arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Claartje Bock

Het gezicht van: Claartje Bok

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Claartje Bok.

Claartje is 27 jaar en werkzaam als studiomanager bij HIGH Studios.

Speelt 'mooi oud worden' een rol in je leven?

"Eigenlijk wel. En al helemaal sinds een jaar. Ik zie het ook aan mijn huid dat ik 'ouder' word. Ik probeer er rekening mee te houden door mijn huid goed te reinigen, een goede crème te gebruiken en als ik op vakantie ga smeer ik altijd een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor op mijn gezicht.
Ik word snel bruin, dus ik mag sowieso niet klagen, maar ik zal bijvoorbeeld geen zonnebrandcrème met SPF6 meer gebruiken. Of een olie waar je sneller bruin van wordt. Dat soort dingen doe ik nu niet meer. Ik heb tijdens mijn vakantie zelfs een zonnebrandcrème gebruikt met een speciale bescherming tegen gezichtsveroudering. Weliswaar van Nivea, dus ik vraag me af hoe goed hij is, maar in die zin ben ik er zeker mee bezig."

Ik sport niet voor een bepaald lichaamsdoel, ik doe het echt voor mezelf. Af en toe let ik meer op mijn voeding en dan eet ik minder koolhydraten en meer eiwitten, maar ik sport voornamelijk om fit te blijven.

Gezond leven

"Ik ben sowieso altijd al actief geweest; jazzballet, hockey, tennis en een eigen paard, maar vanaf mijn zestiende ben ik er meer over sport gaan nadenken. Voor die tijd deed ik veel aan teamsporten, maar vanaf die leeftijd ben ik ook daadwerkelijk naar de sportschool gegaan. Nu sport ik gemiddeld vijf keer per week."

"Ik combineer hardlopen met HIIT-training. Ik wil ook nog weleens yoga doen, maar dat zie ik meer als moment voor mezelf. De focus ligt voornamelijk op hardlopen en HIGH. Het leuke aan intervaltraining is dat je aan je conditie werkt, maar dat je ook sterker wordt. En ik voel me na de training altijd goed, positief.
In aanloop naar de zomer ben ik natuurlijk iets fanatieker en zet ik vaak net even een tandje erbij, maar ik sport niet voor een bepaald lichaamsdoel, ik doe het meer voor mezelf. Af en toe let ik meer op mijn voeding en dan eet ik minder koolhydraten en meer eiwitten, maar ik sport voornamelijk om fit te blijven."


"Gezond leven heb ik met de paplepel ingegoten gekregen, want mijn ouders hebben altijd biologisch gekookt. We hebben ook een periode suikervrij geleefd en bijvoorbeeld ook snoep bij de reformwinkel gehaald. Ik denk dat door mijn opvoeding, mijn basis ook goed is. Dat ik automatisch gezondere keuzes maak."

"Ik zou niet zo snel voor botox of fillers kiezen, ik vind het gewoon niet zo mooi. Als het niet opvalt, dan is het kennelijk wel goed gelukt, maar ik zie zo veel lelijke voorbeelden. En ik denk ook dat je uiteindelijk steeds meer gaat gebruiken. (Lachend): ik hoop gewoon op de goede genen van mijn moeder, maar als ik die niet heb dan kan het ook zo maar zijn dat ik van gedachten verander."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsrritueel eruit?

"Ik heb heel lang Clinique gebruikt, maar ben over gestapt op de producten van Louis Widmer. Mijn huidverzorgingsritueel is vooral heel simpel.
's Ochtends reinig ik mijn gezicht en daarna gebruik ik een dagcrème. Verder niks. Ik draag bijvoorbeeld ook heel weinig make-up; een beetje mascara, meer niet. En nu ik een kleurtje heb, gebruik ik al helemaal geen make-up. Ik vind naturel gewoon mooier en het is ook vooral makkelijk. Ik hoef 's avonds alleen even een face wash te gebruiken, ik ben niet zo van de hele uitgebreide rituelen."


Louis Widmer

"Ik vind het wel fijn dat Louis Widmer redelijk neutraal is, zonder allerlei toevoegingen, maar het hoeft niet per se biologisch te zijn. Laten we wel wezen, ik koop ook gewoon zonnebrandcrème van Nivea. O, ik ben wel verslaafd aan Elisabeth Arden, die gebruik ik voor mijn lippen."

Ik merk wel dat ik minder goed tegen alcohol kan. Ik vraag me soms af of mijn levensstijl daar ook aan bijdraagt. Dat de alcohol meer invloed heeft, omdat ik altijd zo gezond leef.

Wat is jouw beautytip?

"Sporten! Als je even niet lekker in je vel zit, dan voel je je na afloop van een work-out altijd beter. Althans, zo ervaar ik dat. Ik vind het heerlijk om even 45 minuten niet te hoeven nadenken. En het werkt daarna ook nog door in de keuzes die ik maak. Het helpt me om meer water te drinken en misschien net even iets gezonder te eten."

"En voldoende water drinken is natuurlijk ook belangrijk. Hoeft trouwens niet per se alleen water te zijn, je kan er ook munt of citroen aan toevoegen. Ik drink sowieso heel veel, misschien soms wel iets te veel. Ik kan zo drie liter water en thee op een dag drinken. Als ik dat niet doe, heb ik echt dorst."

Wat is jouw (beauty)zonde?

"(Nadenkend): uitgaan? Tenminste, ik denk dat dat toch wel een zonde is. Ik vind het gewoon leuk om op stap te gaan, lunchen, uit eten... Natuurlijk is dat niet echt ongezond, maar op dat soort momenten let ik niet op mijn voeding. Ik eet dan gewoon waar ik trek in heb. En dat geldt trouwens ook voor de drank. Een 'skinny bitch' vind ik best lekker, maar ik drink bijvoorbeeld ook wijn of een gin tonic."

"Ik merk wel dat ik minder goed tegen alcohol kan. Ik vraag me soms af of mijn levensstijl daar ook aan bijdraagt. Dat de alcohol meer invloed heeft, omdat ik altijd zo gezond leef. Ik merk het namelijk ook tijdens het sporten, uitgaan is soms echt een aanslag op mijn lichaam."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik heb een makkelijke huid, dus zeker een voldoende. En nu ik bruin ben, is het sowieso ook hoger. Ik denk dat ik mezelf wel een 8 geef."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram