arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Claire Sepp

Het gezicht van: Claire Sepp

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Claire Sepp.

Claire is 41 jaar en founder van SepPR.

Vind je het leuk om ouder te worden?

"Superleuk, maar het is wel veel meer werk. De ene dag sta ik op als een rozenblaadje en de andere dag als een herfstblad. Beetje dat idee... Boven de veertig zijn er ineens goede en minder goede dagen. Het duurt soms ook gewoon heel lang voordat ik 's ochtends uit de kreukels ben. En dat had ik vroeger niet, toen zag ik er gewoon altijd hetzelfde uit."

"Ik word wel steeds stoerder, krachtiger. Toen ik jong(er) was, was ik veel meer beïnvloedbaar, wiebeliger en minder zeker. Onzeker wil het niet noemen, maar minder zeker van mijn zaak. Nu ben ik wat meer 'in control'."

Hot Yoga

"Volgens mij doe ik het wel goed: ik drink af en toe en ik rook alleen als ik een borrel opheb. Ik sport wel te weinig, maar er is hoop, want ik heb sinds kort de hot yoga ontdekt en dat vind ik echt subliem.
Ik heb echt alles geprobeerd, van touwtrekken tot aan zwemmen, maar dit is echt iets waar ik heel blij van word. Het is gelukkig ook niet zo zweverig, want daar word ik heel nerveus van. De muziek is fijn, de ruimte is fijn en de mensen zijn aardig. Het is alleen pokkeduur, ongeveer 800 euro per jaar, dat vind ik best wel veel geld."

Botox

"Sinds mijn dertigste gebruik ik botox. Eerst mijn frons, maar al snel volgden mijn kaakspieren. Ik knars enorm en sindsdien hou ik dat één keer per jaar bij. Niet te veel hoor, want anders krijg je zo'n smal gezicht (zie: jaw slimming) en dat past niet bij mij. Het werkt wel verslavend, want je hebt het allemaal zelf in de hand, je kan ineens bepalen hoeveel rimpels je hebt."

"Inmiddels ben ik iets gematigder. Ik gebruik nog steeds wel botox en fillers, maar minder. Achteraf gezien heb ik in het verleden soms wat te veel gebruikt. Maar ook daarin groei je, dat moet je leren.
Plus: ik ben 41 jaar, dus ik kan er niet meer uitzien als dertig. Dat kan gewoon niet, ook niet ten opzichte van mijn dochter, dat voelt gewoon niet prettig."


Hoe ziet jouw huidverzorgings eruit?

"Ik ben verslaafd aan Clarins Baume Lèvres Multi-Réparateur. Ik ben er echt zo aan gehecht, ik heb mijn blauwe tube altijd bij me. Nou ja, ik ben hem eigenlijk altijd kwijt, maar in principe zit er eentje in mijn tas. Ik gebruik hem bijna mijn hele leven al en ik sta er ook om bekend: Claire en haar blauwe tube. Er zit rozencrème in en dat is het enige ingrediënt wat bij mij helpt tegen droge lippen.
Ik snap ook de fascinatie voor Elisabeth Eight Hour Cream niet. Ben ik nou de enige die dat product zo vindt stinken?"

"'s Ochtends reinig ik mijn gezicht en daarna gebruik ik een serum en dagcrème van emerginC. Ik heb de Earth Hydrating Phytelene, maar ook de Hyper Vitalizer Cream. Verder niet zoveel, behalve een beetje make-up."


Too Faced Hangover

"Ik heb een droge, vochtarme huid, bijna eczeemachtig. Ik moet echt veel smeren en ik vind het lekker om gedurende de dag Too Faced Hangover te gebruiken. Hij is heel fijn, maar ik vind het stiekem ook gewoon een cool product.
En ik heb trouwens ook veel rood in mijn gezicht. Droog en rood, dus ik smeer 's avonds ook vaak Cicapair op mijn huid. Daar wordt het allemaal wat rustiger van. O, en dan nog Visine tegen droge ogen en dan zie ik er met een beetje geluk de volgende ochtend weer fris en fruitig uit."


Gold Collagen

"En het masker van Gold Collagen werkt bij mij als een tiet. Ik weet niet waarom, maar dat masker doet mijn huid zo'n goed. Ik vind het helemaal geweldig, het werkt als een dolle. Als ik het gebruik, zie ik er minimaal twee dagen beter uit. Mijn huid zuigt het gewoon op.
Ik heb nu ook Quanis ontdekt, een filler zonder naalden. Is iets nieuws uit Japan en dat gebruik ik voor de fijne lijntjes rond mijn mond. Sowieso vind ik het leuk om verschillende producten te gebruiken.
"

Wat is jouw beautytip?

"Wees lief voor je huid. Kies niet voor te agressieve behandelingen. Ik hou zelf niet van peelen, dus ik raad het ook gewoon iedereen af. Ik ben van mening dat je juist lief moet zijn voor je huid. Voeden, in plaats van aanvallen.
Maar ook weinig stress, voldoende slapen, niet roken. Dat soort dingen. Of is dat suf?"


Wat is jouw beautyzonde?

"Water. Ik drink bijna niks. Ik vergeet gewoon te drinken. Dan kom ik er aan het eind van de dag achter dat ik niks gedronken heb, behalve drie koppen koffie. Zo stom. En suiker. Is dat een eigenlijk een zonde? En te weinig sporten..."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7,5, maar dat heeft er vooral mee te maken dat hij zo droog is. Daar ben ik natuurlijk deels ook zelf verantwoordelijk voor, maar dat is wel een punt van aandacht."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram