arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Caroline Taminiau

Het gezicht van: Caroline Taminiau

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Caroline Taminiau.

Caroline is 38 jaar en werkzaam als Senior account-executive bij Sanmed en adviseuse bij Pink Cosmetics.

Richting de veertig...

"Ik denk dat ik volgend jaar een 'forever 39'-feestje geef en vanaf dat moment mijn verjaardag gewoon niet meer vier. (Lachend:) In ieder geval de komende tien jaar niet. Het wordt in één keer allemaal wel heel serieus. En als ik iets niet ben, dan is het serieus.
Toch kan ik niet zeggen dat ik er moeite mee heb. Ik vind het eigenlijk veel leuker dan 15 jaar geleden. Vroeger als ik op een feestje binnenkwam, maakte ik me druk of er iemand zou zijn die mij aardig zou vinden. Tegenwoordig vraag ik me eerder af of er iemand is die ik leuk vind."

"Ik ben nogal direct. Vroeger vond ik dat een lastige eigenschap, maar tegenwoordig denk ik: 'het scheelt wel een hoop tijd'. Natuurlijk ben ik ook nog wel eens onzeker, maar ik sta anders in het leven. Ik ben wie ik ben, ik heb mezelf geaccepteerd en ben blij met mezelf. Het boeit me gewoon niet meer, of in ieder geval veel minder."

Een glaasje wijn bij het koken is ook een gewoonte geworden. Ik roep weleens gekscherend: "Is die fles alweer leeg?! Het gaat steeds harder met die dingen...

"Ik zie wel dat ik ouder word. Ik reis veel voor mijn werk en dat zie je wel terug aan mijn huid. Ik merk het ook aan mijn energielevel. Het kost gewoon allemaal net iets meer tijd om te herstellen. Maar als dat het allerergste is, dan hoor je mij niet klagen.
Sinds 4 jaar gebruik ik botox, wat een uitvinding! Het is zo makkelijk en het scheelt ook veel hoofdpijn. Kennelijk frons ik veel, want ik ben daar dus in één keer vanaf."

Pigmentvlekken

"Ik heb een hele makkelijke huid, ik hoef er ook eigenlijk niet naar om te kijken. Het enige waar ik last van heb zijn pigmentvlekken. Het hangt er een beetje van af hoe mooi het weer is, maar zodra de zon zich laat zien komen ze op. Zelfs als ik een hoed draag en SPF50 gebruik, dan komen ze nog op. Ik hou het gewoon niet tegen. Ik heb mijn gezicht twee keer laten laseren, maar nog steeds komen ze terug. Het is niet anders, in de winter zijn ze weer weg."

Gezond leven

"Ik doe mijn best om gezond te leven: heel af en toe sporten, op tijd naar bed en matig met alcohol. Vooral dat laatste wil nog weleens misgaan. Ik woon midden in het centrum van Rotterdam, tussen alle leuke eettentjes, kroegjes en om de hoek zit een wijnbar. Ik vind het gezellig om na mijn werk even een halfuurtje langs te gaan, even bijkletsen. Het hoeft ook niet tot 02.00 uur 's nachts te duren, maar het zou misschien wel wat minder mogen, gezien mijn gezondheid."

"Een glaasje wijn bij het koken is ook een gewoonte geworden. Ik roep weleens gekscherend: "Is die fles alweer leeg?! Het gaat steeds harder met die dingen..."
Ik vind het leuk om in de keuken te staan en lekker te eten. De vraag is inderdaad of daar altijd alcohol b
ij hoort. Niet per se, maar ik vind het wel verdomde lekker. En het zijn ook echt de momenten waarop ik het heel erg naar mijn zin heb in het leven. Een stuk wild klaarmaken met een glaasje cola, dat is het gewoon niet voor mij."Eet gewoon gluten, tenzij je natuurlijk coeliakie hebt, dan is het een ander verhaal, maar het leven wordt echt een stuk leuker als je gewoon geniet. Ik ben misschien het andere uiterste, maar van stress is nog nooit iemand blij geworden.

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik reinig vrij agressief. Ik heb twee verschillende merken: Pixi en Dermalogica. Deze wissel ik met elkaar af. Ik ben 's ochtends echt een zombie, dus het ligt er ook een beetje aan wat ik 's ochtends met mijn ogen dicht te pakken krijg."

"In de Peel Pads van Pixi zit 20% glycolzuur, die exfoliëren echt heel goed. Ik heb dat merk jaren geleden in Engeland ontdekt, echt fantastisch. Het was nooit in Nederland verkrijgbaar, maar daar is sinds een jaar verandering in gekomen. Ik gebruik trouwens ook nog hun tonic, daar zit ook nog eens 5% in. Mijn huid is er inmiddels aan gewend, en kan al dat glycolzuur prima hebben. Daarna breng ik nog een dagcrème aan en dan kan de dag langzaam beginnen."

"Ik gebruik bijna geen make-up, maar zorg er wel voor dat ik altijd Dermalogica Super Sensitive Shield in mijn tas heb zitten. Die heeft een SPF30. Als ik niet aan het werk ben, dan loop ik namelijk buiten met mijn honden. In de zomer krijgt mijn huid dus een hoop zon te verduren en in de winter komen alle elementen voorbij. En van de overgang van airco naar verwarming knapt je huid ook niet op."


"De Dermafiller gebruik ik te weinig. Ik probeer er zo veel mogelijk mee te slapen, want het scheelt 's ochtends toch wel heel veel. Na een nachtje doortrekken en een aantal heftige vergaderingen zie ik er nog steeds uitgerust uit."

Wat is jouw beautyzonde?

(Lachend:) "Een glas wijn bij de borrel. Of een glas wijn bij het eten. Of een glas bij de borrel én bij het eten. En een glas na het eten..."

Wat is jouw beautytip?

"Neem een wijntje en ontspan! Eet gewoon gluten, tenzij je natuurlijk coeliakie hebt, dan is het een ander verhaal, maar het leven wordt echt een stuk leuker als je gewoon geniet. Ik ben misschien het andere uiterste, maar van stress is nog nooit iemand blij geworden."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7,5, en dat heeft voornamelijk te maken met mijn pigmentvlekken. Vraag het me in de winter nog eens en dan geef ik mijn huid een 8."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram