arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Claartje Schroder

Het gezicht van: Claartje Schröder

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Claartje Schröder.

Claartje is 30 jaar en werkzaam als foodblogger op Foodness.nl

30 jaar, een mijlpaal?

"Ik vind het wel meevallen. Ik heb mijn verjaardag groots gevierd met cocktails, wijn, palmbomen en ballonen. Het feest was zo leuk, dat ik het totaal niet erg vond om dertig te worden."

"Ik merk ook eigenlijk niet dat ik ouder word. Althans, alleen op een positieve manier. Ik ben zelfverzekerder, relaxter en maak me totaal niet meer druk om zaken die niet belangrijk zijn: als mijn haar niet goed zit, als een foto weinig likes krijgt op Instagram, of omdat iemand toch niet met me wil samenwerken. Whatever. Het is oké.
Qua uiterlijk ben ik volgens mij
niet veranderd. Ik zie in ieder geval nog geen verschil met vroeger. De lachrimpels die ik nu heb, had ik 5 jaar geleden ook al. (Lachend:) Volgens mij zitten ze er altijd al."

Foodness.nl

"Ik heb mijn hele leven al een fascinatie met koken. Volgens mij was ik 8 jaar toen ik mijn eerste maaltijd kookte. Doperwten/wortels uit blik, rijst en een stuk vlees. Vanaf mijn twaalfde kookte ik al 'echte' maaltijden.
Natuurlijk was het niet altijd een succes. De combinatie van slagroom, vla, hagelslag en ketchup werd niet echt gewaardeerd, maar ik denk dat dit soort mislukkingen me hebben geholpen om te ontdekken wat wel werkt."

Waarschijnlijk zit de Hema-dagcrème die ik nu gebruik vol met parabenen, microplastic en sulfaten, maar waar het kan, probeer ik erop te letten.

"Voor mij betekent gezond leven: balans. 80% van de tijd eet ik gezond: veel groente, verse producten en vanzelfsprekend kook ik veel zelf. De andere 20% moet het leven vooral heel leuk zijn. Anders hou je zo'n levensstijl niet vol. Ik ben dol op Nutella, eet alles met pindakaas, hou van Snickers en eet gewoon een taart. En ja: ik drink ook gewoon wijn en bier."


Sporten

"Ik doe wel bijna elke dag aan yoga. Het is ook vaak gericht op kracht, niet alleen maar 'zen'. De ene keer is dat poweryoga of Pilates of een combinatie van krachttraining en yoga. Ik vind het mooi dat je niet altijd de beweging ziet, maar dat het ook draait om het beheersen van je lichaam. Het zorgt ervoor dat ik lekker in mijn vel zit. Wat dat betreft heb ik sporten wel nodig, het is mijn manier om alles even los te kunnen laten."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik doe eigenlijk bijzonder weinig aan mijn huid. Ik ben er wel heel streng in dat ik elke dag een zonnefactor gebruik en dus smeer ik elke dag braaf een dagcrème met SPF, maar het merk maakt me dan echt helemaal niks uit. Dat kan een dagcrème van Chanel zijn, of zoals nu eentje van de Hema."

Mijn zonde? Alle 7 zondes die er zijn? Gulzigheid, door 3 chocoladerepen achter elkaar op te eten. Jaloezie, door te kijken naar andere mensen en ook alles willen hebben wat zij dragen. En ijdelheid. Als ik een goede dag heb, maak ik het liefst zo veel mogelijk selfies voor de komende weken.

"Ik gooi elke ochtend een plens koud water over mijn gezicht, maar dat doe ik eigenlijk niet om mijn huid te reinigen, maar meer om wakker te worden. En dan dus een dagcrème. Het liefst wel biologisch. Ik ben geen expert, maar ik besef wel dat natuurlijke ingrediënten beter voor je huid zijn. Ik wil dus het liefst een dagcrème gebruiken die niet getest is op dieren, zonder parabenen, sulfaten en microplastic.
Waarschijnlijk zitten er in de Hema-dagcrème die ik nu gebruik wel al die dingen, maar waar het kan, probeer ik erop te letten. Ook met shampoo en deodorant."


Wat is jouw beautytip?

"Doe alleen de dingen die je zelf leuk vindt en bij je passen. Neem sport als voorbeeld. Doe alleen een sport die je zelf leuk vindt, anders hou je het niet vol. Hetzelfde geldt voor diëten. Als je heel erg van vlees en mayonaise houdt, moet je geen veganistisch dieet gaan volgen. Daar word je heel ongelukkig van. Maar als je van groente en salades houdt, is een plantaardig dieet met veel kikkererwten wel weer makkelijk vol te houden. Voor ieder potje is er een dekseltje. Probeer trends te vermijden en kies wat bij jou past. Anders kost het je zo veel energie en levert het je uiteindelijk te weinig op."

"Voor mij is botox nu nog een stap te ver. Ik ben er niet op tegen, zeker niet als er een medische reden is. Als je hoofdpijn krijgt, omdat je de hele dag fronst of als je oogleden zo hangen dat je niks meer kan zien.
Ik denk alleen dat als ik er eenmaal aan begin, dat ik er vrij snel aan gewend raak en steeds een stapje verder ga. Ik vermoed dat de drang naar perfectie voor mij verslavend werkt, waardoor het al snel niet meer genoeg is. Maar zo denk ik er nu over. Misschien is het over 10 jaar totaal anders. Who knows."


Heb je een (beauty)zonde?

"Alle 7 zondes die er zijn? Gulzigheid, door 3 chocoladerepen achter elkaar op te eten. Jaloezie, door te kijken naar andere mensen en dan ook alles willen hebben wat zij dragen. En ijdelheid. Als ik een goede dag heb, maak ik het liefst zo veel mogelijk selfies voor de komende weken. En ga zo maar door. Echt, ik heb alle 7 zondes die er zijn."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7,5, denk ik. Ik heb zeker geen probleemhuid, maar hij is ook niet fantastisch. Gewoon... Ik heb fijne lijntjes en soms grove poriën, maar verder ben ik wel tevreden. Vooral als je kijkt naar de effort die ik erin steek."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram