arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Carla Lampers

Het gezicht van: Carla Lampers

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Carla Lampers.

Carla is 47 jaar en heeft haar eigen familiecafé Blitskikker.

47 jaar

"23 juli 1971. Dat is toch echt 47 jaar... Die frummelogen heb ik mijn hele leven al. Mijn huid is sowieso niet heel erg stevig, maar frummelogen zitten in de familie. Die had ik al, toen ik 14 jaar was en ze worden er niet minder frummelig op."

Ik ga naar bed met alles wat er nog op zit. En 's ochtends was ik mijn gezicht met zeep, dat schijnt ook niet goed te zijn.

"Ik kan ook niet zeggen dat ik het leuk vind om ouder te worden... Ik vind het niet erg, maar leuk is niet de goede omschrijving. Op mijn 45ste verjaardag was ik ook echt verdrietig. Ik kan ook niet zo goed uitleggen waar het mee te maken had, maar ik was echt verdrietig. Gadverdamme, 45 jaar."

"Ik heb niks te klagen, ik heb alles, maar soms besef ik me ineens dat ik oud ben. Gelukkig word ik er niet elke dag verdrietig van, maar toch..."

Gezond leven

"I'll try. Ik leef gezond en ik probeer goed te eten, maar ik ben zeker geen 'foodie'. Ik denk dat het meer draait om balans. Snoepen, zonder meteen de hele trommel leeg te eten.
Sporten? I'll try. Ik ben net begonnen met een cursus hardlopen. Ik heb nu, met gezonde tegenzin, 7 lessen gevolgd en daar ben ik best trots op. Eigenlijk moet ik dan ook nog doordeweeks extra trainen, maar dat doe ik dan weer niet." (Lachend:) "Ik zou meer kunnen, het zou allemaal meer kunnen."


Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik ben totaal niet standvastig, echt allesbehalve merkvast. Op dit moment gebruik ik een crème voor de oudere huid van Holland & Barrett, Dr. Organic. Dat gebruik ik gewoon dagelijks en verder heb ik eigenlijk geen huidverzorgingsproducten.
Ik ga naar bed met alles wat er nog op zit. En 's ochtends was ik mijn gezicht met zeep, dat schijnt ook niet goed te zijn."

"Voor de kinderen, zeg maar zo'n 15 jaar geleden, ging ik regelmatig naar de make-upafdeling van de Bijenkorf om huidverzorgingsproducten voor mezelf te kopen. Dan ging ik naar Clinique en dan nam ik de tijd om een reinigingsmelk, lotion en crème voor mezelf te kopen. Dan liep ik met een tas van meer dan 100 euro de deur uit en was ik helemaal blij. Ergens along the way is het gestopt, het is weg, ik doe het niet meer..."

"Ik gebruik ook steeds minder make-up: een beetje concealer onder mijn ogen en lippenstift, that's it. Dat loopt in de loop van de dag terug en dat laat ik zo. Ik werk het niet bij, of zo. Ik ga er gewoon mee slapen en de volgende ochtend was ik mijn gezicht met zeep." (Lachend:) "En dan begin ik weer gewoon opnieuw."

"En nog zoiets: ik vind mijn sproeten altijd zo leuk en jeugdig, maar ik begin langzaam te denken dat het geen sproeten, maar ouderdomsvlekken zijn."

Wat is jouw beautytip?

"Probeer te doen wat je leuk vindt. Ik snap heus wel dat het niet altijd kan, maar ik denk dat doen wat je graag wilt, een essentieel onderdeel is van geluk. Misschien moet ik die tip zelf ook toepassen, want ik leg mezelf vaak belemmeringen op. Er zijn altijd heel veel redenen om iets niet te doen, maar probeer te kijken naar de reden om het wel te doen."


Wat is jouw beautyzonde?

(Lachend:) "Zie boven. Ik besteed gewoon totaal geen aandacht aan mijn huid. Ik ga één keer per jaar naar de schoonheidsspecialiste en daarna neem ik me heilig voor om het regelmatig te herhalen, maar dat doe ik dan niet meer.
Ik kan m'n vinger er niet op leggen, waarom dat uit mijn systeem verdwijnt. Ik vind het namelijk echt heel erg fijn en ik vind het leuk om er goed (en jong!) uit te zien. Gek is dat hè?"

"Nog een zonde: ik drink niet. Drinken, in de zin van water. Ik drink gedurende de dag bijna niet. In de zomer lukt het me dan nog wel om af en toe een glas water te drinken, maar in de winter vind ik dat te koud. Ik vergeet het ook gewoon. Dan heb ik aan het eind van de dag hoofdpijn, en dan pas realiseer ik me dat ik nog niks gedronken heb."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik weet het niet.... Als ik mijn frummelogen en kin even buiten beschouwing laat, een 7,5. Maar dan tellen mijn ogen en kin echt niet mee."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram