vreselijk."

"En ik teken snel. Als ik moe ben, dan zie je dat gelijk aan mijn huid. En mijn huid is ook echt onrustig qua kleur. Ik word bijvoorbeeld wel snel bruin, maar dan meer rood in plaats van egaal bruin. Dat vind ik ook zo lelijk."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram