arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Carlijn Steeg

Het gezicht van: Carlijn Steeg

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Carlijn Steeg.

Carlijn is 37 jaar en werkzaam als dromencoördinator.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik zie het voornamelijk aan mijn gezicht. Nu moet ik wel zeggen dat mijn huid ook onder medicijngebruik te lijden heeft. Ik krijg een nieuw medicijn, Entyvio Vedoluzimab tegen de ziekte van Crohn. Ik ben eigenlijk een soort proefpersoon. Ik mag dit nieuwe medicijn proberen, om te zien of het aanslaat."


"Vanwege mijn chronische darmziekte doe ik zo veel mogelijk om mijn huid goed te houden. Ik probeer ook met voeding voor mijn huid te zorgen. Ik drink 's ochtends altijd een glas water met citroen, maak gemberthee met kurkuma en eet regelmatig biologische honing, dat is een natuurlijke ontstekingsremmer.
Nu mijn ziekte weer zo actief is, merk ik het meteen. Mijn darmen nemen minder vitamines en mineralen op en dat zie ik gelijk aan mijn huid. Maar tegen de medicatie is niks opgewassen."

"Ik leef heel gezond. Ik heb een zwaar dieet waar ik me aan moet houden en als ik dat niet doe dan gaat het mis. Ik probeer echt altijd zo gezond mogelijk te eten. Ik heb nog wel eens zin in pizza, maar als ik ga ik zondigen dan moet ik daarna twee rustige dagen inplannen. Het is dan echt een bewuste keuze. Soms heb ik het ervoor over, maar dat gebeurt niet heel veel."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik heb geen vast merk en wissel mijn producten nogal af. Liefst maak ik mijn huid schoon met Helena Rubenstein Prodigy Cleanser. Daar krijg ik echt een hele zachte huid van. En daarna gebruik ik de Intact Perfect Skin Volume Cream. Dat is een rijke, volle crème die mijn huid heel goed voedt. In de winter is mijn huid toch vaak wat droger en daar is deze crème dan perfect voor."


Beauty by Dorien

"In de zomer gebruik ik vaak de producten van mijn schoonheidsspecialiste: Beauty by Dorien. Ze heeft haar eigen producten ontwikkeld en van dat merk vind ik de Max Moist Supreme Cream echt goed voor mijn huid."

"O, in de nacht gebruik ik ook vaak haar Perfect Night, dat is een leave on-masker. Maar ik vind een natuurlijke olie ook heel lekker: een vitamine E-, lijnzaad-, of arganolie. Dus dat wissel ik af.
En sinds een aantal weken gebruik ik een dermaroller. Niet heel intensief, ongeveer twee keer per week, maar daardoor worden mijn producten volgens mij ook beter opgenomen."

Mijn huid is slapper en ik heb een ingevallen gezicht. Ik merk dat ik me meer en meer onzeker voel over mijn huid.

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik drink te weinig. Dat is sowieso heel slecht, maar al helemaal in mijn situatie. Ik moet mezelf er constant aan herinneren te drinken. Ik heb zelfs mijn collega's op het werk ingeschakeld om me te helpen herinneren. Als een soort geheugensteuntje, dus dat is wel fijn."

"Ik heb gewoon nooit dorst. Soms twijfel ik of mijn hoofd me wel de juiste signalen geeft. Ik denk gewoon eerder aan eten, dan aan drinken. Ik moet er echt beter op letten."


Wat is jouw beautytip?

"Bewegen is sowieso goed voor je, voor je hoofd en voor je lijf. Misschien is het wel van alles een beetje: producten gebruiken waar je je lekker bij voelt, op je voeding letten en water drinken natuurlijk ook. Het is dan wel mijn eigen zonde, maar ik denk dat drinken ook echt belangrijk is."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Laag! Ik denk dat ik mezelf niet hoger dan een 6,5 geef. Ik heb betere dagen, maar ik merk dat mijn huid in de afgelopen periode door het extreme medicijngebruik zo veel slechter is geworden. Mijn huid is slapper en ik heb een ingevallen gezicht. Ik merk dat ik me meer en meer onzeker voel over mijn huid."

"Verder ben ik niet ontevreden hoor. Ik vind mezelf eigenlijk wel een leuk persoon. Natuurlijk zijn er dingen die ik niet leuk aan mezelf vind, maar ik ben blij met mijn karakter. En ik leer nog iedere dag en zo hoort het ook. Maar ja, ik kan wel zeggen dat ik blij met mezelf ben."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram