arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Charley Huf

Het gezicht van: Charley Huf

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Charley Huf.

Charley is 28 jaar en werkzaam als acupuncturist en schoonheidsspecialiste bij Charley Beauty en Health.

De ideale leeftijd?

"Ja, ik denk het wel. Ik heb me ook nog nooit zo goed gevoeld. Ik vind het ook echt geweldig om ouder te worden. Elk jaar dat ik ouder word, weet ik meer wat ik wil en wat bij me past en hierdoor komen de goede dingen sneller op mijn pad. Daar ben ik heel blij mee. Op deze manier kom ik steeds dichter bij mijn droom."

"Ik ben niet bang voor de toekomst. In tegendeel juist, het leven wordt in mijn ogen elk jaar mooier, mijn zorgen worden langzaam weggenomen. Ik weet gewoon steeds beter wat bij me past en zo kan ik ook heel veel dingen uitsluiten die ik niet wil doen.
Ik krijg daar dus energie van, dat ik weet wat ik wil, dat ik de juiste keuzes maak en dat ik hetgeen doe wat bij me past. Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn, maar door de niet-positieve dingen op de juiste manier op te lossen, krijg ik ook meer zelfvertrouwen."

Ik heb 4 jaar geleden fillers gebruikt. Niet uit ontevredenheid, maar ik was gewoon heel erg nieuwsgierig. Ik wilde ontdekken hoe je blij kan worden van fillers. Ik begreep het gewoon niet, ik wilde het graag zelf ervaren.

"Ik weet nog niet exact waar ik naartoe wil, maar ik weet wel dat als het komt, ik het meteen kan grijpen. Maar wat het precies is, weet ik nog niet. Mijn enige zekerheid is dat ik het herken zodra het voorbijkomt."


Schoonheid

"Ik ben gefascineerd door alles wat met gezondheid en schoonheid te maken heeft. Wat werkt nu echt voor je huid? Waarom reageert je lichaam zo? Wat is de achterliggende reden? Dat vind ik zo leuk om te ontdekken. Ik geloof ook niet dat je er meteen een antwoord op hebt, het is een levensstudie. Ik denk wel dat je elke dag meer weet, het is ook een kwestie van ervaring."

Invisalign

"Het liefst word ik op een natuurlijke manier mooi oud, dat kan niet altijd. Ik veroordeel het ook niet als je ervoor kiest om iets aan jezelf te veranderen. Als het goed voelt om te doen, moet je het vooral doen. Ik heb nu ook een onzichtbare beugel. De stand van mijn tanden zorgde ervoor dat ik gaatjes kreeg. Ik vond het eigenlijk wel leuk dat mijn tanden zo gek stonden, maar mijn angst voor de tandarts is dusdanig groot dat ik voor een beugel gekozen heb. Het was kiezen tussen 'forever' gaatjes of een beugel. Het is de beugel geworden... Ik heb nu minder zorgen als ik naar de tandarts moet."

"Ik vind het heel moeilijk om te omschrijven wat ik doe. Ik breng met acupunctuur je lichaam in balans, waardoor je beter de buitenwereld aankan. Hierdoor ben je minder gevoelig voor stress en minder vatbaar voor ziektes. Ik kan niet zien of je een vitamine-tekort hebt, maar ik kan wel voelen of er genoeg water, energie en bloed door je lichaam stroomt. En waar je te weinig van hebt, dat probeer ik met acupunctuur weer aan te vullen."

"Ik vind het merkwaardig dat er zo veel kritiek is op acupunctuur. Ik snap dat het ongrijpbaar is en soms moeilijk te bevatten, maar hoe kun je iets wat meer dan 3000 jaar oud is afkeuren? Misschien dat je het niet in een hokje kan plaatsen, maar om het meteen af te keuren? Hoezo dan?"


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik reinig mijn huid met de emerginC Pomegranate Gelcleanser. Ik doe het zelfs twee keer. Geen idee waarom, maar voor mijn gevoel is één keer niet voldoende. Deze cleanser is trouwens enorm zacht. Normaal gesproken zijn gelcleansers uitdrogend, maar dat is bij deze totaal niet het geval. Het voelt meer als fluweel wat je op je gezicht smeert."

"Daarna gebruik ik het vitamine C-serum. Ik moest eerst even wennen, het voelde een beetje plakkerig. Maar ik zie dat mijn huid er goed op reageert, hij is rustiger, minder droog. En de gerstekorreltjes die ik had zijn ook weg."

"Ik gebruik vooral veel verhelderende producten. Ik merk dat mijn huid dat nodig heeft. Ik heb een tijd in het buitenland gewoond en heb daar wel wat zonneschade opgelopen.
Ik zou me eigenlijk (beter) moeten beschermen, maar ik gebruik nooit zonnebrandcrème. Ik moet zeggen dat ik wel iets voorzichtiger ben geworden, in Nederland zit ik eigenlijk nooit in de zon, maar dat is natuurlijk geen excuus. Ik ben er gewoon heel slecht in."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik heb 4 jaar geleden fillers gebruikt. Niet uit ontevredenheid, maar ik was gewoon heel erg nieuwsgierig. Ik wilde ontdekken hoe je blij kan worden van fillers. Ik begreep het gewoon niet, ik wilde het graag zelf ervaren.
Ik heb echt doodsangsten uitgestaan. In mijn lippen is het helaas nooit helemaal weggeaan. Je ziet het niet, maar ik voel het nog wel zitten."

"Ik keur het niet af en ik snap het ook wel dat je het gebruikt als je ongelukkig bent en botox of fillers je laatste redmiddel zijn, maar ik zal zelf nooit meer het risico lopen. Ik zie het als de next generation om jezelf op te vrolijken: neem ik een tattoo, verf ik mijn haar, knip ik een pony of geef ik mezelf fillers cadeau."


Heb je een tip?

"Ik denk dat je je vooral niet te druk moet maken. Daar is nog nooit iemand mooier van geworden. Probeer het negatieve om te buigen tot iets positiefs. Je moet zelf iets van het leven maken, niemand anders doet het voor je. Soms moet je dat uit je tenen halen, maar zelfs als alles tegenzit, moet je door."

"En makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer van tevoren al de juiste keuzes te maken voor je gezondheid en je schoonheid. Gezond eten, af en toe een masker en naar de schoonheidsspecialist.
Het hoeft allemaal niet zo neurotisch, maar ik denk dat je een hoop ellende kan voorkomen als je bijvoorbeeld regelmatig een bindweefselmassage doet. Die behandeling stimuleert de doorbloeding van je huid en zorgt er ook voor dat producten beter worden opgenomen."

"Ik geloof ook niet in gezichtsbehandelingen zoals LPG endermologie of microdermabrasie. Het gebruik van vitamine A-zuurcrème of een peeling kan op z'n tijd best goed zijn, maar ik denk dat je meer hebt aan natuurlijke producten en behandelingen. Dat het op langere termijn beter is om met behulp van bijvoorbeeld een bindweefselmassage je huid in balans te brengen. Je kan wel als een gek gaan peelen, maar als je huid al moe is, dan put je hem alleen maar meer uit. Ik denk dat het beter is om je huid te stimuleren om het zelf op te lossen. Ik geloof heilig in de eigen potentie van je huid."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Echt een dikke vette 8. Waarom niet? Ik zie er gezond uit en ik straal!"


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram