arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Cindy Doll

Het gezicht van Cindy Doll

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Cindy Doll.

Cindy is 44 jaar en werkzaam als verpleegster.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, maar ik vind het niet erg. Ik doe er gewoon alles aan om het proces te vertragen. Ik sport minimaal vijf keer per week en besteed veel tijd en aandacht aan uiterlijke verzorging. Ik ben ook gewoon happy met mezelf. Ja, ik ben echt blij."

Ik wil voorlopig nog geen botox of fillers doen, ik vind echt dat je gezicht daardoor verandert. Je expressie vermindert, het wordt toch echt anders.

"Ik ben een jaar geleden gestopt met roken en daar ben ik ook trots op. Maar daarnaast gebruik ik ook een goede crème, zit ik niet te vaak in de zon en doe ik hier en daar een peeling. En de PlexR. Dat soort behandelingen.
Ik ging nog weleens onder de zonnebank, maar daar ben ik mee gestopt. Dat doe ik echt niet meer. Mijn huid wordt daar echt oud van, dat zie je gewoon."


Botox

"Ik merk wel dat ik sneller moe ben en mijn huid dunner wordt. Ik stoor me ook aan de lijntjes onder mijn ogen en bij mijn kaken begin het ook allemaal te verslappen, maar het hoeft voor mij ook niet per se allemaal helemaal strak.
Dat is ook de reden dat ik voorlopig nog geen botox of fillers wil doen, ik vind echt dat je gezicht daardoor verandert. Je expressie vermindert, het wordt toch echt anders. Je uiterlijk verandert er echt door, vind ik."

"Ik probeer het ouder worden nu nog zo veel mogelijk op andere manieren tegen te gaan. Ik doe drie keer per week aan fitness en daarbuiten ren ik ook nog minimaal twee keer per week."

Ik snap het, zit zelf in de verzorging dus heb ook de neiging om voor anderen te zorgen, maar je moet jezelf niet vergeten. Besteed gewoon wat aandacht aan je uiterlijk. Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor je partner.


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik vooral de producten van Vichy. Ik heb vroeger ook duurdere merken gebruikt, maar daar kreeg ik juist uitslag van. Zat ik ineens onder de rode vlekken. Op één of andere manier trekt mijn huid die duurdere producten niet."

"En een crème tegen littekens met vitamine E. Het is wel een vette crème, maar dat vind ik juist lekker. Ik heb ook geen pukkels of zo, dus ik kan gewoon een vette crème gebruiken.
Verder is het niet heel bijzonder hoor. Ik doe ook niet zo veel hoor. Goed schoonhouden, 's ochtends en 's avonds. Dat is zo belangrijk.

"Ik ga douchen en daarna gebruik ik nog een tonic om wat doorgelopen mascara te verwijderen. En that's it. Geen zonnebrandcrème ofzo. Alleen een beetje make-up."


Wat is jouw beautytip?

"Saai, maar ik denk dat je goed voor jezelf moet zorgen. Van jezelf houden, aandacht besteden aan jezelf en jezelf af en toe verwennen. Draag mooie kleren, koop iets leuks, ga naar de kapper of plan een massage voor jezelf. Gewoon iets waar je blij van wordt."

"Ik zie het zo vaak om me heen, dat zodra je een gezin hebt dat je dan geen tijd meer voor jezelf maakt en jezelf verwaarloost. Alles moet maar praktisch. Kort haar of je haar in een knot, geen make-up en saaie kleding. Ik snap het, zit zelf in de verzorging dus heb ook de neiging om voor anderen te zorgen, maar je moet jezelf niet vergeten. Besteed gewoon wat aandacht aan je uiterlijk. Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor je partner."

Wat is jouw beautyzonde?

"Wat een moeilijke vraag. Ik doe volgens mij niet zo veel fout. Ik drink veel water, hou sowieso niet van frisdrank of en dergelijke. Ik moet wel heel erge dorst hebben, wil ik een cola drinken."

"Misschien dat ik niet altijd een factor gebruik, maar ja, ik ben ook niet heel veel buiten. 's Zomers natuurlijk wel wat meer, maar dan gebruik ik wel een bescherming. In de winter kom ik eigenlijk weinig buiten en ben ik meestal binnen. Moet je dan ook een zonnebrandcrème gebruiken?"

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik denk wel een 7. Ik ben wel tevreden, en het is ook meteen mijn lievelingsgetal."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram