arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Conny Fransen

Het gezicht van: Conny Fransen

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Conny Fransen.

Conny is 51 jaar en werkzaam als vrijwilliger in een kringloopwinkel.

Vind je het leuk om ouder te worden?

"Nee, ik heb mijn vijftigste verjaardag ook echt in stilte doorgebracht. Ik heb gewoon gewerkt, maar ik heb het tegen niemand verteld dat ik jarig was. Ik weet het niet waarom ik er zo'n moeite mee had. Ik wilde er gewoon op geen enkele manier aan herinnerd worden."

"Ik heb veel meegemaakt en dat zie je. Het leed is van mijn gezicht af te lezen. Daar baal ik van. Ik zou echt zo graag een fris gezicht willen hebben. En door mijn wal zie ik er altijd erg moe uit. Ik heb er al meer dan 15 jaar last van. Als ik in de spiegel kijk, dan kijk ik niet naar mijn gezicht, ik zie alleen maar die wal.
Ik zie er ook echt tegenop om ouder te worden. Als het nu al zo erg is... Het gaat alleen nog maar meer hangen.
Ik probeer ook echt om zo veel mogelijk goede verzorgingsproducten te gebruiken, om het toch een beetje tegen te houden."

McDonald's

"Ik probeer redelijk gezond te leven, maar ik zondig natuurlijk ook weleens. Ik eet veel knoflook en groente zoals sla, dus ik doe absoluut mijn best. Maar ik eet ook af en toe McDonald's tussendoor, hoor. Ik weet dat het niet gezond is, maar ik vind een McFish af en toe zo lekker."

"Als ik het kon betalen, dan had ik zeker botox gewild. Maar het belangrijkste is toch die wal. Ik heb er alleen het geld niet voor. Ik heb altijd in de zorg gewerkt, maar twee jaar geleden ben ik ontslagen en van de WW uiteindelijk in de bijstand terechtgekomen. Daar heb ik veel moeite mee gehad. Nu werk ik als vrijwilliger in een kringloopwinkel, maar ik blijf het moeilijk vinden om te accepteren."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik niet zo veel producten: 's ochtends maak ik mijn gezicht schoon met Micellair water van Garnier en een wattenschijfje. En dan gebruik ik het serum en de dagcrème van Boost, No7. Die speciale trouwens, voor 45-plussers."

Gelukkig is misschien een te groot woord, maar al met al ben ik wel een tevreden mens.

"Ik heb van Boots ook de nachtcrème, maar die wil ik nog weleens vergeten. Een paar uur voordat ik naar bed toe ga, reinig ik mijn gezicht en dan neem ik me voor een nachtcrème op te doen, maar dat vergeet ik dan. Of ik denk: 'dat komt morgen wel weer'. Heel stom, want dat is net zo belangrijk als een dagcrème. Waarschijnlijk laksheid of zo."

"En eén keer per week scrub ik mijn gezicht onder de douche. Ik ben sinds kort ook begonnen met een zonnebrandcrème. Maar pas sinds ik weet hoe belangrijk het is. Had ik dat vroeger maar geweten... Wat heb ik veel in de zon gelegen; uren met olijfolie liggen bakken. Ik denk dat ik daardoor ook veel zonschade heb opgelopen. Je ziet het ook aan mijn gezicht, ik heb pigmentvlekken en couperose."


Wat is jouw beautyzonde?

"Chocolade... Milka met noten. Toch wel twee of drie repen per week. Daarna heb ik altijd spijt en neem ik mezelf voor om de volgende keer te minderen."

"Vroeger had ik helemaal niet de behoefte om te snoepen, was ik altijd druk en tijdens mijn werk dacht ik er niet eens aan. Maar sinds ik thuis zit, ben ik meer gaan eten. Ik ben ook nog nooit zo zwaar geweest als nu. Voorlopig misschien even geen chocolade meer."

Wat is jouw beautytip?

"Blijf met je gezicht uit de zon. Anders moet je je insmeren met een sunblock, het liefst factor 50. En iets wat ik zelf niet doe: sporten. Ik zit nooit stil, ben de hele dag in beweging, maar sporten doe ik niet. Ik zou het wel moeten doen, gewoon om wat strakker te worden. En voor je geest schijnt het ook goed te zijn, je maakt tijdens het sporten ook endorfine aan."

Welk cijfer geef je aan huid?

"Een 6. Ik vind het moeilijk om mezelf een hoger cijfer te geven, wetende dat ik in het verleden zo veel zonschade heb opgelopen. Daarnaast spelen mijn wallen en couperose natuurlijk ook mee. Gelukkig is misschien een te groot woord, maar al met al ben ik wel een tevreden mens."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram