arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Claudia Anna van Liempd

Het gezicht van: Claudia Anna van Liempd

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Claudia Anna van Liempd.

Claudia is 47 jaar en werkzaam als directrice van JC Imp.

47 jaar, dan komt de vijftig in zicht.

"Lekker juist. Ik ben totaal niet bezig met het feit dat ik oud word. Als ik foto's zie van vroeger, dan zie ik er nu ook beter uit dan toen."

"Destijds had ik een zwangerschapsmasker, niet te zuinig. Het is waarschijnlijk ontstaan door een combinatie van de pil, antibiotica en te veel zon. Na een vakantie in Portugal zat mijn hele gezicht ineens helemaal onder de pigmentvlekken."

Melasma

"Ik ben daar als jonge meid echt zo onzeker over geweest. Ik deed er echt alles aan om mijn melasma te camoufleren, vooral met heel veel make-up en totaal verkeerd. .
Als ik een keer wel het lef had om zonder foundation naar buiten te gaan, dan keek iedereen me raar aan, of kreeg ik de vraag wat er op mijn gezicht zat."

"Ik gebruik botox rond mijn kraaienpootjes, maar fillers probeer ik te vermijden. Ik heb van nature al zo'n bolle toet, dus dan zijn fillers ook eigenlijk niet nodig. En aan mijn mond wil ik ook niet komen."

"Ik probeer zo veel mogelijk gezond te leven, maar ik leef wel voor twee. Ik ben veel onderweg, heb een druk sociaal leven en maak muziek. Ik speel in een big band en speel vaak in het weekend. Dat betekent veel korte nachten, met bijbehorende gezelligheid. Gelukkig zie je dat niet aan mijn huid, alleen aan mijn ogen. (lachend): Die zijn soms iets kleiner en rood, maar daar kan ik niks aan doen. En als dat het is, mag ik zeker niet klagen."


"Ik probeer zo veel mogelijk gezond te leven, maar ik leef wel voor twee. Ik ben veel onderweg, heb een druk sociaal leven en maak muziek. Ik speel in een big band en speel vaak in het weekend. Dat betekent veel korte nachten, met bijbehorende gezelligheid. Gelukkig zie je dat niet aan mijn huid, alleen aan mijn ogen. (lachend): Die zijn soms iets kleiner en rood, maar daar kan ik niks aan doen. En als dat het is, mag ik zeker niet klagen."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Sinds acht of negen jaar gebruik ik de producten van dr. Obagi, ZO Medical afgewisseld met ZO Skin Health waarbij de focus ligt op pigmentatie. Ik reinig mijn gezicht eerst met de Foamacleanse en daarna scrub ik mijn huid met de Vitascrub of de Exfoliating Polish, dan Cebratrol, C-Bright (voor de vitamine C) en natuurlijk de Daily Power Defense en een zonbeschermer van ZO of Colorescience."

"Op papier lijkt het veel, maar ik ben echt zo klaar. Al helemaal als ik het vergelijk met vroeger, toen was ik zo veel tijd kwijt om mijn pigmentvlekken te verdoezelen."

"Vanwege mijn pigmentvlekken gebruik ik twee keer per dag vitamine C. 's Avonds was ik mijn gezicht weer met de Foamacleanse, daarna de Balatone, dan dus het vitame C-serum en als laatste Retamax of Overnight Recovery. Het leuke is, dat mijn melasma eerst om de medische producten van Zein Obagi vroeg, maar dat ik nu alles gewoon onder controle kan houden met de cosmetische producten."


NUFACE

"NUFACE is mijn nieuwe kindje, een apparaat waarmee je met behulp van microstroom de contouren van je gezicht kunt verbeteren en liften. Van microstroom is aangetoond is dat hij de aanmaak van ATP-productie stimuleert, de drijvende factor achter collageen en elastine, en dat het de tonus van de spier verstevigt. In het begin deed ik het 5 dagen per week, 5 minuten per dag en nu is het alleen een kwestie van bijhouden. Er zit ook een speciaal hulpstuk bij voor je ogen, en een hulpstuk met infrarood, rood en amberkleurig licht. Ik gebruik hem echt voor het verstrakken van mijn kaaklijn."


Wat is jouw beautyzonde?

"Roken, maar dat zie je dus niet aan mijn huid. Ik rook niet consequent, het komt ook vaak genoeg voor dat ik stop, om vervolgens weer te beginnen. Alleen zie ik geen enkel verschil aan mijn huid tussen roken en niet roken."

Wat is jouw beautytip?

"Zorg dat je lekker in je vel zit, ongeacht hoe je eruitziet. Misschien vind je het juist wel fijn om paars haar te hebben, groene oogschaduw en oranje lippenstift te dragen, maar als jij je daar goed bij voelt, dan moet je dat vooral doen. Het is belangrijk om elkaar niet te veroordelen, je bent leuk om wie je bent."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 9. Echt, ik kan niks anders zeggen. Binnenkort een 3 step stimulation peel en ik ben helemaal happy."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram