arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Claudia Struijck

Het gezicht van: Claudia Struijck

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Claudia Struijck.

Claudia is 46 jaar en werkzaam als social influencer. Ook heeft ze haar eigen website, Beautytag.nl

Merk je dat je ouder wordt?

"Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Natuurlijk als ik in de spiegel kijk, dan zie ik wel dat ik ouder ben geworden, ik heb meer lachrimpels, maar ik vind dat mijn huid er wel goed uitziet. Als je kijkt naar mijn leeftijd. Het kan natuurlijk ook liggen aan mijn genen, want ik heb een Indonesische achtergrond. Natuurlijk, ik ben in de loop der jaren ouder geworden, maar ik vind wel dat mijn huid in een goede conditie is."

Sporten? Nee, ik sport niet. Ik zou het eigenlijk wel moeten doen, want ik vind eten zo gezellig.

"Ik heb meer levenservaring, ben wijzer geworden en weet precies welke mensen ik in mijn binnenste kring wil hebben en welke niet. Ik wil in ieder geval geen mensen meer om me heen die me leegzuigen. Die alleen maar energie nemen, in plaats van geven. Ik omring me liever met echte mensen. Zo ben ik zelf ook, what you see is what you get."

Gezond leven

"Ik probeer gezond te leven, maar het moet wel in balans zijn. Ik eet zo veel mogelijk verse producten, in ieder geval geen pakjes. Veel verse groente, fruit, groene thee en water, je kent het wel. Ik moet er alleen bij zeggen, ik ben een echte Bourgondiër. Ik hou heel erg van eten en drinken. (Lachend:) heel erg."

"Sporten? Nee, ik sport niet. Ik zou het eigenlijk wel moeten doen, want ik vind eten zo gezellig. Vooral met vrienden, wijntje erbij, gin tonic en lekkere hapjes. Ik hou gewoon van het leven, altijd al gehad. Het is zo kort allemaal, daarom moet je er intens van genieten."

Dat vind ik ook zo mooi aan personal skin care, het is geen kant-en-klaarpotje. De ingrediënten zijn zo puur en het serum wordt ter plekke bereid.

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Heb je even? Ik doe veel en verzorg mijn huid echt heel goed. Ik verwen mijn huid ook echt. Ik gebruik de reinigingsproducten van Babor, personal skin care van Universkin en 's avonds soms ook nog Image Skincare."

"Ik gebruik eerst 4 keer een pompje van HY-ÖL en dan 2 pompjes van Phytoactive en dat wordt samen een soort melkachtige substantie. That's it en dan spoel ik mijn gezicht af met water. Als mijn huid lekker schoon is, dan gebruik ik de producten van Universkin. Ik ben er 6 weken geleden mee begonnen en ik heb het sindsdien elke dag trouw gebruikt, zelfs tijdens mijn vakantie."

Personal Skin care

"Dat vind ik ook zo mooi aan personal skin care, het is geen kant-en-klaarpotje. Ik heb eerst een uitgebreide huidanalyse laten doen bij FYEO en daarna is het serum daar ter plekke bereid."

"Ik denk echt dat deze vorm van huidverzorging de toekomst is. Er is steeds meer bewustwording, vooral in mijn leeftijdscategorie. Het gaat tegenwoordig om zo gezond mogelijk oud worden.
Natuurlijk speelt geld ook een rol. Natuurlijk is personal skin care niet goedkoop, maar ik vind Universkin ook weer niet heel duur. Gewoon, ertussenin."


"Vitamine C is wel mijn 'holy grail'. In mijn serum zit 2 keer 7% vitamine C en 's avonds gebruik ik vaak ook nog de vitamine C-reiniger van Image, die vind ik ook heel fijn. Daar heb ik ook veel producten van."

Wat is jouw beautytip?

"Reinigen, reinigen en nog eens reinigen. Altijd en overal. En natuurlijk ook wel met goede reinigingsproducten. Ik reinig altijd mijn huid, hoe moe, brak of dronken ik ook ben."

"En drinken. Water, groene thee, gember- of citroenthee. Misschien standaardtips, maar ik denk echt dat het heel goed voor je huid is."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik denk dat het toch wel de wijn, gin tonic en sushi is. Misschien gek dat sushi er ook tussenstaat, maar het schijnt dus dat in die rijst heel veel suiker zit. Maar goed, ik ben er dol op.
En wat ook echt heel slecht voor mijn huid is, is droge metworst uit Groningen. Daar ben ik ook zo gek op. Ik eet hem in één ruk op, voordat ik het weet heb ik weer een plak worst in mijn mond. Maar ik krijg er echt ontstekingen van, bij mijn kaaklijn. Echt van die onderhuidse rode bulten."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"O jeetje, toch wel een 8. Ik ben wel tevreden met mijn huid, op mijn pigmentvlekken na. Mijn huid is mooi, maar ik ben wel gevoelig voor pigment. Eén keer per jaar doe ik een kuur van 3 vitamine C-peelingen en daarna heb ik geen pigmentvlekken meer. Dat scheelt al de helft."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram