arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Claire Berkhout

Het gezicht van: Claire Berkhout

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Claire Berkhout.

Claire is 47 jaar en werkzaam als selectiepsycholoog.

Vind je het leuk om ouder te worden?

"Ik begin vanbinnen in ieder geval een leuker mens te worden. Ik werk voornamelijk aan mijn binnenkant." (Lachend:) "Iets minder aan mijn buitenkant. Ik volg allerlei trajecten over persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het belangrijker dat ik me vanbinnen vrolijk voel en in balans ben, die buitenkant zie ik later wel weer."

"Ik volg de cursus 365 succesvol, (Note: David en Arjan, even gratis reclamemomentje) en ik ben ook lange tijd in therapie geweest. Verder allerlei Tony Robbins-achtige dingen. Ik volg zijn video's op YouTube.
Gelukkig zijn is ook een keuze, dat is het laatste wat Tony Robbins mij heeft geleerd. Je kan elke dag weer kiezen om gelukkig te worden. Dat wil ik ook toepassen in het dagelijks leven. Ik probeer me te concentreren op de positieve dingen in het leven en veel leuke dingen te doen.
En mensen helpen maakt ook gelukkig. Ik probeer het heel breed te trekken, daarom heb ik me nu ook ingeschreven om voedselpakketten uit te delen aan vluchtelingen. Over de hele linie probeer ik me persoonlijk te ontwikkelen en het geluksgevoel te vinden."

Botox

"Botox komt niet echt in me op. Ik ben er gewoon nog niet mee bezig. Nog niet. Ik hoor het wel steeds meer om me heen. Ik heb veel vriendinnen die erover praten." (Lachend:) "Sommige vriendinnen praten er juist niet over, maar die zie ik wel steeds jonger worden. Ik ben er gewoon nog niet mee bezig. Misschien komt het ooit nog."

Gezond leven

"Sporten zit wel in mijn systeem. Ik doe drie keer per week XCO, dat is binnen, in een groep en op muziek. Ik vind het vooral heel gezellig. Verder: bewust eten, bewust leven en gezond. Niet extreem. Het moet wel te combineren zijn met het gezin."
Ik heb zo'n waterzuiveringsinstallatie. Water drinken is goed voor je, maar dan wel zonder allerlei hormonen en andere toestanden. En verder drink ik elke dag zo'n green juice van Jesse van der Velde. Daar zitten volgens mij 28 verschillende vitamines in. Het zal allemaal wel. Ik vind het vooral makkelijk. Hup, één slok en het is in de pocket."


Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"'s Ochtends reinig ik mijn huid met het speciale water uit mijn zuiveringsinstallatie. Dat schijnt als een soort tonic te werken. Daarna gebruik ik de producten van Kiehl's en Comfort Zone. De dagcrème van Kiehl's, zonder factor en een zonnebrandcrème van Comfort Zone. Die meng ik vaak met mijn foundation van MAC."

"Ik gebruik elke dag een zonnebrandcrème, maar ik zit eigenlijk nooit in de zon. Vroeger wel hoor, dan smeerde ik mezelf met olie in en dan ging ik liggen bakken. Nu nooit meer, zeker niet op het heetst van de dag.
Ik ben meer van de
zelfbruinende lotion. Alhoewel, tijdens mijn laatste vakantie heb ik het gebruikt en werden al mijn handdoeken bruin. Nu ik er zo over nadenk was het niet voor herhaling vatbaar en ik heb ook het idee dat ik er een aantal pigmentvlekken aan over heb gehouden."


Wat is jouw beautyzonde?

"Tja, zoet is mijn ding. Even een 'slokje' hagelslag of een hapje Nutella. Ik ben me er bewust van en probeer het binnen de perken te houden, anders wordt het zo'n gewoonte. Ik heb me voorgenomen om nu even niet meer die kast in te duiken. Maar naast dit chocoladeverhaal heb ik verder echt iets. Ik heb in ieder geval niet elke dag een zonde."

"Ik drink geen alcohol. Nou ja, nauwelijks, maximaal 1 glas per maand. En roken heb ik nooit gedaan. Daar snap ik helemaal het idee niet van. Daar heb ik nooit iets van gesnapt. En verder drink ik maximaal twee koffie op een dag."

"Ik ben echt heel gedisciplineerd en consequent. Ik moet toegeven dat ik gisteren wel weer een roze koek heb gegeten, maar dat was een vegan roze koek. Schijnt toch minder erg te zijn. Ik hoef niet echt af te vallen, maar ik wil ook niet aankomen. Het is oké zo, maar je merkt wel dat het er op een bepaalde leeftijd ook weer moeilijker af gaat."

Wat is jouw beautytip?

"Blijven bewegen, dat is toch wel tip nummer 1. Verder moet je niet zo kritisch zijn, je niet blindstaren op al die rimpels. (Lachend:) "Maar misschien is dat geen goede reclame voor al die botoxinstituten."


"Maar ik denk echt dat acceptatie bijdraagt aan je geluksgevoel. Misschien is mijn grijze haar daar wel het goede voorbeeld van. Sinds ik doorhad dat grijs haar hip was, ben ik gestopt met het verven van mijn haar. Het scheelt me zo'n hoop gedoe, stress en frustratie. En de kleur was toch nooit precies zoals ik hem wilde hebben: gewoon donkerbruin in plaats van donkerbruin met een rode gloed."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Alleen aan mijn gezicht, of ook aan de rest van mijn lichaam? Ik heb op mijn been een grote spatader, waar ik echt iets aan wil laten doen. Hij kriebelt af en toe, maar jeuk schijnt normaal te zijn. En ik heb soms last van vermoeide benen. Maar ik vind het ook niet mooi. Ik draag liever ook geen rokjes of korte broeken, omdat zo'n spatader toch in het zicht ligt."

"Verder ben ik wel blij, ik geef mijn huid wel een 8. Ik heb een bleke huid, maar geen pigmentvlekken. Ook bijna geen moedervlekken trouwens. Ik word wel snel rood, maar dat heeft altijd met de zon te maken.
Uit de zon blijven is toch de beste remedie. En insmeren. De zon is funest."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram