arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Carla Koopman

Het gezicht van: Carla Koopman

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Carla Koopman.

Carla is 61 jaar en werkzaam als eigenaresse van Spotlight PR.

61 jaar, officieel op leeftijd. Merk je er al iets van?

"Eigenlijk nog niet, maar ik zie natuurlijk wel dat ik ouder ben geworden als ik naar foto's van een aantal jaar geleden kijk. Ik 'voel' me alleen nog niet oud, maar dat heeft waarschijnlijk ook te maken met de positieve manier waarop ik in het leven sta. En ik vind dat uitstraling uiteindelijk allesbepalend is, dat maakt je mooi, ongeacht je leeftijd.

"Ik zie wel aan mijn handen dat ik ouder word. Dat vind ik ook echt minder mooi, want in mijn ogen zijn je handen je visitekaartje. Het beheerst nog niet mijn leven, maar ik zorg er wel voor dat mijn nagels altijd heel goed verzorgd zijn en ga minimaal één keer per maand naar de nagelstyliste."


"Ik vind echt dat ik er goed uitzie voor mijn leeftijd. Ik ben er ook wel trots op en probeer bijvoorbeeld ook met behulp van een gezonde geest en een gezond lichaam jong te blijven. Dat klinkt misschien ietwat holistisch, maar ik denk dat gezonde voeding, zo min mogelijk suiker en veel bewegen iets zegt over hoe je in het leven staat. Voor mij in ieder geval wel, mijn levensstijl maakt me tot wie ik ben.
Ik doe elke ochtend om 06.00 uur trouw mijn buikspieroefeningen. Niet alleen voor mijn buik, maar juist ook om mijn rug sterker te maken. Zodra ik stress heb, krijg ik last van mijn rug. En daarnaast ben ik een fervent hardloopster. Ik ren zeker twee keer per week en train ook nog bij een hardloopclub."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik reinig mijn huid met de milk en tonic van Diadermine en die wissel ik af met de exfoliating wash van Philosophy. Ik gebruik eigenlijk allerlei merken door elkaar. Mijn serum is namelijk van Ikari Cosmetics en mijn dag- en nachtcrème zijn weer van Novexpert. Dat laatste is trouwens een nieuw huidverzorgingsmerk en ik vind het fijn dat de producten ongeparfurmeerd en vrij van parabenen zijn. Op één of andere manier voelt die natuurlijke basis gewoon goed."

"Ik moet toegeven dat ik best ijdel en kijk ook graag (en vaak!) in de spiegel. Ik hou heel veel van make-up en ga ook niet onopgemaakt de deur uit. Je zult me niet buiten zonder rode lippenstift zien. En ik draag ook eigenlijk altijd een felle kleur oogschaduw. Als je goed kijkt, zie je dat ik onder mijn ogen last heb van een verdikking. Ik stoor me er niet echt aan, maar met behulp van felgekleurde oogschaduw kan ik wel de focus verleggen."


Botox

"Ik ga twee keer per jaar naar Antwerpen voor botox in mijn fronsrimpel. Ik ben daar zo blij mee, het oogt daardoor allemaal wat minder streng. Omdat ik graag de nadruk op mijn ogen leg heb ik mezelf ook laatst een nieuwe designerzonnebril van de Franse ontwerpster Francis Klein cadeau gedaan."

Wat is jouw beautyzonde?

"Koffie! Ik moet er echt op letten dat ik niet te veel koffie drink op een dag. Vooral 's morgens kan ik niet zonder. Ik heb het voornemen om meer thee te gaan drinken, en heb zelfs al verse gember gekocht.
Ik wil het gaan beperken tot maximaal twee koppen koffie per dag. 's Avonds drink ik al geen cafeïne meer, anders kan ik niet slapen. Cafeïnevrij is misschien ook wel een optie, dat heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd. Dat smaakt toch gewoon hetzelfde als normale koffie?"


Wat is jouw beautytip?

"Probeer niet te veel haartjes weg te halen met epileren. Werk de vorm bij, maar zorg er wel voor dat je volle wenkbrauwen houdt. Mijn wenkbrauwen zijn erg dun en ik moet ze elke dag bijtekenen. Ik blijf het moeilijk vinden om te doen, dan zijn ze weer niet symmetrisch, of ze zijn scheef. Ik denk ook echt aan permanente make-up."

"En floaten. Dat doe ik echt op regelmatige basis. Het is heerlijk voor je lichaam en geest en vult ook het magnesiumsulfaat aan, waar je ongemerkt vaak een tekort aan hebt."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"8.5, net geen 9. Ik vind van mezelf dat ik er best goed uitzie voor mijn leeftijd. Op wat couperose na, ben ik echt tevreden met mijn huid."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram