arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Brigitte Holthuizen

Het gezicht van Brigitte Holthuizen

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Brigitte Holthuizen.

Brigitte is 53 jaar en is arbeidsongeschikt.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik merk het zeker. Maar je hoort me niet klagen, want ik sta nog steeds rechtop. Het is misschien gek om over jezelf te zeggen, maar ik vind mezelf echt heel sterk. Een ander had het in mijn situatie waarschijnlijk nooit gered.
Ik heb twee meisjes geadopteerd uit China, waarvan eentje zwaar gehandicapt, heb een ernstig zieke man en mijn ouders zijn vorig jaar in korte tijd na elkaar overleden."

Ik heb een allergische reactie op botox gehad. Die behandeling heeft niet goed uitgepakt en vrijwel meteen na de behandeling zijn mijn oogleden gaan hangen. Ik kon echt bijna niks meer zien, zo erg was het.

"Ik vind het ook wel leuk om ouder te worden en ik zit redelijk goed in mijn vel, maar het laatste jaar is wel heel lastig geweest. Het is een ontzettend verdrietig jaar geweest en dat zie ik helaas in de spiegel terug.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik in korte tijd 10 jaar ouder ben geworden. Twee jaar geleden zag ik nog een sprankelende persoonlijkheid en die is nu helemaal weg. Daar heb ik moeite mee en ik heb stiekem de hoop dat het nog enigszins bijtrekt."

PlexR

"Ik heb nu al mijn hoop op de PlexR gevestigd. Ik hoop dat mijn wallen minder worden door al die trieste gebeurtenissen. Het gemis van mijn ouders zal er niet minder om worden, maar ik zou graag willen dat door de behandeling het verdriet in mijn gezicht verdwijnt."


"Vanwege mijn migraine heb ik één botoxbehandeling gehad, maar daar kreeg ik een allergische reactie op. Dat heeft niet goed uitgepakt en vrijwel meteen na de behandeling zijn mijn oogleden gaan hangen. Ik kon echt bijna niks meer zien, zo erg was het. Ik heb er weken last van gehad, dus ik zal het nooit meer gebruiken. Het is jammer, maar botox is niet voor mij weggelegd."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik een aantal merken: van Nivea de reinigingsdoekjes en de milk om mijn gezicht mee schoon te maken, van Vichy heb ik het LiftActiv serum en van Shisheido de Pureness-lijn. Die laatste is een soort tonic met poeder en gebruik ik voornamelijk om mijn huid te matteren."

"'s Ochtends als ik wakker word, maak ik mijn gezicht schoon onder de douche met een scrub en een reinigingsborsteltje. Ik vind het heerlijk om mijn gezicht te reinigen.
Dat scrubben moet ik alleen niet al te vaak doen, anders wordt mijn huid wel heel erg droog. Ik heb vroeger heel veel last van acne gehad, echt heel erg. Ik kan niet anders zeggen dan dat het eigenlijk wel redelijk goed is bijgetrokken."

"Vichy vind ik ook echt een supermerk. Ik ben ooit bij het serum uitgekomen, nadat het in de aanbieding was bij de apotheek. Ik vind het gewoon echt heel fijn spul, mijn huid reageert er ook heel goed op."


Wat is jouw beautyzonde?

"Een klein bakje chips. Ook als ik aan het lijnen ben, eet ik het nog steeds. En dan val ik nog steeds af. Maar als ik in plaats van chips een appel in kleine stukjes eet, dan voel ik me daar wel beter bij.
En één keer per week eet ik frietjes met de kinderen. Maar wie doet dat niet?!"

"Ik doe wel aan sport, ik fitness twee tot drie keer per week. Veel cardio: loopband, steppen, fietsen en dan soms nog wat krachttraining.
Af en toe heb ik een wel pauze, maar ik sport eigenlijk al mijn hele leven. Nu we langzaam weer richting de zomer gaan, probeer ik ook op de lijn te letten. Dan eet ik minder en pak ik vaker de fiets. Ik merk het gelijk, nu ik wat slanker ben heb ik meer energie. En alles staat trouwens ook weer leuker."

Wat is jouw beautytip?

"Iets leuks voor jezelf plannen: afspreken met vriendinnen of een behandeling bij de schoonheidsspecialiste. Daar word je blij van. Althans, het maakt mij blij en en dat zie ik terug in de spiegel."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Als je mijn huid vergelijkt met de periode waarin ik acne had, kan ik niet anders dan mijn gezicht een 7,5 geven. Het is echt een wonder dat ik er geen littekens aan over heb gehouden. Ik denk dat het toch te maken heeft met het feit dat ik mijn huid altijd goed verzorg."

"Je moet er elke dag iets van maken. Het lukt natuurlijk niet om er elke dag stralend uit te zien, maar ik probeer er wel altijd verzorgd uit te zien."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram